05 april, 2009

Ett förändrat politiskt landskap

Enligt opinionsundersökningen (Demoskop) har Moderaterna 35 % och Socialdemokraterna 30 %. Samtidigt har Reinfeldt stöd av 49 % och Mona Sahlin av 20 %. Talande siffror. Folk gillar helt enkelt inte Sahlin. Hon har fifflat för mycket, bedragit, ljugit, lurat, svikit och snyltat. Det är inget för folket. Och det säger i synnerhet mycket när de väljer Den Store Antisvensken före henne. Reinfeldt som sagt att vi svenskar är barbarer, skrivit över makten över landet till EU genom Lissabonfördraget, börjat spionera på oss genom FRA-lagen, skänkt bort jobben till immigranterna genom att staten står för 75 % av lönekostnaden, skurit ner på ett redan sargat försvar och så vidare. Hur mycket hatar man inte en person när man väljer att hellre ta livet av sig än befinna sig i samma värld som denne?

Enligt samma undersökning skulle Kd och C åka ur riksdagen. Jag vet inte hur det blir med Centern, men Kristdemokraterna kommer garanterat att åka ur riksdagen i nästa val. Detta baserar jag på att Kd raderat de frågor som skilde dem från de övriga borgerliga partierna. Varför ska någon rösta på dagens pyttelilla Kd istället för stora M? Inget skiljer dem åt längre.

Sverigedemokraterna har lyckats kravla sig upp över riksdagsspärren med sina 4.2 %. Jag hade förväntat mig att de vid det här laget skulle ligga på runt 10 %. För likt en statsvetare som för något år sedan uttalade sig om SD håller jag med om att deras kärnfrågor har en enorm sprängkraft. Kanske var det ett felaktigt strategiskt beslut att göra sig så rumsrena som möjligt, istället för att provocera och fokusera på de enorma problem samhället har idag? I september nästa år vet vi svaret.

18 kommentarer:

Anonym sa...

där satte du huvet på spiken weine
dom ska ha en mycke tuffare hållning
vi sd-are ska inte gå på tå utan det är de anndra partiernaq som ska stå till svars för detta elände dom har ställt till med i landet
och det ska märkas i debatter runt om i landet att vi ska kräva svar ifrån dom ansvariga

vad ska vi be om ursäkt för,vi som bara vill sveriges bästa?
pelle

Fosterjordnära sa...

"Vi SD-are skal inte gå på tå..."

Lik förbannat gör ni det !

Pelle ,du bör nog tänka om ifall dina åsikter inte sammanfaller med partilinjen. Åkesson lär ju inte byta inriktning på partiet nu när han är så nära kristallkronorna i riksdagskorridorerna?!

SDU medlemmar törs inte ens stå för att de lyssnar på Svensk Ungdom när SR går ut med att det är "vit makt musik" ,nä då stammar Almkvist och Petzäll "vi bara ironiserade lite". JO jo ,hur många har MP 3-an full med Svensk Ungdom med sig på finlandsbåten för att "ironisera". Nä tyvärr så är SD och dess ungdomsförbund en samling ynkryggar och kommer endast att jamsa med i maktelitens påbud om de kommer in 2010.

Mist sa...

Tror dock vi kan vara lugna.. att få 4,2% i en undersökning kan mycket väl innebära minst 10% när det gäller valet.

Trader sa...

Instämmer, men varför vänta till 2010? Vi har ett EU-val i juni i år där SD kan skörda segrar genom att mobilisera motiverade väljare mot sjuklöverns soffliggare.

Jimmy S. Windeskog sa...

"Ingen plats för raister i SD" skrev SD och Björn Söder i ett pressmeddelande när jag skulle sparkas ut ur SD - för att jag försvarat programmet.

Åkessons springpojkar kan dock utan problem sitta och inte bara sjunga nazistsånger utan öppet tala om hur "coola" de är - det är bara "demokratisk ironi".

Löjligt, tragiskt, hycklande, dubbelmoral och framför allt principlöst, lögnaktigt och fegt.

SD:s ledning visar sig vara lika falska som de andra partiernas ledning. Men så länge men har sina löner kanske det spelar mindre roll (på ämnet så har Jimmie Åkesson och Erik Almqvist flytt ner till Teneriffa just nu istället för att vara i verige och företräda SD och SDU).

Anonym sa...

Var hittar man länken till väljarundersökningen?

Weine Berg sa...

http://www.demoskop.se/?id=1386

Gammelsvensk sa...

Jimmy Windeskog;
Handlar det inte om att få inflytande? Något som ni "riktiga" sverigedemokrater inte riktigt lyckades med, eller hur? Målet helgar medlen sägs det ju. Vi måste komma innanför "skranket" annars kan vi gapa oss hesa utan att åstadkomma ett skit. Så´nt är livet!

Gammelsvensk sa...

Det vore väl ändå relativt intelligent att lägga sig på en nivå där man har en något så när realistisk chans att kunna påverka ängsliga väljare?

Gammelsvensk sa...

Vart tog ni vägen ND-are? Ni brukar ju ha så tvärsäkra argument i beredskap?

Anonym sa...

Gammalsvensk:

Den medvetna "utrensningen" av "rasister" ur SD började redan med Mikael Jansson som partiledare och nådde sin kulmen i och med splittringen SD/ND. Tydligen har man bestämt sig att tona ned profilen av taktiska men även av faktiska skäl. Jimmie Åkesson har inget till övers för renodlade nazister, så mycket vet jag.

Att man inom SD:s ledning så bestämt tagit Israels parti tror jag beror på två skäl. Dels för att markera att man inte har något emot judar och därmed kan partiet inte stämplas som anti-semitiskt. Det andra skälet tror jag är att genom att man tar Israels parti så slipper man muslimer i partiet, då inga muslimer lär vilja vara med i SD när de tydligt stödjer Israel.

Detta tror jag är ett taktiskt skäl med tanke på att SD säger att de är kulturnationalistiska och att vem som helst som känner sig svensk är att beteckna som svensk.

Så slipper man också en obehaglig debatt om rasism, dvs att definiera vem som är svensk eller inte.

Jag hoppas peronligen att det bara är strategiska skäl, och att SD:s invandringskritik kommer att övergå till krav om invandringsstopp och repatriering när de är i riksdagen. Sedan tycker jag inte att det finns någon anledning för SD:are och ND:are att ösa galla eller vara bittra på varandra. Jobba var och en på det sätt man tror är bäst. Det finns stora möjligheter samt mycket att göra för mindre grupper utanför riksdagen också. Det gäller bara att se möjligheterna och vara målmedveten.

Anonym sa...

Bra Gammelsvensk, spotta på halvnassarna som anfaller den enda chans till inflytande vi haft i historisk tid. Varför de inte istället kommer med konstruktiva förslag får en att undra om de inte egentligen arbetar åt fienden. Vi syns på din blogg Gammelsvensk .
midgardsjarlen

Weine Berg sa...

Fosterjordnära, Midgardsjarlen, Gammelsvensk: Att ge sig på andra som opponerar sig mot globalisternas experiment är inte konstruktivt. Att ge sig på varandra är att gå globalisternas ärenden. Sluta upp med detta! Låt alla jobba efter eget huvud och hjärta.

S R LARSON sa...

Anledningen till att SD inte har tio procent i opinionsundersokningarna ar sannolikt att folk fortfarande tvekar att oppet saga att de tanker rosta pa SD. Mot den bakgrunden ar 4.2 procent forbluffande hogt. Potentialen i riksdagsvalet ar sannolikt 8-9 procent.

Sjalv stodjer jag inte alls SD, som mest ar en blek kopia av socialdemokraterna. Daremot ar jag oerhort illa berord av hur SD behandlas i media - speciellt, som jag skriver om pa min egen blog, mot bakgrund av att ingen tycks se nagot problem i att extremvanstern idag blivit praktiskt taget 100%-igt utomparlamentarisk.

Jimmy S. Windeskog sa...

@Gammelsvensk :
Dagens SD hade inte ens haft 5.000 röster utan det arbetet som laggts ner långt innan Jimmie Åkesson kunde ta över ett färdigdukat bord. Dagens SD-ledning är skyldiga tidigare SD:are enorma lasser tack.

Anonym sa...

Jimmy Windeskog, det var ju inte bara "nazistsånger" Åkessons
"springpojkar" sjöng utan även en del Kommunistsånger, kanske för att
balansera det hela . vad vet jag,
men så var det i allafall.

Anonym sa...

Hej
Jag tycker att Ni skriver mycket dynga, men en del är nog bra
Men låter Ni inte Ert hat mot vanliga människor som "kommit upp sej" flöda över när Ni drar på mot fru Sahlin så där?

Lars i Fors

wodinaz sa...

Det är tråkigt att SD "städar" så mycket. Enda anledningen till detta är just att deras "image" skall förbättras inför fulmedia.

Men, fulmedia är på väg till "historiens soptipp" -- ingen litar längre på vad de säger. Således, varför bryr sig då SD om att "städa" för att se snälla ut inför fulmedia?

SD måste verkligen ta och revidera sin propagandastrategi: Håll er till sanningen, bedriv er verksamhet på nätet.

Ifall fulmedia kommer på besök till SD, behandla dem inte som gudar utan tvärtom -- fulmedia skall, som på monarkiens dagar, ansöka om audiens snarare än tvärtom :-)