20 april, 2009

Medieanalytiker bekräftar bloggosfärens ökande betydelse

Att bloggosfären, och i synnerhet den systemkritiska, får allt större tyngd och inflytande i medielandskapet må vara en förbannelse för fulmedia, men likväl lever och frodas den. Nu bekräftar Olle Lidbom, medieanalytiker på Vassa Eggen den bilden.

I sin debattartikel Journalistiken får allt mindre betydelse, som publicerades i Svenska Dagbladet den 16 april, menar Lidbom att förändringen redan är här och att journalisterna inte alls gillar det.

Här kommer några utdrag ur Lidboms artikel:
”Journalistikens tid som demokratins ­väktare är förbi. Internet och ett ökat medieutbud skapar fler aktiva och kritiskt granskande medborgare.”

”Att dölja, förleda och sopa under mattan har blivit närmast omöjligt och det är inte journalisternas förtjänst.”

”Det kan även vara värt att notera att det inte är läsarna som räds journalistikens minskande betydelse. Det är allt som oftast journalisterna själva.”


Det har äntligen kommit den tid då journalisterna och redaktörerna blivit nedplockade från sina piedestaler och granskade. Inte längre publiceras deras verk riskfritt, utan medborgarna har nu tillgång till alternativ information från oberoende källor. Dagens journalistik, som är en mörk och korrupt spegelbild av objektiv journalistik, möter sent omsider motstånd. Länge leve det fria ordet!

14 kommentarer:

Daniel sa...

Äntligen, död åt fulmedia!!

Anonym sa...

Ja det måste vara ett hårt slag för pk-media att helt vanligt folk nu själva kan söka sanningen med ett mus-klick i stället för att bli matad med en sanning som hör hemma i fablernas värld .
Vi får väl tacka dom svenska journalisterna för den tid som varit och önska dom lycka till med flytten till Nordkorea, där svenska journalister måste stå högt i kurs efter decennier av träning i mörklägning och tal med kluven tunga.

Robb@n

Anonym sa...

”Journalistikens tid som demokratins ­väktare är förbi. Internet och ett ökat medieutbud skapar fler aktiva och kritiskt granskande medborgare.”

Demokratins vaektare? Hur i helskotta kan man forveaxla demokrati med oversitteri?

Peter B

Anonym sa...

Äntligen! Fy fan vad jag har längtat efter det här! Nu känner jag att hela livsglädjen kommer tillbaka.
Etablerad media har försatt sig själva i den här situationen och jag hoppas varenda jävel blir arbetslös för många år framöver.
Och jag börjar känna mig stolt över att svenskarna lämnar lögnmedia och istället söker korrekt information på annat håll.
Må dessa lögnhalsarna som sitter på tidningsredaktionerna hänga i soppköket för all evig framtid!

Krille sa...

Och du är en av dom som fått det att ske! Ett stort tack Weine!

marcus sa...

Nu vill vi se fler arbetslösa journalister. De kan börja blogga om sin arbetslöshet så man kan få lite njutning i sin vardag.

Anonym sa...

"Det kan även vara värt att notera att det inte är läsarna som räds journalistikens minskande betydelse. Det är allt som oftast journalisterna själva.”
Amen.

Äntligen kan vi se ljuset i mörkret. OM fulmedia varit ärliga från början, så hade kanske inte förtoendet sjunkit. Fulmedia har sopat sig själva under mattan. Jag skrattar åt deras vilsna själar :-)

Skogman.

Robin Shadowes sa...

Dom har målat in sig själva i hörnet och nu får dom skörda draksådd efter alla år av lögner. Tycker inte det minsta synd om dom. Jag tycker vi kan outsourca gammelmedia till länder med bättre och billigare journalister och redaktörer. Dom som blir arbetslösa p g a detta kan man skicka till omskolningsläger för avprogrammering av deras marxistiska ideologi.

Anonym sa...

I sanning en glädjande seger för verkligheten. Har nog inte köpt en kvällstidning på ett par år, och tänker inte göra det heller. Jag har ju er kära bloggare, att informera mig om dagsläget i mitt arma land. Tack Weine mfl. sympatiska bloggare, samt må de stora drakarnas lögnare känna blåslampan i röven. Blodsven

carl sa...

varje 40:e år blir det finanskris och politisk oro då tar makthavare chansen att expandera och Världskrig verkar vara som Turbo.
Att Europa kommer invanderas är ju mest troligt nu när EU är betydelsefull, USA är starka och arabernas olja får minskad betydelse så den som även styr EU får Världsmakten.

Man inser att när man sitter vid fönstret så kommer himlen plösligt bli mörk som en solförmörkelse och man kan se ljusare grå skyggor med flygplan och fallskärmjägre på håll och även en enstaka som faller nära fönstret. blir det i sommar eller inom några år? blir det Kina? eller saudiarabien?
(hur går det till när de mörklägger himlen,har militära kemiföretag redan lyckats med detta? nån form av sot som sprids på 2 000 meters höjd?)

hoppas man hinner ta sig till sina anhöriga och att vi kan försvara oss. En mobilisering hinner alldrig ske innnan. är jag fantasifull-Nej- Insiktsfull. kom ihåg vart ni först fick 1a varningen om det militära övertagandet EU kommer ej hinna försvara sig så nåt krig blir det ej

Anonym sa...

Det enda gammelmedia behöver göra för att överleva är att:
- sluta ljuga
- sluta censurera bild och text
- ta tillbaka konceptet "utredande, grävande, undersökande journalism", som Jan Guillou gjorde innan han sålde stjärten, typ.

Ifrågasätt allt, speciellt de som säger "du kan lita på mig"

Robin Shadowes sa...

Carl, det finns nåt som heter chemtrails. Det är dock omtvistat, dels som fenomen, om det finns ö h t, dels om syftet med det. En del teorier går ut på att man gör befolkningen sjuka. Det finns även Project HAARP. Detta militära område med massor av antenner finns i Alaska. En del säger att man kan kontrollera vädret med dessa. Andra att dom kan användas för ren hjärntvätt. Vad än sanningen är så pågår mycket skrämmande just nu. Lär också finnas en mindre haarp-anläggning här i Sverige men jag minns inte var den är belägen.

Anonym sa...

Allt fler kritiker till samhällssystemet blir idag klassade som funktionshindrade om de har att göra med arbetsförmedlingen, försäkringskassan eller socialtjänsten. Funktionshindrade är lättare att styra över och man kan ställa sig frågan om inte även personer som Einstein och Strindberg hade blivit klassade som funktionshindrade om de levt i detta samhälle.

Magnus sa...

Börja med att säga upp din prenumeration av Gammelmedia-morgontidningen. Varför bidra till dessa censuristers månadslön? Du får bättre och sanningsenligare information via webben eller varför inte använda tiden till att använda din egen hjärna, som förmodligen är betydligt skarpare än dessa överbetalda PK-journalisters hjärnkontor. Död åt gammelmedia!