15 april, 2009

S vill ge pensionärerna bra mat fem dagar per år

Socialdemokraterna går från grumlighet till grumlighet, skulle man kunna säga. Våra äldre har inte alls den uppassning och kvalitet på maten som de är förtjänta av. Nej, det är matlådor körda långa sträckor och med ett bästföredatum som skulle få gemene man att höja ögonbrynen. Så här har det varit i många år och situationen uppkom under socialdemokratiskt styre. Att på daglig basis bli förnedrad och inte belönad för sina insatser gör att jag skäms när socialdemokrater kallar sig för svenskar.

Jag vet inte när Socialdemokraterna gick från att vara ett arbetarparti till att vara ett bidragsparti, men deras insatser för välfärden har i modern tid inte sett dagens ljus. Och nu kommer man med förslaget att pensionärerna ska få bra mat i minst fem dagar per år. Så generöst. Socialdemokraterna borde skämmas! Våra äldre ska ha bra mat 365 dagar per år! Allt mindre än det är ovärdigt och oacceptabelt. Punkt slut.

8 kommentarer:

Johan-Erik sa...

Kan inte annat än instämma med dig, Weine Berg (Rakryggad).

Självklart ska pensionärerna ha rätt till bra mat 365 dagar per år.

Jag förstår inte hur ett parti som socialdemokraterna kan säga något annat.

De har väl vad jag minns alltid värnat för pensionärerna, men kanske det var länge sedan.

eklanda sa...

lyxmaten kanske finns i alla sveriges moskeer,skriker man allah akkbar 10 ggr per dag belönas man nog med en saftig entrecote.

carl sa...

nu fick en indier köpa samhall i Västerås som leverar mat över hela Sverige. han lovade att det skulle bli billigare. trots råvaror blir dyrare.inte konstigt äldreboenden har ständigt magsjuka nu.

Anonym sa...

Vi skall väl även tänka på muslimerna i sverige. Där har vi avsättning för grisproduktionens överflöd. Mona får väl övertyga dem.
midgardsjarlen

Fosterjordnära sa...

På migrationsverkets anläggning i Märsta lagas det mat på plats ,för den som vill veta.

Jo Weine ,visst skäms man över den "välfärd" våra åldringar får i dag. Det är inte helt lätt att gå helt rakryggad och hälsa på mormor som bor på ett av dessa fantastiska hem ,som serverar långväga och plastinpackad mat. Samt en och annan ägghalva! Man skäms för att man är ung och inte gjort mer för att sätta stopp för detta! Min mormor skulle aldrig serverat mig den skit som ges henne. Då hon fortfarande kunde laga mat vill säga. Med mormors mat menar jag just MAT. Mat som smakade bra ,som gladde även ögat och som gjorde att man orkade leka en hel eftermiddag ! Mat som var så god att den i sig var en faktor som ofta samlade hela släkten till bords.

wodinaz sa...

Bäste Weine,

Jag förstår inte, fem gånger per år? Kan du ge en ref. till detta eller ge en kort utläggning?

Weine Berg sa...

Wodinaz:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4882833.ab

Fosterjordnära sa...

"De ska få ön ska sej något utöver det vanli9ga 5 ggr per år."

Ja att överträffa det som till dags serveras på ett genomsnittligt "hem" lär för bövelen inte vara svårt att slå?!!

Servera dem VARM mat 5 ggr om året så är saken klar.

Snacka om att göra det lätt för sej.