26 april, 2009

SD-TV4, 1-0

TV4 vägrar sälja annonstid till Sverigedemokraterna inför parlamentsvalet i juni. Bara riksdagspartier får annonsera hos TV4, meddelar Jan Scherman och övriga i TV4:s ledning. Man kan undra vad riksdagsrepresentation har med valet till EU-parlamentet att göra?

Intressant kriterie, helt klart. Ett parti måste först kvalificiera sig in i svenska riksdagen för att kunna annonsera hos TV4 inför valet till parlamentet nere i Bryssel? Vem sitter och funderar ut sådana här patetiskt uppenbara bedrägerier? TV4, varför kan ni inte vara rakryggade? Säg rakt ut att ni inte vill att SD kommer in i vare sig riksdag eller EU-parlament för att de inte tycker som ni! Tro inte allt för länge att folk är dumma. Fler och fler vaknar upp. Ni har just bevisat hur oerhört partiska ni är och att er objektivitet är bara ett luftslott. Ni är ett privat företag, en privat intressegrupp, med helt andra mål än landets och folkets väl!

Kan det bli mer uppenbart att fulmedia alltid har en politisk agenda med det de gör? Och denna agenda omfattar inte dig och mig. Bara deras vision med sig själva på tronen och dig och mig som siffror i statistiken. Låt oss en gång för alla vända ryggen till TV4 och deras självgoda uppfattning om sin egen förträfflighet. Vi behöver inga moralkärringar som ser oss vanliga människor som mindre vetande. Förmyndare gören sig icke besvär!

15 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Har redan meddelat dem vad jag tycker om saken.

Anonym sa...

Om nu SD skulle ta sig in i riksdagen och dessutom bli tungan på vågen, eftersom de borgerliga vill så gärna stanna kvar på sina poster, så vore väl ett passande krav att se över TV-4:as sändningstillstånd och villkora det med någon lämplig klausul.

Daniel sa...

När Sd sitter i riksdagen kommer det bli svårt för förmyndarna att utesluta Sd ur det offentliga rummet. När sd väl sitter där så kommer de inte att falla ur, som Ny demokrati gjorde.

Kettil sa...

Det rätta sättet att protestera är att slå mot TV4's plånbok!

Att skicka ett email till TV4 kommer inte att ge någon effekt alls.

Däremot ett email till de företag som visar reklam på TV4 att ni kommer att bojkotta deras produkter på grund av att de annonserar i den antidemokratiska TV4-kanalen kommer att ha effekt.

Reklambannern på TV hemsidan ger enkelt en möjlighet att få de annonserande företagens emailadresser, exempelvis visar mobilföretaget "Tre" och "thePhoneHouse" reklam.

Skicka dem ett email att det blir inget mobiltelefonabbonnemang hos "tre" och inget köp av mobiltelefon hos "ThePhoneHouse" så länge som de annonserar via TV4!

Danne sa...

Låt PK-partierna ha sin sketna annonstid i TV4 då. Jag kommer ändå göra min plikt och rösta svenskt i EU-valet och jag uppmanar alla andra goda och ärliga svenskar att göra likadant.

Anonym sa...

Sverigedemokraternas demokratiska ståndpunkt harmoniserar inte med TV4:s social-liberala valspråk, "Tyck vad du vill, så länge du tycker som oss."

Ett farligt scenario när egenskapade värdegrunder ersätter demokratins spelregler. Delar du inte TV4:s värdegrund är du varken välkommen som medarbetare eller kund.

Demokratiskt hyckleri!

Erik Hellsborn sa...

Rimligtvis borde väl alla som kan betala för sig få annonsera? Hur pass stora dom är borde inte spela någon roll här.
Har TV4 någon liknande policy för vinstdrivande företag tro? Får bara dem som har en omsättning på minst 50 miljoner per år annonsera?

wodinaz sa...

Jag är ingen "fan" av vare sig raggae eller Bob Marley, men vid ett tillfälle sade han faktiskt något alldeles lysande:

"You can fool some people some time, but you can't fool all the people all the time."

Har för mig att jag citerat detta utmärkta uttalande från Marley förrut, men det platsar så väl in i sammanhanget :-)

Robin Shadowes sa...

Wodinaz, även en blind höna kan emellanåt finna ett korn... :)

Anonym sa...

Bara ett tips om en intressant artikel!

Innehållet är fruktansvärt! Analysen om orsaker till Sveriges vanhedrande förstaplats är skrattretande - huvudorsaken saknas helt och hållet!!

Anonym sa...

Vad ni som lämnat kommentarer och bloggskrivaren inte skrivit ett enda ord om var att Sverigedemokraterna gjorde precis samma sak när tidningen Den Svenske ville betala för att ha en annons i sd kuriren. Då blev det nej till annonsering från SD.

Jag vill även klargöra att jag inte tar TV4 i försvar. Tvärtom! Det hade inte ens kommit mig för att sponsra TV4 med reklampengar när de år efter år haft sina "nollrasism kampanjer" och andra svenskfientliga projekt!

Anonym sa...

http://www.dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_mall.asp?version=233327

Fredrik sa...

Sagt och gjort, har hört av mig till mitt telefonbolag:

Hej! Jag såg att ni hade reklam på den odemokratiska TV kanalen Tv4, då jag själv liksom majoriteten av Sveriges invånare föredrar det fria ordet. Undrar jag nu när jag senast kan avsluta mitt abonemang hos er. Jag vill inte bli förknippad eller stödja något företag direkt eller indirekt som använder sig av tillvägagångsätt likt en diktatur. Mvh/ Fredrik

Jimmy S. Windeskog sa...

Det är ju typiskt detta, att TV4 har mage att tex gnälla om mediaklimatet i Italien och sedan uppträda sju resor värre själva.

Så mycket för moral från den Främsta Statsmakten!

Karpstryparn sa...

Ja, TV4 och Metro är både starkt svenskfientliga och starkt antidemokratiska.
På tal om det, Weine, så har jag kopierat ditt inlägg som har rubriken "TV4/Metro hyllar pressfriheten - men inte yttrandefriheten" och lagt ut det på http://www.karpstryparn.wordpress.com, har angivit din blogg som källa.

Hoppas att det är okej att jag gjorde det, vill att den här händelsen ska få större spridning.