25 april, 2009

Medborgare övermannade rånare

En pistolbeväpnad rånare lyckades mindre väl sedan två kunder bestämde sig för att det får vara nog. Det var på Pekås i Viken i Karlstad som rånaren slog till mot. 26-åringen kom över 6000 kronor men efter det gick det inte som planerat. När han skulle lämna butiken springande hoppade en stamkund på honom och i sekunden därefter tar en annan kund ifrån honom pistolen. De två männen höll fast rånaren tills polisen kom och plockade upp honom.

Stamkunden berättar om ingripandet:
– Jag tänkte inte så mycket. Jag sprang bara efter och slängde mig över honom och fick ner han på marken.

Det är betryggande att allt fler medborgare tar tag i problemen och vågar offra något för att få till en förändring. Ni är ett föredöme!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Weine, har du datum för händelsen. Har för mej att Gammelsvensk hade inne något liknande för ett tag sedan. Är detta någon ny händelse?
midgardsjarlen

Weine Berg sa...

Midgardsjarlen: Det var den 22 mars, om jag inte missminner mig.

Anonym sa...

Gammelsvensk medelade just om detta i mars och tillade nu att skurken ifråga var känd för flera rån och brott. Måtte han få stryk av resoluta svenskar var han än dyker upp.
midgardsjarlen.

Robin Shadowes sa...

Dessa två borde bli nominerade till priset årets svensk 2009. Fast i verkligheten lär det väl snarare bli nån typ Mohammed Omar...

Anonym sa...

Blev inte rånaren kränkt, han borde få 100,000kr och årskort på närmsta Moské.