17 april, 2009

Svar till UNT

Den 14 april publicerade ni en artikel med rubriken SD - två klick från nazismen. I artikeln skriver ni följande om min blogg Rakryggad:

En av Patrik Ohlssons många länkar går till sajten Rakryggad. Bakom denna står Weine Berg, en extremt invandrarfientlig före detta Sverigedemokrat. Många Sverigedemokrater trivs gott i hans sällskap. Enligt Tommy Funebos Objektiv SD-blogg skrev SD i Göteborg om Rakryggad 2007: "Vi rekommenderar att besöka bloggaren Rakryggad, en partipolitisk obunden bloggare från Mölndal som dock står Sverigedemokraterna ideologiskt mycket nära."Bloggen är behäftad med grovt islamofobiska och gravt invandrarfientliga fotomontage, säger att "Alla (h) ska ut", och att vi hade kunnat klara oss utan Zlatan om vi sluppit 1,5 miljoner immigranter - "1 Zlatan" var inte "värt det"...

Som jag ser detta faller det under den juridiska termen förolämpning alternativt förtal. Ni hävdar att jag som person är ”extremt invandrarfientlig”. Detta är lögn då jag inte vänder mig mot immigranter som individer. I de fall jag har kritiserat immigranter har det varit uteslutande för de brott just dessa personer har begått.
Min blogg som helhet vänder sig mot makthavarna inom politik, massmedia och ekonomi – inte immigranterna. Jag förstår dock att det är lätt för er att påstå att jag är fientlig mot andra folk, när det i själva verket är Er och era gelikar jag är fientlig mot. Ni klarar helt enkelt inte av att försvara er och vill därför komma undan sakfrågorna. Dock är det sällan det som är lätt är just rätt. Här har ni alltså en uppgift framför er.

Ni påstår också att Rakryggad är grovt islamofobisk och gravt invandrarfientlig. Det senare har jag redan bemött ovan. Rörande påstådd islamofobi. En fobi definieras som en sjuklig skräck eller dylik rädsla för något. Min skräck och rädsla för islam är inte sjuklig, det är ingen fobi. Jag noterar enbart vad som görs i islams namn runt om i världen i vår tid och vill inte att vårt land och folk drabbas. Om ni tycker detta är sjukligt är det ni som har problem, inte jag.

Ni verkar också missförstå min s.k. Zlatan-bild med flit. Texten på denna lyder:
”1 500 000 immigranter – 1 Zlatan. Var det värt det?”

Med detta menas att det positiva vi fått genom en interkontinental massinvandring inte på långt när kompenserar för allt det negativa vi drabbats av i form av brottslighet, fundamentalism, otrygghet och undanträngning. Någon gång måste man ställa sig frågan om det var värt det. För er är det säkert värt det, ni har ju en förmåga att inte bosätta er i de stadsdelar som har många invandrare. Det ni märker av är följaktligen att Zlatan gör mål.

Om ni inte omedelbart går ut med en dementi som korrigerar lögnerna ni har skrivit, och som jag tagit upp ovan, ser jag ingen annan möjlighet än att agera juridiskt enligt det jag angav i början av mitt brev.

Hälsningar,
Weine Berg
www.rakryggad.nu

31 kommentarer:

Anonym sa...

Återigen ett verkligt lågvattenmärke. När argumenten tryter så blir det på detta sätt vilket vi idag har vant oss vid. Tycker att Rakryggad verkligen gav svar på tal som man säger.
Denna blog är verkligen rakryggad och orädd vilket man inte kan säga om många andra".
"Den Bannlyste"

K:son sa...

Det går inte att göra annat än njuta när man ser hur du om och om igen "klappar säften" på makthavarna! Kör hårt!

Anonym sa...

Vi står bakom dig Weine.. jag hoppas innerligen att du drar dem inför domstol :)

Anonym sa...

Till Weine

Kolla in G-P

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=489165

Det är inget stopp på dumheterna.

Heinrich

J sa...

Härligt Weine!

Tveka inte att ta till juridiska medel ifall de inte tar tillbaka sina påståenden. Det har allt för länge varit fritt fram för media att sparka på oss!

Daniel sa...

På de j.....a. Ge dem inte en lugn stund.

Anonym sa...

Jag tog upp frågan om förtal med en advokat för några år sedan. Hans uppfattning var att förtal är en typ av mål han inte kommer att åta sig. Skälet är att klienten hamnar i en situation där all gammal skit kommer att dras upp och ältas och att hela processen blir mycket destruktiv. Förtalsmål är således inte något man skall ge sig in i utan påtagligt starka skäl. Även om man vinner så kan det kosta mer än det smakar.

Anonym sa...

Jag hoppas att det blir anmälan om förtal, På tiden att nån (wiene som vanligt) står upp mot media som tror att dom får påstå vad dom vill om folk, En fällande dom kan ge ett riktmärke framåt i tiden om vad som kan hända om nån tidning försöker sej på det igen.

// Foffe

Fosterjordnära sa...

Artikeln i UNT är rent av festlig. Länge sedan man kunde läsa så mycket ondgörande och generalisering av olika grenar inom nationalistiska grupper och partier! Ha Ha.

Det blir enligt UNT, artikel lite som om att "allt till höger om socialdemokratin är extremfobiskanazistersomvilldöda allasominteharjättevittskinnpågränsentilltransperent".
Typ.

Men kul är ändå detta: Vi vet med säkerhet att denne ledare på UNT läst en hel del nationella bloggar ,forum och nyhetskanaler ,och det är ju positivt. Synd baqra att samme ledare är sjukligt rädd för det han läser och känner sig tvungen att ta till etikettrullen med "naziepitetet" på.

Är det någon bloggare ,forummoderator eller nyhetsskribent som känner sig påhoppad av UNT,s ledare som överhuvudtaget blivit kontaktad av UNT för kommentar eller möjlighet till intervju? Tror inte det va!??

Att kast skit till höger och vänster är som bekant ingen konst om man kan vara säker på att ingen ges möjlighet att kasta tillbaka!

Anonym sa...

Kör hårt. Är det förtal så är det förtal. Enkelt!

LArs sa...

Vad menar UNT med bilden till texten? Är det mot all rim och reson att utlänningar inte ska få rösta i Sverige?

Ska 1 miljard kineser få svensk rösträtt menar dom?
Som vanligt kan man inte kommentera...

Greger Rutgerson sa...

Lysande skrivet Weine!

Blir intressant att följa detta fall.

Anonym sa...

Det ar solklart fortal och maste slas tillbaks. Jag har inte hittat en enda artikel som ar fientligt installd till nagon invandrare. Tvartom, sa finns det en logga som antyder att Zlatan var en duktig invandrare den tid da han bodde i Sverige.

Det ar upprorande, jag ar beredd att bidra till advokatavgifter, givervis ska de stammas om det inte gor en lika stor artikel som innehaller en dementi och en ursakt.

Krav hela vardet pa tidningen som SKADESTAND.

Hoppas vi far se Weine som agare till UNT snart.

/ peter a

Anonym sa...

Weine, kör hårt mot UNT-skutan!

Ledarkvartetten vägrar kategoriskt att publicera motargument mot deras granskning av SD. Rädslan är nog stor, för att dessa motargument ska pulverisera deras associationssjuka hysteri.

Ganska lätt att förtala och ljuga när ingen får bemöta med argument till försvar. Fegt av UNT!

Rune sa...

Apropå Zlatan. Det var ju en diskussion för ett tag sedan huruvida han var svensk eller inte. Denna debatt är vad jag förstår överspelad. Han lär ju numera vistas i Italien och är ju då givetvis enligt medias logik Italienare.

Anonym sa...

http://www.rosor.dk/v/rosa-rosor/rosa-rosor-220.JPG.html
http://www.blomma.at/v/prastkrage/Prastkrage+11.jpg.html

Robin Shadowes sa...

Jag kan inte annat än önska dig lycka till. Det är sannerligen tröttande att jämt bli stämplad som nazistrasistislamofob varenda förbannade gång man säger ett negativt ord om massinvandring eller islam.

Anonym sa...

En markant skillnad mellan Rakryggad och unt.se är att Rakryggad är raka nog att ha en kommentatorfunktion. Unt.se vågar inte få kritik.

Anonym sa...

Har sagt upp UNT För länge sedan eftersom det är riktiga PK idioter, får hoppas att du drar dem inför domstol!!!

MvH
Dr. Sverige

Andreas // Örebro sa...

Jag har själv blivit kallad nynazistisk och diverse saker av före detta nära vänner, pga att jag till skillnad mot dom vågar vara kritisk mot invandringspolitik, inte invandrarna som dom försöker och tolkar det som. Men men, kommunister och folk som inte har argument, är dom tragiska som måste hävda sin existens på något vis, gapa är något dom ter sig på.

Stefan sa...

Du är fantastiskt skicklig Weine. Sänk UNT-skutan! Jag står bakom dig i en kommande rättegång. Förresten, jag står alltid bakom dig och din blogg!

Anonym sa...

Ursäkta om jag är petig. "Detta är lögn då jag inte vänder mig mot immigranter som individer.", skrev du. Jag antar att du menar att du inte vänder dig emot invandrare som kollektiv, däremot som individer om det är befogat?

Anonym sa...

Det är skillnad på rakryggad och gummiryggade politker och etablerad media.

carl sa...

Bra skrivet Weine, det enda PK-personer märker av massinvationen av utlänningar är när Zlatan gör mål i tv!

jag vill hedra denna sajt med att göra en till som stöd och heder. så hur gör man??
har kollat på wordpress men det verkar krångligt att öppna ny blogg. vill du göra en stegvis lista på punkter att göra. skulle va fantastiskt om 1000 tals Rakryggade2,3,4,5,6...999,1000 fanns.hjälp oss

Rafael sa...

Det är ofattbart vilka småsaker som kan förvridas till någonting brottsligt när det gäller saker PK-eliten inte uppskattar, men när rollerna är omvända har rättsväsendet överseende med nästan hur grova påhopp som helst.

Som invandrarkritisk är man i många avseenden rättslös.

wodinaz sa...

Blir det rättegång så skall du ha den bästa advokaten, och jag föreslår att du redan nu förbereder en slags insamling för ändamålet.

Du har 7000 läsare, och om dessa donerar åtminstone hundring eller tre var för en stjänadvokat så skall de politiskt korrekta få se på fan :-)

Anonym sa...

Hittade en "parodi" om svensk kultur på nätet (tydligen ett "skämt" från IKEAS reklamavdelning). Det liknar i hög grad något som Fredrik och Mona skulle kunna ha satt i hop på allvar:
http://www.youtube.com/watch?v=8I5BGsK5ZAU&NR=1

Anonym sa...

Dessutom ljuger UNT-ledaren, eftersom jag inte länkar och aldrig länkat till Weines blogg.

Enda undantaget är *efter* att ledaren skrevs, med den länk hit som jag då publicerade i min kommenter på UNT-ledaren:

http://patrikohlsson.wordpress.com/2009/04/15/ledare-anklagar-bloggen-for-nazi-kopplingar/

Carl sa...

vi kan hjälpa till med insamling till advokater, skulle vara bra med nån Amerikansk advokatfirma för Svenska advokatförbundet sitter i knät på Justitiedepartimentet. vilket återspeglas i domastluten se bara på fallet Niklas Frost Europas största rättsskandal,
vi har politiska fångar i Sverige
och Niklas Frost är oskyldigt dömd.

Greger Rutgerson sa...

Tack Anonym för youtube-länken om svensk midsommar, svårt att hålla sig för skratt när man ser den så absurd som den är.
Ja det är ju som du säger faktiskt så att man kunde tro att det är Abdullah Reinfeldt och Muslimona Sahalin som kunde ha gjort den. Det är inte långt ifrån den bild de försöker skapa av svenskhet. Barbariskt och töntigt...

Jimmy S. Windeskog sa...

Till saken är ju att Zlatan själv sagt att han inte ser sig som svensk...