18 maj, 2009

Partiledardebatten: Cykelställsfrågor och en gemensam värde(av)grund

Så har då en partiledardebatt avhållits – med enbart partiledarna för partierna i riksdagen. SVT anordnade debatten och sossarna visade tydligt att de samarbetar med miljöpartiet och kommunistiska vänsterpartiet. Alla extremister är tydligen inte bannlysta ur sossarnas umgängeskrets. Kanske kan man se det som en brobyggande åtgärd? Fast det är ju sossarnas dåliga opinionsläge som skapar dessa desperata mått och steg.

Denna s.k. opposition var mer eller mindre eniga om att höja skatten för alla. På så vis höjs tydligen välfärden. Att istället skära av stora delar av den tärande och osolidariska kött-tsunamin som drabbat Sverige från främst mellanöstern finns inte ens på planeringsbordet bland de potentiella möjligheterna. Inte för något av de sju partierna.

De sjus gemensamma värdegrund är att man inte rör immigrationspolitiken såvida man inte vill öka den, skapa generösare flyktingdefinitioner eller ha fri invandring. Allt annat är farlig extremism. Följaktligen blir debatten i Det Nya Sverige tråkig, inpyrd och oengagerande. Bara cykelställsfrågor får fritt debatteras, men inte den grund som håller på att ödelägga vårt Sverige. Om huruvida skatten ska vara x % eller y % är den politik vi får välja mellan. Skatten och andra underordnade frågor är fritt att debattera men inte balkaniseringen av Sverige eller det faktum att vi svenskar är i minoritet i vårt eget land inom ett par generationer. Men vi får ju i alla fall debattera kärnkraften och andra frågor som är viktiga för de som finns kvar när vi har försvunnit. Tack, o du store fulmedia.

20 kommentarer:

X sa...

Jag tror det är viktigt att vi går med i emu så fort som möjligt så vi inte riskerar att invaderas av Finland, Grekland, Spanien eller ett annat Euroland.

Anonym sa...

Det skulle vara intressant att komma tillbaka till Sverige om typ 250 år: Är svenskarna i minoritet eller har 'folket' tagit sitt förnuft tillfånga?
/K.P.

Robin Shadowes sa...

K.P. Se hur det har gått för de kristna i Libanon på bara 30-40 år. Nu är dom bara en liten spillra efter att tidigare ha varit i majoritet. Fortsätter utvecklingen som hittills så kommer svenskarna antingen vara helt utrotade eller fördrivna från sitt eget land om 250 år. Vi riskerar m a o bli framtidens kurder eller zigenare. Ett folk utan eget land, boendes annorstädes. Medan deras gamla hemland kommer vara som dagens Somalia, ett u-land i fullständig upplösning och kaos.

Mats sa...

Skillnaden mellan de "sju sammansvurna" blir mindre och mindre. Man skyddar samma värdegrund i sin politiskt korrekta ryggdunkarklubb!

Bosse i Uppsala sa...

Bättre en sammanhållande kultur byggd på mångfald än en splittrande mångkultur byggd på enfald...

Anonym sa...

Bosse! En sammanhållande mångkultur finns inte, har aldrig funnits samt kommer aldrig att finnas. Endast i en dåres enfald i så fall, men verkligheten är tyvärr brutalare än så...Blodsven

K:son sa...

SD har säkert blivit erbjudna deltagande i debatten, men de tackade väl nej för att kunna vara martyrer, igen. Eller hur var det nu?

Anonym sa...

I Italien, detta av svenska massmedia så bespottade land, säger Berlusconi enl DN "att han inte vill se ett multietniskt Italien". Papperslösa ska kunna dömas till böter upp till 100.000kr och den som hyr ut en bostad till dem riskerar upp till tre års fängelse. Tänk om vi kunde få höra något sådant från Reinfeldt i stället för som du skriver "cykelställsfrågor" Tora

Anonym sa...

var på migrationsverket i malmö.
trodde det var blåkulla.Hur många påskkärringar som helst.Vad ska dom jobba med?

Jimmy S. Windeskog sa...

K:son :
och vilken grund bygger du det på? När skulle SD någonsin sedan de grundades 1988 tackat nej till en debatt?

....nej, tänkte väl det ja!

Bosse i Uppsala sa...

Blodsven! Jag har aldrig hävdat att det finns en sammanhållande mångkultur? Jag hävdar ju det motsatta! Läs igen: Bättre en sammanhållande kultur byggd på mångfald än en splittrande mångkultur byggd på enfald...

Fosterjordnära sa...

Windeskog!


Jo det har faktiskt hänt att SD nobbat debatt. I Almedalen 2008 utmanade ND's Daniel Spansk och även Marc Abramsson samtliga företrädare närvarande från SD på debatt. Då "stod man över".

Så lite ynkliga är dom nog!

Anonym sa...

Det var som att skåda "tomternas vaktparad" var förra julens klappar delades ut!
Inget nytt under PK-solen där minsann....

Anonym sa...

Ok Bosse! Jag misstolkade ditt inlägg, ber om ursäkt M.V.H Blodsven

K:son sa...

Windeskog:

Slå på ironiradarn! ;)

Men visst är det dubbelmoral så det sjunger om det om SD i sin tur nekar att debattera med ND, som Fosterjordnära påstår.

Kritiker sa...

Herregud, du länkar till de rastroende NationalDemokraterna och det nynazistiska Nordiskt. Hur kan du påstå att du inte är främlingsfientlig, du stödjer ju sådana verksamheter!!

Weine Berg sa...

Kritiker: Även om ND och Nordisk vore vad du påstår dem vara, har jag ingen skyldighet att försvara deras åsikter bara för att jag länkar till dem.

Greger Rutgerson sa...

Personligen tror jag att en offentlig debatt mellan Sd och Nd endast skulle vara negativ. Partierna sitter trots allt i samma båt och en debatt skulle av medierna och de politiska motståndarna vändas emot dem.

Kritiker sa...

Weine Berg, du har visst att ansvar för ditt länkande. Enligt ditt resonemang så skulle det inte vara ett ställningstagande av Aftonbladet, om dom länkade till Revolutionär Front.

Det här resonemanget begriper jag mig inte alls på.

Weine Berg sa...

Kritiker: Nej, alla står för sina åsikter - inte andras.