16 maj, 2009

TV4/Metro hyllar pressfriheten - men inte yttrandefriheten

För ett tag sedan nekades Sverigedemokraterna (sd) att annonsera hos TV4 inför EU-valet. TV4 motiverade sitt beslut med att sd inte är ett riksdagsparti (!). Detta är naturligtvis en undanflykt. En oväntad dålig sådan. Sanningen är den att TV4 inte gillar sd:s politik, vilket också bevisar att TV4 de facto har en politisk agenda. En agenda knappt hjälpligt skyld av de pressetiska reglerna.

Nu har Metro, annonsblaskan som leker nyhetsorgan, också nekat sd att annonsera. Metro värnar pengarna, kan man läsa mellan raderna då deras motivering är att en sd-annons kan skrämma bort andra annonsörer. Fast det egentliga skälet är exakt detsamma som för TV4. Man gillar inte sd:s politik eftersom den strider mot Metros egen politik.

Dessa bådas agerande visar med all tydlighet att sd:s martyrskap inte är självvalt utan påtvingat av TV4, Metro och alla andra händer som kopplat strypgrepp på informationskanalerna i informationssamhället - händer styrda av ett fåtal viljor. TV4 och Metro, ni har skämt ut er, för nu behöver ingen tvivla om era ambitioner. Ni hyllar pressfriheten, men skyr yttrandefriheten - friheten för alla andra att yttra sig. Patetiskt.

14 kommentarer:

Karpstryparn sa...

Ja, varken TV4 eller Metro är för yttrandefrihet, alltså är de emot demokratin.
När det gäller Metro så har jag själv gott om erfarenheter om hur demokratiskt lagda de är, bl a hur de sköter metrobloggen.se.

När det gäller TV4 så är det ju familjen Bonnier som äger kanalen, och då är det inte konstigt att SD inte får göra reklam.

Men att SD blir nekade vinner ju SD på, medans Metro och TV4 visar sina rätta ansikten.

Anonym sa...

Metro och TV4 gillar inte SD.

Jag gillar inte att de diskriminerar SD.

Vad gör jag åt detta?

Jag tömmer Metros tidningsställ.
Detta är mitt sätt att reagera och agera.

Vill de ha strid så får de också motstånd.

Jag hoppas att fler börjar att agera.
Att detta sprider sig genom hela VÅRT land.

Har vi inte fått nog? FKR!

Jimmy S. Windeskog sa...

Detta är höjden av förljugenhet, första ha särskillda regler för SD/ND, och sedan ha mage att tala om "martyrskap" när detta blir offentligt i mediadebatten.

Barnsligt!

eklanda sa...

metro kan väl dela ut gratis visselpipor till flummvänstern allah
kristoffer lundberg,sen kan dessa 600 tals dyrkare ta en tur till skogome anstalten,om ni hittar en svensk där inne så kan ni vissla i piporna,ett snäckskal har högre iq än kristoffer lundberg och metro.

Anonym sa...

Vad kan man använda Metro till?

Om vintrarna kan man lägga tidningen på vindrutor för att minimera frost - men samtidigt riskera att få bilen sönderslagen. Detta sker på egen risk!

Metro används redan idag som värmeisolering i bostadshus. Ett av få bra områden som tidningen verkligen fyller en funktion.

Skogman.

Greger Rutgerson sa...

Mångkulturens förespråkare försöker ge intryck av att Sd vill vara martyrer och att partiets reaktion mot den orättfärdiga behandlingen är obefogad.

Men tänk att vi själva skulle förtala, svartmåla, samt misshandla en person (samt anklaga honom för diverse saker, för att sedan vägra ge honom chansen att tala till sitt försvar), och sedan när denne klagar på vårt förfaringssätt lättvindigt beskylla denne att han "bara vill vara en martyr".
Ja precis så är det mångkulturisterna agerar.

Fegt och uselt är vad det är.

Stig sa...

Ju mer TV4 och Metro och övriga PK-medier diskriminerar SD och SD samtidigt växer i opinionssiffrorna (+ ev. stort mörkertal)dess mer växer sannolikheten att en politisk/ekonomisk vedergällning kommer från SD när - eller om - de kommer in i riksdagen. Således måste TV4 och Metro och övriga PK-medier fortsätta sin diskriminering.
De har målat in sig i ett hörn helt enkelt.

Anonym sa...

Jag är norsk medborgare, så jag får inte rösta i riksdagsvalet. Men nu kommer jag att byta medborgarskap till svensk. Då skall jag rösta SD. Om jag har bott i Norge har FRP fått min röst. Ang Norge... Hurra for Norge i melodifestivalen och 17-mai

Anonym sa...

www.obsessionthemovie.com

Fosterjordnära sa...

Det finns bättre tidningar än Metro ,helt klart.

NATIONELL IDAG ,hör med dem om de skulle vara intresserade. Tror möjligheten är stor ,trotts konkurrenssituationen.


....

Anonym sa...

se 16:58

Jag hoppas att fler följer mitt exempel.
Att bara ryta till i insändare är ett utlopp för stundens vrede.
Denna vrede sadar bara dig själv, vi skall skada Metro.
Ut och röj.
Sabotera deras tidningsställ.
Häll olja etc över skiten, bara ni gör något.
Visst är jag "hård" och många ogillar mig som människa efter mordet på somaliern.
Det brotat har jag sonat. Eller hur?
Men ingen hoppar på mig utan att få 1000-falt igen.
Kämpa för SVERIGE!
VÅRT land!
FKR!

Anonym sa...

SD's valresultat kommer var lika stort som andelen Muslimer i Sverige.

Frågan är bara vem som hinner först till 50%

Rösta SD nu, annars får du flytta om du vill leva.

/Nizze

Annemi sa...

Tycker det är fruktansvärt, att vi inte längre har yttrandefrihet. Undrar varför? Men tror nu att SD har fått lite gratis reklam, då de blir nekade att föra sin talan i tidningar och TV. Vad är Metro och TV4 så rädda för? Alla partier har eller borde ha rätten att tycka och få ge uttryck åt detta. Anser det självklart. Min röst går till SD, helt säkert. De enda som har ett vettigt program och tänker på oss småfolk.Tack Weine för alla dina suveräna rapporter. A-M

Kulturkamp sa...

Annat var det när återförsäljare av Expo blev trakasserade för att de sålde tidningen. Då ställde de stora mediatidningarna upp med Expo som gratisbilaga, kostandsfritt för Hill-stiftelsen ska tilläggas. Då hette det att man ska värna pressfrihet. Jo tack!