13 maj, 2009

Gästinlägg: Så gör vi i valet

Jag tänkte skriva en liten kommentar om hur de goda krafterna kan vinna EU-parlamentsvalet. Den tolfte till nittonde maj kommer ditt Röstkort inför EU-parlamentsvalet. Nu känns inte EU-parlamentsvalet så angeläget förde flesta av oss, vi gillar ju inte ens EU och vill egentligen bara förtränga dess existens.

Dessvärre är att förtränga något obehagligt inte en bra strategi,många av oss har provat på den strategin exempelvis med räkningar som varit oss övermäktiga, erfarenheten vi fått av sådant är att det kommer sjufallt värre efter. Vi måste alltså ta vårt ansvar och göra någonting åt problemet EU omgående, men hur gör vi det på minst obehagliga vis? Jo, vi poströstar.


Poströstningen börjar den tjugonde maj och i varje kommun skall detfinnas ett antal poströstningslokaler, vilka dessa är skall framgå på www.val.se, även om de inte gjorde det sist jag besökte den sidan. Min uppmaning till alla är att göra röstningen i valet till Europaparlamentet lätt för sig, så fort Röstkortet kommer, stoppa det i plånboken eller handväskan, bär det med er var ni än går. Besök även www.val.se för att ta reda på var ni kan poströsta i de områden där nikommer att vistas, besök sedan en poströstningslokal vid första lämpliga tillfälle och rösta på ett parti som ni tror att kommer att tillvarata Sveriges intressen i EU-arbetet. Poströsta så fort ni får chansen, så slipper ni inse på valdagens kväll att "djävlar, det var ju idag, men jag orkar inte ge mig ut nu."


Vänligen

En vän i kampen.

9 kommentarer:

Rune sa...

Jag vill varna för poströstning. vill ni vara säker på att just er röst hamnar i valurnan. Rösta i vallokalen!
Poströstning är ju som gjort för valfusk. De som fuskar kan ju ha en förberedd aptitlig mix av poströster att lägga i urnan.

Säkra också att er röst blir räknad genom att övervara rösträkningen som ju är offentlig. Visserligen är det tråkigt att sitta på en pinnstol och vänta men man kan ju ta med en bok eller hörlursradio. Men valförrättarna frestas då inte till att byta ut otäcka valsedlar till mera lämpliga.

Robsten sa...

Instämmer till fullo. Den som sviker när det gäller en så urbota enkel sak som att rösta har försatt sina chanser till att klaga senare. Vi begär inte att någon skall stå på ett torg, eller att dela ut flygblad, utan att endast lägga era valsedlar vid ert valkontor. Det finns fan inget försvar för att inte orka det. Se för fan till att rösta! Gör ni det inte via posten så släpa era aschelen till vallokalen den 7e, BASTA!!

K.F. sa...

OBS! OBS!

TA MED ER EN EGEN RÖSTSEDEL!

För några val sedan i Karlstad fanns inga valsedlar utlagda för SD. När jag frågade "hittade" de dem med kommentaren "ingen annan har frågat efter dem förut".

I senaste valet, då i Örebro, låg alla svenskfientliga valsedlar (M, FP, KD, C, S, MP, V) på ett stort, långt bord förbi vilket alla väljare föstes in i en kö som passerade förbi bordet med enbart dessa svenskfientliga partiers valsedlar i mängder, säkert 4-5 staplar vardera för varje svenskfientligt parti (Således mer än nog med plats för minst 5 gånger så många partier till!).

Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna fanns givetvis inte utlagda bland de övriga valsedlarna!

De hade de gömt på ett liitet, pyttelitet bord längst in i ett hörn, dessutom dolt bakom dörrbladet in till det större rummet med röstbåsen, bakom tre sura och mycket hotfulla "valarbetare" som blockerade vägen.

För att kunna ta en valsedel var man tvungen att:

1. Se att valsedlarna var gömda bakom dörrbladet.

2. Lämna kön inför alla övriga närvarande i kön och därmed fullt synligt visa att du var en äcklig razzizzt!

3. Tränga dig igenom muren av hotfullt blängande "valarbetare".

4. Gå ut ur huset och ställa dig sist i kön igen.

5. Nu återigen tränga dig igenom muren av de nu ännu otrevligare "valarbetarna" som denna gång dessutom valt att placera sig i och blockerande dörrhålet in till valbyggnaden.

Demokrati?! I Sverige? Hahahahahaha! Vilket skämt!

Anonym sa...

K.F.

Det där känner jag igen, och jag blev förbannad.

Anonym sa...

Vi måste alla rösta för Sveriges bästa

man måste prioritera Sverige och dess befolkning speciellt dom gamla, skola och offentlig sektor.

såg du uppdrag granskning Weine om dom gamla situation i Sverige FY FAN.

ta pengar från invandring och kriminella i fängelser...

J....a PK politiker

RÖSTA SD 7 juni och 2010

Tuss sa...

Tror det fuskas så in i helvete när rösterna räknas... fick "äran" vid förra valet att vara rösträknare... hoppade in i sista stund, det måste vara ett visst antal människor där. Men jargongen visade tydligt att alla andra ville kasta SD :s och ND:s lappar i papperskorgen, (kan läsa mellan raderna) men jag var ny i hålan, alla sneglade på mig och ingen vågade göra något just då så därför tror jag det är väldigt vanligt att folk faktiskt fuskar, dom som räknar rösterna framförallt!!!

susanne sa...

har velat säga d tidigare... fin bild i ND tidningen på dig :-)

Anonym sa...

Hej allihop!

Ni röstar väl svenskt i EU valet den 7 juni, dvs på Nationaldemokraterna?

Protestera mot det överstatliga EU, för ett Europa av fria självständiga nationer, för ett svenskt, fritt och oberoende Sverige! Kika gärna på partiets hemsida och läs mer här: http://www.nd.se/val2009/Default.aspx

Hjälp gärna till i det kommande EU valet den 7 juni, nu har valsedlarna kommit, http://www.nd.se/nyheter/partinytt.asp?notisID=6294

Så beställ gärna valsedlar och dela ut till familj, släkt och vänner inför valdagen.

För de som vill rösta innan valdagen, eller som kanske av någon anledning inte kan rösta den 7 juni, ska går det alldeles utmärkt att förtidsrösta mellan 20 maj - 7 juni, om så är fallet, läs mer här:

http://www.val.se/europaparlamentet_2009
/rosta_nar_var_hur/fortidsrosta/index.html

För de som av någon anledning står utan valsedlar på valdagen så går det lika bra att gå in i sin vallokal och be att få en blank valsedel, vilken man kan skriva:

"Nationaldemokraterna" på.

Två saker som är noga med att rösta med blank valsedel är följande:

1. Det får inte vara vilken blank valsedel som helst, det måste vara valmyndighetens speciella blanka valsedel, annars räknas rösten inte! Fråga efter en blank valsedel, helt enkelt, så får ni det.

2. Det är väldigt noga med att man stavar rätt, minsta lilla stavfel så räknas rösten inte dit! Våra motståndare tar mer en gärna varje tillfälle att förstöra för oss! Det måste alltså stå: Nationaldemokraterna, rätt stavat, inte National-demokraterna, natinaldemokraterna eller liknande, var noga med det om ni röstar med blank valsedel.

Men det finns ingen anledning för er att rösta med blank valsedel, det finns gott om tid att beställa valsedlar, kontakta partiet: info@nd.se eller tel 08-605 97 72.

Så här ser valsedlarna ut: http://www.val.se/val/ep2009/valsedlar/index.html#id0243

Finns det andra alternativ än Nationaldemokraterna för Sverigevänner?

För oss som älskar vårt land, folk, kultur och civilisation och som anser att dess fortlevnad inte ska kunna kompromissas bort, bör rösta med sina hjärtan och bojkotta all så kallad ”taktik röstning” på falska partier som inte har ambitionen att säkerställa vår överlevnad, så som Sverigedemokraterna: som under senare år har förändrats väldigt mycket, som inte ens vill stoppa den utomeuropeiska invandringen längre och som accepterar muslimsk invandring och moskéer i Sverige, och som inte längre tycker att svenskar skall ges jobb i första hand!!! osv, inget för sanna Sverigevänner med andra ord!

Junilistan: som låtsas vara EU motståndare men som inte ens är emot EU och för mångkulturen, Piratpartiet: som förvisso säkerligen har många bra åsikter som speciellt ungdomar anser vara viktiga, dock finns det inga skäl att rösta på dem heller, främst för att de inte heller har ambitionen att återskapa den svenska nationen, de är också för mångkulturen, dessutom så är Nationaldemokraterna också för att fildelning ska vara lagligt, läs här:

http://www.nd.se/faq/fraga.asp?fragaID=47

Så fråga er själva vad ni borde göra för prioritering.

Själv kommer jag att rösta med mitt hjärta, inte efter något löjligt ”taktikröstande” på oseriösa populistpartier som inte kan rädda vårt land, jag kommer att rösta på Nationaldemokraterna som har en långsiktig ambition, idealism, mod och vilja att verkligen rädda Sverige från undergång.

Sprid gärna budskapet vidare till era bekanta och de som kan tänka sig att vilja rösta för sitt lands framtid istället för dess undergång!

Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar

/ Rakryggad läsare

Weine Berg sa...

Susanne: tackar...