05 juli, 2009

BRÅ medger hatbrott mot svenskar – men bortser från personrån och våldtäkt

Hittills har det inte funnits några hatbrott mot svenskar från immigranter i Det Nya Sverige. Ungefär som när Sovjetunionen fastslog att det inte fanns någon kriminalitet i kommunistväldet eftersom ingen behövde begå brott för att överleva. Överfulla fängelser tycktes dock motsäga detta.

Hittills i Sverige har bara hatbrott mot immigranter räknats. Men nu har BRÅ börjat ta med hatbrott mot svenskar i sin statistik. Fast bara lite. Enligt den utmärkta bloggen Affes Statistik-blogg uppgår hatbrotten mot svenskarna till 3 procent, om BRÅ får säga det själva. Hatbrotten mot immigranterna från svenskar är hela 80 procent och hatbrotten mellan immigranter är 16 procent.

Förklaringen till den låga siffran för hatbrott mot svenskar är att alla brott med rasistiska motiv mot svenskar inte räknas. Enligt BRÅ är det svårigheter att avgränsa såna brott och därför exkluderas en del av brotten mot svenskar. Affes Statistik-blogg kommenterar detta: ”Nej, Klara Klingspor och Anna Molarin som är författare, effekten av denna avgränsning är inte alls svår att uttala sig om. Inte när man får reda på två av brottstyperna som inte genomsöks. Personrån och sexualbrott. Kanske de två brottstyper som man kan misstänka att det mesta hatet mot svenskar manifesteras i.”

Personrån och våldtäkt kan alltså inte vara hatbrott mot svenskar. Likhet inför lagen? Nej, inte än. Affes blogg exemplifierar hur absurd BRÅ:s mätmetoder är med att ta ett fall som registrerats som hatbrott mot svenskar. En svensk kvinna på en tågperrong blir spottad på, och kallad ”jävla svennehora” av två invandrarmän. Detta brott räknas av BRÅ. Hade hon därutöver också blivit våldtagen av männen, eller rånad, hade inte brottet räknats som hatbrott. Så sjukt kan det se ut i Det Nya Sverige som så desperat vill utforma terrängen efter kartan, istället för tvärtom.

12 kommentarer:

Jimmy S. Windeskog sa...

SÅ måste man ju starkt ifrågasätta hur många svenskar/svenskor som anmäler att de blivit kallade "svenne/svennehora".

Skulle svenska tonåringar anmäla allt sånt så skulle man ju behöva bo utanför en polisstation och hela polisens administeration skulle havirera bara på några veckor.

Men visst, att BRÅ ens erkänner att det finns hatbrott mot svenskar är anmärkningsvärt - men förmodligen är det bara för att ljuga ner siffrorna så att politiker skall kunna säga att det inte är något problem i landet.

Affe sa...

Hej Weine, kul att du hittade mitt inlägg. Vill poängtera att mitt exempel och slutsatsen jag drar är ett antagande. Efter den beskrivning de ger i rapporten ser jag det som ett mycket rimligt antagande.

Jag försöker sätta mig in i hur de tänker på Brå och tror ett uttalande av Malin Åkerström i DN-artikeln om Petra Åkessons uppsats är en ledtråd. Malin är professor och var Petras handledare. Reportern frågar.

- Varför finns det så mycket hat mot svenskar bland dessa ungdomar?

Hennes svar kommer som ett konstaterande "Hat är ett för starkt ord".

Ok, professorn har talat. Det är alltså inte hat. Låt säga att ett svenskt skinhead, som drar runt med sina polare och rånar och förnedrar invandrare, på frågan om vad makt är för honom skulle svara.

"För mig är det att invandrarna ska lägga sig ner på marken och pussa mina fötter."

Hade Malin tyckt att hat var ett för starkt ord då? Knappast.

Ergo, det finns förmildrande omständigheter när en invandrare hatar svenskar. Så förmildrande att våra professorer i sociologi inte ens vill kalla det hat. Inte ens när invandraren själv säger att det är hat.

Anonym sa...

Alla invandrare älskar svenskar så länge de gör som de vill!

Robin Shadowes sa...

Invandrare, särskilt musslor älskar att hata svenskar. Det är en salig blandning av hat och förakt för oss, den svaga klanen. Gör man inte motstånd så är det bara tt tuta och köra.

roberth sa...

Brå är en rutten organisation som bör läggas ner omgående. Vilka falska människor. Personrån sker ju för fan dagligen i en stor skala. Procentsatsen ligger inte på 3% snarare på 33%

Fosterjordnära sa...

Sverige, det land där vi hatar varandra till inte mindre än 99%.

Hur blev det så och varför?

Hur kan dagens makthavare sova om nätterna, är de verkligen nöjda med detta samhälle? Där man blivit tvungna att mäta hat?

Nåväl, kärleken blir ju desto lätare att mäta, den sista procenten!

Stig sa...

Gå in på Robsten blog, där pågår en mycket rolig och intressant tävling om vem som skall koras till Årets antirasist. Helene Lööv leder just nu. Islamist-stollen Andreas Malm är tvåa.
Vinnaren föräras med en antirasist T-skirt personligen överlämnad av Robsten himself. Ju fler röstande dess mer tyngd får ju utnämningen till Årets antirasist.

dan Åke sa...

alla som tänker med friska sinnen och tycker annorlunda än vad sosse och alliansmaffian bestämt blir orättvist behandlade av fackföringsrörelsen,arbetsgivare,kommunpolitiker mfl. nu verkar sossemaffian tagit steget till att bygga upp och ge ekonomisktbistånd till terrorgrupper som AFA mfl som angriper de som inte lyder. påminner starkt om vad som hände i Ryssland under ryska revolutionen.

Läs om ett parti som nu fortsätter och kämpar för att åter bygga upp Svenska folkhemmet som Per albin hansson(S) drömde om, men som nuvande bedragare i allians och sossemaffian vill riva ner.
http://www.youtube.com/Brandgulmedia1

hans-ove sa...

Södertörns tr har nyligen meddelat dom mot Carlos Enrique Campos, f. 571008. Han fälls bla. för grovt sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning, grov våldtäkt mot barn och grovt sexuellt utnyttjande av underårig. Påföljd: fängelse 8 år. Naturligtvis får han stanna kvar i Sverige.
Målnr B7434-07, beställ på tel. 08-561 660 00.
Tänk om svenska folket skulle få reda på hur mkt våld kulturberikarna utövar i vårt land?

Robin Shadowes sa...

Har noterat att Gates of Vienna har börjat använda uttrycket "cultural enrichment" mycket på senare tid. Undrar om det är vi här uppe i skandinavien som har influerat? :)

hans-ove sa...

Våldtäktslligan i Södertälje:

Sanar Soheil Salim Asfar, född 1990-03-18, medborgare i Sverige.

Ramaz Philip Ibrahim, född 1985-09-09, medborgare i Irak.

Milad Naji Markus, född 1989-02-15, svensk medborgare.

Simon Pols Mikha, född 1986-06-05, medborgare i Irak.

Savio Najeb Shabo, född 1988-01-31 okänt medborgarskap.

Mark Rahim Soulaka, född 1986-05-05, medborgare i Irak.

Anonym sa...

Jag satt ute på en lekplats med mina 2 barn, där var också en Somalisk familj, en pappa och 7 barn. Den yngsta dottern, runt 3 år börjar gå emot mej, blängande, sedan spottar hon resolut framför fötterna på mej. Trevligt. Var har hon lärt sej detta? Hemma antagligen. Jag tänkte på livet dom hade haft om dom inte fått komma hit, det borde finnas ett uns respekt. Jag har inte gjort ett skit ont, råkade bara vara en svensk.

Lena, 42, Göteborg