31 augusti, 2009

Upproret i Göteborg sprider sig till Uppsala

I över tio dagar har upploppen och bränderna i Göteborg härjat i de östra stadsdelarna. Bilar och byggnader står i brand, räddningstjänst och polis attackeras med stenkastning. Enligt Jan Weirén, biträdande vakthavande befäl vid Västra Götalandspolisen, har ”ungdomarna” själva uppgett att de raserar stadsdelar eftersom de ”inte har några jobb, inte har något att göra".

Nu har upproret spridit sig till det mångkriminella och mångkulturella Gottsunda i Uppsala. Upplopp och bränder rapporteras i omfattande skala. Två män misshandlades när de försökte stoppa en pågående bilvandalisering av ett trettiotal s.k. ungdomar. Båda blev slagna och sparkade och den ene av dem, en man i 60-årsåldern, blev slagen med en sten i huvudet och fick föras till sjukhuset.

Det är märkligt att det finns människor som tycker att det är långtråkigt att skyddas mot krig, svält och förtryck.

19 kommentarer:

Jimmy S. Windeskog sa...

Ja, att vilja skydda sig från bla dessa upplopp är ju "enfalld och inte mångfalld" har vi ju fått lära oss.

Anonym sa...

Alla svenskar maste aktivera sig for att sparka ut alla riksdagspartier sa vi kan radda Sverige. Pa ett ogonblick sa kan samtliga sverigehatande asylsokande mobiliseras om de vill. Gud vet vad de planerat i sina moskeer. Det vore ganska enkelt for dem att ta makten i Sverige, det behovs bara nagra tusen. Darskapets proptioner vaxer for varje dag och politikernas apati okar i samma takt. Kyrkokvalet maste tas pa allvar sa riksdagspartierna kan vackas ur sitt fantasi rus. Rosta bort riksdagspartierna i alla val annars brinner din hemort ner snart. Jag behover inte varna om att era kvinnor snart blir valdtagna, vi har redan europarekord i valdtakter, det har samma politiker sett till.

peter a

Anonym sa...

undrar hur länge media orkar hålla isär all denna röra till enskilda händelser? hur länge kan dom förneka att det finns en röd tråd igenom det hela .. konstigt att dom inte gör kopplingen till mångkulturen ? det är dom ju så snabba på annars ! blir någon av med en 4-hjuling i norrland och en blir av med en i skåne så "kan det ju vara en kriminell liga som härjar" etc .. tänk om någon erkänd journalist och pk blaska började lyfta på locket till denna dynga .. herregud vilken storm det skulle bli !

mvh
Robban / Uddevalla

Mrs Thatcher sa...

Nya sköna röster till SD m a o. Stenkastaridioterna fattar inte att dom bidrar till att dom och deras gelikar kommer få det kämpigt NÄR SD kommer in i Riksdagen och dom andra partierna kommer att ta efter deras mera restriktiva bidragspolitik.

Jag såg SnickeSnacki på ABC men jag stängde av ljudet. Kunde dock läsa på läpparna att han självklart sa, "pojkstreck" "inga fritidsgårdar" "strukturell rasism" "svenskarnas fel"....

Anonym sa...

Ojsan, ytterligare lite småbusiga hyss från några uppfinningsrika ungdomsgäng! Undrar hur reaktionerna i fulmedia hade blivit om det hade hänt i det riktiga Lönneberga, med etniska smålänningar, ättlingar till Emil, som utövare av hyssen...

eklanda sa...

Mona muslim Allah Sahlin vill inte se sanningen, skulle det bli stenkastning brandbomber på hennes gata i Nacka så hade hon givetvis sagt att det var ett Svenskgäng som stod för detta.Att denna parasit rugguggla älskar kriminella bergsgetter är för fan sinnessjukt, men mer sinnessjukt är att Svenskar stödjer denna påskhäxa. Jag har skrivit tidigare VAKNA NU SVERIGE FÖR HELVETE.

Anonym sa...

Ungdomarna uppger att de inte har några jobb eller något att göra.
Det finns många mellan 25-65 som inte heller har jobb idag samt lever ett trist liv. Det borde därför vara okey även för dessa att trakassera och vandalisera i sin omgivning av den anledningen. Men vad skulle hända om så sker. Om de närmare 10% öppet arbetslösa oavsett ålder, gör likadant?
Jag är trött på detta daltet som har uppkommit i samband med massinvandringen och diskriminerings/segregeringshysterin. Inte gjorde ungdomar sådant här på 70 och 80 talet hur förbannat tråkigt de än hade och hur arbetslösa de än var. Skicka ut vandalerna i tvångsarbete så de lär sig att veta hut istället för att ge dem saft och bulle hos socialtjänsten om de blir tagna på bar gärning.

Uglybinnen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Ja, det får verkligen vara nog nu!!! Själv har jag alltid varit Moderat men det kan jag inte längre stå för.
Trots att Sverigedemokraterna står närmare Socialdemokraterna politiskt (som jag alltid föraktat) så kommer jag nästa år att lägga min röst på just SD.
Att få bukt på den vansinniga invandrings/integrationspolitiken är för mig viktigare än om vi ska ha en höger- eller vänsterregering!!!

Thomas /Partille

Anonym sa...

De har varit ett helvete i
"g-sunda" alt. "turk-sunda" eller "brott-sunda" =lokat slang för stadsdelen ;-) länge... varför skulle stället annars kallas brott-sunda för?!

MVH Haubits

Anonym sa...

Det är synd om ungdomarna, eller hur? Men har de inte föräldrar eller kastar de (föräldrarna) kokosnötter på de som kritiserar?

Anonym sa...

Brandkåren borde använda sina vatten- och skumkanoner i första hand till att släcka ilslan och hatet hos dessa sk "medmänniskor". Därefter om det mot förmodan finns något kvar kan de gott och väl släcka diverse eldar i "deras" respektive områden.

Det är mycket simpelt egentligen: Ge såväl överklassungarna från villaområdena som "kultuberikarna" från ghettot en rikig kalldusch så fort de visar sig någonstans. Lite färskt kallvatten (och brännvin) har definitivt ingen dött av, men förhoppningsvis dör deras ambitioner om att vara "The kings of the hills" om de får springa hem som skamsna jyckar.

/Risto

Anonym sa...

Svenskar! Den enda tillväxt som sker i Sverige numera är anarkin. Värnplikten är snart helt avskaffad, polisen gjord maktlös(?), skolor bränns ner, våldtäkterna fortsätter och gamla rånas / misshandlas på gatorna och i sina hem. Det Svenska folket tillåts inte försvara sig, inte ens med ord! De skyldiga tål ingen kritik trots att anarkin tilltar. Jag uppmanar er på fullaste allvar: Sluta backa! Organisera er och beväpna er (med skjutvapen om det är nödvändigt) och gör motanfall, för ni har INGEN som försvarar er.
/ Finländare

Anonym sa...

Hej Weine!

Ta bort Uglybinnens inlägg! Det är bara vulgärt, ovärdigt och pinsamt. Framför allt smutsar det ned din förträffliga blogg och lämnar dig vidöppen för angrepp från meningsmotståndare...

Polacken sa...

Riksdagspolitiska företrädare är naturligtvis landsförrädare, hur kunde svenskarna rösta bort sitt land? Hur kunde de låta quislingar förinta nationen?

Anonym sa...

Ja du Polacken! Det är en väldigt bra fråga. Men Svenska folket kommer att vakna upp men det blir ett uppvaknande som inte blir roligt. Den tröge Svennson fattar ingenting eller bryr sig föga om vad som händer förrän han/hon själv drabbas och fram till dess sitter han i sin villa och läser expressen och tycker livet är ganska bra. Men dagen kommer då branden når dessa villaområden också frågan är inte om utan när. Detta uppvaknande lär bli en kalldusch för många som levt i en livslögn.

Anonym sa...

Weine, kan du inte göra ngt av detta, är ju svettigt för etablissemanget när en muslim tydliggör för sydsvenskan hur han trakasseras av just muslimer pga sin sexuella läggning:


http://sydsvenskan.se/sverige/article546744/quotGud-vill-inte-att-man-lever-olyckligquot.html

Anonym sa...

Man undrar ju hur dem ska lösa allt.
Folk börjar få nog!

http://ickeonskvard.blogspot.com/

Naivtive sa...

som sagt "De lättlurade idioterna, Journalisterna" som ungdomarna i Gottsunda säger.

Från och med nu så finns det all anledning att lägga till prefixet "De lättlurade idioterna" när journalister skall benämnas!

http://www.second-opinion.se/so/view/742