26 augusti, 2009

20 000 sjuka ska jobba nästa år

Under 2010 kommer 20 000 nu sjukskrivna personer att friskförklaras – på politiska grunder, inte medicinska. Runt 60 000 sjuka med förlängd sjukpenning kommer att bli fråntagen denna i januari nästa år. 40 000 av dessa antar Försäkringskassan kommer att börja arbeta eller gå i pension. Men för resterande 20 000 vet man inte hur det ska bli. Dessa kommer att få vara utan sjukförsäkring. Med ett penndrag blir folk friska?

Få klarar de allt hårdare krav som ställs för att få förlängd sjukpenning efter 550 dagar. Personligen är jag för att de som behöver hjälp ska få detta, och att de som bluffar sig till hjälp ska bli fråntagna denna. Frågan är vilket resultat Reinfeldt-regeringen uppnår med sina mått och steg? Sjuka som arbetar ihjäl sig? Ökad arbetslöshet? Eller en effektivare användning av bidragsmedel?

19 kommentarer:

eklanda sa...

Antagligen blir muslimer särbehandlade, varför inte ge dessa
en ersättning som motsvarar en sfi ersättning,den är ju högre än vad många (SVENSKA PENSIONÄRER SKA LEVA PÅ)en sak till, rökare kostar tydligen föreragen ett antal miljarder per år, men muslimer som står på alla fyra och tillbedjer en stenåldersfigur kostar tydligen inget för arbetsgivaren,hur många går inte ifrån sina arbeten för att be till denna granitsten.

Dan Åke sa...

politiker behåller sina arvoden långt efter att deras uppdrag gått ut och bryr sig inte om att söka arbeten. Det är milsvidd skillnad mellan foket och deras sk "förtroendevalda". fy-fn. hoppas verkligen Nationaldemokrater och Sverigedemokrater kommer in i regeringen så de kan rätta rill allt

Anonym sa...

Undrar hur många "invalider" som den dansande idioten på Liseberg, som har bluffat sig igenom våra "skarpögda" myndigheter. Dessutom försörjde han ju halva släkten som personliga assistenter. Fast det är väl våra sjuka och utarbetade svenskar som ska jagas tills fan avlöser. Kan ett samhälle bli sjukare än så här? Blodsven

Jenny sa...

Hej!

Tack för att du tar upp detta på din blogg!!

Den som vill engagera sig mer i frågan kan söka sig till Nätverket Resurs, Respekt för sjuka och utsattas rätt i samhället.
Oss hittar man på http://resurs.ning.com eller http://resurs.blogg.se

Det finns också en namninsamlingslista för humana sjukförsäkringsregler som man kan stödja. Listan hittar du på http://www.namnlista.se/234

Knyt inte näven i fickan - skicka ett mail istället!

Välkomna!
Jenny

Anonym sa...

"Invandringen är bra för Sverige" har man hört tjatas om länge nu. Men vad betyder "bra" här?

Bra betyder Allah

/Bosse

Anonym sa...

Jag tillhör en av dessa som skadade ryggen för 10 år sen. Nu har jag blivit av med sjukersättning trots att jag inte kan arbeta mer än halvtid. Jag fick rådet att vända mig till socialen för att klara familjens uppehälle. Det finns inga ord för det jag känner mot våra kräk till politiker som styr Sverige idag! Jag har alltid slitit och gjort rätt för mig, nu belönas man såhär!
Fanns bara möjligeten och pengar skulle jag lämna detta skitland för gott! Kommer aldrig lägga min röst för något etablerat parti någonsin. De är dessa som kört landet åt helvette.

Anonym sa...

Det här ska bli intressant att följa. Om det är en svensk som är sjukskriven så kommer han/hon naturligtvis tvingas att arbeta, oavsett hur sjuk han/hon är. Däremot kommer det sannolikt vara bommullsvantar på med invandrare.

Dessutom ska dom gå ut till jobb som kanske inte finns, eftersom vi har en hög arbetslöshet. Och när vi tar in 100 000 nya "svenskar" till i landet som också ska ha jobb så kommer det att tätna rätt ordentligt.

Alltså:
-Sjuka ska ha jobb/ska jobba
-Arbetslösa svenskar ska ha jobb
-Arbetslösa invandrare ska ha jobb
-Nya invandrare ska ha jobb

Hmmm...hur går det här ihop?

/Erik

Anonym sa...

Finns många som bara är lata och spelar deprimerade eller låtsas ha ont någonstans för att dom ska få sjukersättning eller förtidspension. Men gå hem till folk och städa eller jobba i en kiosk för svart lön kan dom göra.
Att inte ha struktur i vardagen, d.v.s ett arbete att sköta och gå till var dag, gör att man blir trött och hängig och därmed känner sig sjuk.
Kan man då inte själv ta sig i kragen och ändra sitt livsmönster så kanske staten måste rycka in med sådana här åtgärder.

Lite hårt menat men det är så jag tycker.
Gabbi

Anonym sa...

De 60 000 ska friskforklaras enbart for pengars skull, inte av medicinska skal. Allt kapital ska omfordelalas till de asylsokande. Moderaterna fortsatter omfordela var valfard till asylsokande. Schlingman sager nu att M ska infora krav pa flyktingarna, det ska in i arbete, men samtidigt fortsattar massinvandringen ohejdat.

Summan av deras atgarder ar, de vill ersatta den svenska arbetskraften med asyloskande arbetare. Med deras plan kommer inte fungar sa bra eftersom de flesta asylsokande inte kommit till Sverige for att jobba.

Moderaterna ar altsa forvirrade och desperata med sina underliga forslag som star i motsats till deras agerande. Men dessvarre tar M manga SD valjare eftersom manga inte genomskadar M's desperata bluff.

peter a

Anonym sa...

Jag skulle också flytta ifrån Sverige om jag hade råd. Sverige har blivit ett jävla arabland som styrs av en samling hjärndöda idioter. Har inga tryckbara kommentarer om skiten./ fattigpensionär
Love you Reine !

Anonym sa...

När moderaterna nästa höst försöker anlysera varför dom förlorade valet så kommer detta att vara en av dom främsta anledningarna - jag fattar inte varför inte SD fiskar röster här

Anonym sa...

Skulle vara Weine inte Reine

Anonym sa...

"Handikappad" son fullt frisk

Familjen från Halland påstod att deras son var handikappad och lyckades få ut runt fyra miljoner kronor i bidrag. Men det finns ett problem: han är fullt frisk.

Mamman, pappan och ytterligare en familjemedlem misstänks nu för grovt bedrägeri. Häktningsförhandlingar sker sannolikt under fredagen i Halmstad och trion är misstänkta på sannolika skäl.

Familjens i dag 33-årige son var sex år när han påstods råkat ut för en olycka. Under skoltiden och resten av sitt vuxna liv har han sagts vara oförmögen att ta hand om sig själv.

Mannens föräldrar är svenska medborgare, men inte 33-åringen, som kom till Sverige för ungefär fem år sedan. Det är under den tiden som familjen fått ut bidrag från Försäkringskassan.

- Egentligen fick han inte komma in i landet om det inte fanns ömmande skäl. Då påstods det att han var skadad i en trafikolycka och behövde daglig omsyn. Han skulle enligt uppgift vara förlamad på hela högra sidan. Han skulle vara rullstolsbunden och kunde inte gå, äta eller sitta...

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=762&a=513819

Anonym sa...

Till Jenny!

Nätverket resurs tål ingen kritik mot den förda invadringspolitiken och för den som har minsta lilla negativa åsikt om denna blir kallad rasist och avstängd från forumet omedelbart.

Mrs Thatcher sa...

Nåja. Vi har av någon anledning dubbelt så många sjukskrivna som Danmark och tredubbelt så många som Tyskland med världens "bästa" sjukvård. Det är något som inte stämmer. Visst finns det dom som inte kan jobba men sossarnas "låt gå för det hyfsar siffrorna" politik har nog bidragigt till detta. Vi kan inte ha halva befolkningen hemma sjukskrivna. På mitt jobb så är det alltid samma gäng som är hemma sjuka och man vet redan innan när dom kommer att sjukskriva sig. Det är som alltid dom mest sjuka som får lida för att några fuskar och utnyttjar systemet.

Annemi sa...

Skrämmande! Visst finns det de som utnyttjar systemet. Det kan inte vara så svårt att ta rede på vilka dessa är. Bara kolla sjukfrånvaro! Så finns det de som ÄR ALLVARLIGT sjuka och INTE KAN jobba, hur gärna de än vill. Läs journaler! Kanske sitter det nån i riksdagen som har ont i sina handleder, p.g.a. skrivande på datorer. De tycker jag att man ska sätta på ett riktigt hårt gruvarbete eller inom äldreomsorgen, så de får träna upp sina s.k. muskler. Ingen, vad jag vet inom riksdagen, har någonsin gått på ett "vanligt jobb, med nästan svältlön. De kommer direkt från skolbänken el. via deras kontakter. Skicka ut dem på golvet, så de vet vad ett vanligt jobb är, innan de yttrar sig över huvud taget. De av oss som är långtidssjukskrivna idag, har en sjukdom som gör att de inte KAN arbeta! Dessa stackars sjuka människor lever ett mycket tufft liv samt att de får klara sig på mindre än existensminimum. De skulle säkert vilja jobba och leva ett normalt liv om de kunde, samt att de inte behövde svältaoch avvara t.ex. kläder, nöjen, bil bl.a. Läkarvård och mediciner kostar mkt. pengar, även om det finns högkostnadskydd. Pengarna måste betalas i alla fall. Blir också ett - i kassan för de riktigt sjuka. Ta hand om våra sjuka istället och sätt de friska som låtsas vara sjuka på jobb, om det finns några. Fy skäms, för att ens komma på ide'n. Bort med alla moderater som är så imbecilla och hjärndöda.

Anonym sa...

När man nu slänger ut människor som har arbetat för sjukförsäkringssystemet genom att betala skatt under många år samtidigt som sverige ska vara hela världens samvete och tar emot folk från hela världen vilka inte betalat en en skattekrona men ändå har rätt att utnyttja välfärdssystemet på samma villkor som de vilka har betalat för det, blir det som det blir. De som har betalat försäkringen får leva på existensminimum och de som inte har betalat skriker diskriminering/segregering och vänder sig till DO för att få några hundratusen i skadestånd.

Erik sa...

I sedvanlig socialistisk stil så måste folk betala skatt och inte vara sjuka för bövelen, för då blir någon älskling från utlandet utan sitt bidrag och snuttefilt.

Anonym sa...

Och vilka har betalat till sjukförsäkringssystemet under många år via skatten? Det är inte enbart pensionärerna. Jag började arbeta när jag fick arbete när jag var fjorton år gammal och gick i åttan på grundskolan. Jag var mobbad i skolan och sa till mina föräldrar. Jag gör vad som helst för att jag ska slippa ifrån mina plågoandar. Min pappa ordnade ett arbete som städare och jag skötte detta arbetet bra fram till att jag ville börja studera. Jag har arbetat och studerat efter det och alltid betalt skatt från 14 års ålder.