24 oktober, 2009

Storm i ett vattenglas - bloggat från fältskären, del 3

Tumultet hos fulmedia kring Jimmie Åkessons artikel nyligen har varit redigt överdrivet och legat på en barnnivå man inte trodde var möjlig. Som svar på sin sannolikt genuina oro för islams utbredning har SD blivit förlöjligade så till den milda grad att mediakonsumenterna knappt undgått att märka hur styvmoderligt de återigen blivit behandlade av mamma media. Läs till exempel Expressens Britta Svenssons artikel ”Listar SD sina egna hot istället för andras?”. Seriös journalistik? Eller trams skrivet av en människa som inte har så vidare höga tankar om sina medmänniskor?

Eller betänk Maud Olofssons debatt med Jimmie Åkesson i Nyhetsmorgon (tror jag). Där fick SD-ledaren samtidigt debattera både mot Olofsson och programledaren… Seriös journalistik? Återkommande hos Olofsson var hur hemsk och skrämmande Åkesson var i och med att han kritiserade en hel grupp människor. Så vad ska han göra? Hänga ut enskilda individer? Slipper han fördummande debatter och förlöjligande tillmälen då? Jag tror vi vet svaret. Och hur debatterar Olofsson om vi granskar hennes kritiserande? Ja, ett citat dyker rätt snabbt upp i mitt huvud. "- Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån". (Maud Olofsson, sagt i Östra Sörmlands-Posten, november 2007, sid 6).

Till sist rekommenderas ett klipp från Rakborsten där en inringare till Ring P1 som visar att fulmedias påstådda krossande av Åkessons fakta inte innehåller något faktiskt krossande av fakta utan bara, som inringaren uttrycker det ”är gigantiska slag i luften”.

6 kommentarer:

Rakborsten sa...

Härligt att se en ny artikel av dig Weine. Lika pricksäker som vanligt!

Det var för övrigt Go' Morgon Sverige som Olofsson/Åkesson debatterade.
Jag håller helt med dig för övrigt i analysen av den debatten.
När Åkesson får vara med och debattera, så är det ALLTID "Alla mot en", även programledarna brukar klart visa vilken ståndpunkt de har.

Härligt att läsa ifrån dig igen Weine.

Olof sa...

Jag skulle vilja rekommendera alla att läsa Motpols artiklar om Åkessonaffären. Oskorei, och i synnerhet Solguru, har skrivit väldigt bra kommentarer:

http://solguru.motpol.nu/?p=281
http://solguru.motpol.nu/?p=298
http://oskorei.motpol.nu/?p=1912

Stig sa...

Roligt at se att du är på hugget igen Weine. Nu fortsätter vi framåt! som du sa för ett par veckor sen.
Ja just det Maud Olofsson tycker säkert att Jimmy skall hänga ut enskilda muslimer så att babbelkvarnen Olofsson får ännu mer vatten på sin PK-kvarn. Aftonbladet försökte ju sätta horn på honom genom att sätta en rubrik som var grovt generaliserande om muslimer. Undra om Maud hade beställt den! Eller om Mona Muslim mutat AB.
Alla VILL de att han skall generalisera och dra både alla invandrare och muslimer över en kam så att deras egen morbida bild av Sverigedemokraterna blir bekräftad både för dem själva och för den bångstyrige medelsvensson som envisas med att tänka själv. Tänka själv skall han/hon inte göra förrän i september nästa år för att sedan stämpla ut från hjärnkontoret fram till valet därpå.
De här två dagarna efter Åkessons "rysarartikel" har vi medborgare och mediakonsumenter fått årtiondets mest spektakulära snabbkurs i politikernas retorik och teatraliska talanger, konsten att göra en höna av en fjäder etc. Allt det vi redan visste och har sett och hört till leda, men nu kom det i koncentrat. Nyttig läxa.
Och Reinfeldt klämmer till med att lova att avgå om han måste samarbeta med SD. För att liksom överträffa både sina allianspolare och "oppositionspartierna" i 7-klövern.
Lite komiskt är det men samtidigt skrämmande att se o. höra alla sju partiledarna befinna sig på en annan planet.

Jonathan sa...

Bra artikel (som vanligt) och underbart att se att sidan uppdateras igen!

Jag vill i sammanhanget också rekommendera artikeln "Kritiken är missriktad både mot och av Sverigedemokraterna" av Martin Ekedahl: http://www.realisten.se/2009/10/22/kritiken-ar-missriktad-bade-mot-och-av-sverigedemokraterna/

Fosterjordnära sa...

Synd att Åkesson inte har stake nog att stå upp för sina yttranden. Så fort PK-maffian (helt väntat) reagerar hysteriskt och anklagar honom för att inte ha fakta för sina uttalanden så backar han och bugar.

I stället bör han vidhålla vad han sagt och be om att få återkomma om han just ft inte har sina faktakällor i huvet. Eller åtminstone påtala att det han säger är många svenskars upplevda VERKLIGET!

Peter sa...

Fan va kul med ett livstecken.Bra skrivet, som vanligt.