15 december, 2005

Araber i offensiv mot Australiska kyrkor

Efter arabiska gängs härjningar i Sydney-trakten där australiska kvinnor blivit gruppvåldtagna just för att de är australiskor reagerade över 5000 australier mycket starkt och markerade sitt missnöje under söndagen på Cronulla Beach. Sammandrabbningar mellan araber och australier var oundvikliga.

Knivhuggningar och nattliga räder
På natten gick araberna på nytt till attack, men denna gång var det inte värdfolkets kvinnor som var målet utan australier i allmänhet. Över fyrtio bilar lastade med araber gjorde en nattlig räd där ett antal australier knivhöggs. Australiernas vrede späddes på ytterliggare och motangrepp utfördes mot invandrarna. Makthavarna i Australien har unisont tagit parti för araberna.

Senaste nytt gör gällande att arabgängen nu gått till attack mot kyrkorna. En kyrka attackerades med skjutvapen under pågående julmässa och ett antal kyrkor har satts i brand. Australien inhyser cirka 300 000 muslimer.

Terrorattentat mot kärnkraftverk
Något som kan ha fått bägaren att rinna över för australierna är möjligtvis de två muslimska terrorceller som polisen sprängde i november. Islamisterna hade långt gånga planer på en attack mot Australiens enda kärnkraftverk, beläget i Sydney. Ett tiotal stora bomber hittades i tillslaget. Islamisterna hade registrerat ett flertal företag som de använde som täckmantel för inköp av material till bomberna.
Svenska tidningar betecknar australierna genomgående som rasister. Senast idag skriver Dagens Nyheter: ”Polisen i det oroliga Sydney har nu fått rätt att spärra av områden för att hindra fler rasistbråk.”

Det australiska etablissemangets lösningar på oroligheterna verkar vara att ta till med de polisiära hårdhandskarna mot sitt eget folk.

1 kommentar:

Deep Torkel sa...

Synd att de inte lyckades spränga det där kärnkraftverket. Det skulle kanske ha fått den breda allmänheten att förstå vilket hot de utgör.