30 maj, 2006

Svensken som blev utvisad

Metro har ju alltid sina logiska kullerbyttor vilket naturligtvis kan liva upp en grå dag i ett påstått färgrikt samhälle. I dagens Göteborgsupplaga hävdar Metro att en Göteborgare blivit utvisad ur Sverige efter att ha mördat två människor, en man vid Säveån och en i mångkulturella Gårdsten. Läs och döm själva av det trassliga resonemanget.

Kan en göteborgare bli utvisad ur Sverige?

12 kommentarer:

Jimmy S. Windeskog sa...

Den skom skriver om kriminalitet i Expo är frilansaren Daneil Olsson (de vill tyddligen inte anställa honom) från Expo....

Fröken Sverige sa...

Ja, Original Gangsters är ju kända för att ha ENBART svenska medlemmar...eller....*hmmpff..*....hur var det ni igen? Var det svenska? Eller "svenska"?

*funderar*

;-)

Mvh

Fröken S

Strandvaskaren sa...

Vanligtvis så tycker jag du skriver bra, men det här var skitlöjligt!

Om de hade skrivit "SVENSK utvisad" hade jag också reagerat, men "man från Göteborg"?

Skärpning!

Anonym sa...

Ja, det här inlägget var rätt löjligt. Ordtrassel bara..

weine berg sa...

Nej det är inte ordtrassel utan ett sätt att påvisa den värdeglidning massmedia använder samt belysa de motsägelser man skapar genom att trassla in sig i en väv av lögner och halvsanningar.

Valle sa...

Metro som är en bland alla andra extrema PK-tidningar har inte gjort något fel denna gång. Jag tycker artikeln är helt korrekt skriven. Förstår inte vad du menar.

Weine Berg sa...

Ja, om man säger så här: Kan t ex en iranier vara Göteborgare? Knappast. Göteborg ligger ju inte i Iran. Hela frågan mynnar ut i vem som är svensk, vem som är iranier osv. Frågan är således ytterst relevant.

z999 sa...

Jag anser att artikeln av Weine är ytterst relevant. Rubriken i metro ger helt fel intryck och syftar klart till att dölja vad det egentligen handlar om. Etnicitet bör anges eftersom det inte handlar om att svenska göteborgare har börjat åka till Bosnien och begå mord.

valle sa...

Det står ju att han utvisats på livstid!! Vad mer kan man skriva? Vilken apa fattar inte?? Här får ni något att bita istället. Nedanstående reportage får århundradets PK-pris:
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,737067,00.html

valle sa...

Sanningen läses här:
http://www.sdkuriren.se/nyheter.php?action=fullnews&id=1186

Weine Berg sa...

Valle: Ja precis Valle, han har utvisats vilket ställer frågan på sin spets: Kan en svensk utvisas ur Sverige? Vem är svensk? Är inte en göteborgare per definition svensk? Metros dubbelspel i frågan är intressant då de är en av de få aktörer som tillåts få spridning för sina åsikter.

Anonym sa...

Interesting site. Useful information. Bookmarked.
»