10 augusti, 2006

I förskingringens tid

Häromnatten fick Ryaskolan i internationaliserade Biskopsgården besök av inbrottstjuvar. Datorer, digitalkameror och annan elektronik till ett värde av upp till 300 000 kronor försvann. Tillvägagångssättet visar att tjuvarna var mycket välbekanta med var varje värdefull apparatur i hela skolan förvarades.

Till saken. Kanske har många Rakryggadläsare funderat på varför internationaliserade skolor i Sverige kostar mycket mer i drift än de svenska skolorna? Visst beror en stor del på den betydligt högre personaltätheten och omfattande skadegörelse som kännetecknar de icke-svenska skolorna. Men vad mer? Ryaskolans rektor, Leif Engdahl, är lite av en konstnär när han målar upp en vardagsbild av sin skola för Göteborgs-Posten:

"- Vi brukar inte göra stor sak av att någon enstaka dator försvinner."

Det är inte helt ovanligt alltså? Kanske...helt vanligt? Engdahls tavla säger väl allt om luftslottet som eliten bygger åt oss mindre förstående?

Vad kan DU göra för att åstadkomma förändring?

3 kommentarer:

Vae Victus sa...

Vi kan tacka gammelpartierna för att de har försört vårt land , samt naturligtvis lägga vår röst på gammelpartierna den 17:e , för att visa vår uppskattning samt vår eviga tacksamhet , för Vårt Nya Sköna Land !.

Varjager sa...

Dumheter kommer alltid att kosta.Vi får hoppas att Sverige som nation och folk vaknar.

Anonym sa...

Fan det bästa jag läst på länge.
Helt magnifikt!

/Knegaren.