10 augusti, 2006

Äntligen!

Nu kommer det efterlängtade beskedet att gömda flyktingars vårdskulder till det svenska sjukvårdssystemet rivs permanent. Vi är nog många som oroat oss för att dessa immigranter, utan skyddsbehov, som har fått permanent uppehållstillstånd på ett bräde av vår ärade riksdag ska behöva betala för vården de aldrig dragit in skattepengar till. Nu är det i det närmaste klart att de slipper bidra till den gemensamma kassan för vården som du, dina föräldrar och dina mor- och farföräldrar byggt upp i generationer. Skulden tar dina barn hand om.

Detta måste betyda att svenska pensionärer, fattiga svenskar och andra svaga svenska grupper får även sina vårdskulder strukna. Ja, idag kan jag äntligen kalla mig själv stolt svensk och konstatera att välfärdsstaten ännu lever och frodas. Leve Sverige!

2 kommentarer:

Vae Victus sa...

Joho , det kan nog inte svensken räkna med , svenskar har ju inget värde i gammelpartiernas Sverige , Sverige är ju Deras ( Främlingarnas ) land nu , svenskarna är förpassade till historiens soptipp... TACK ! Mona Sahlin et consortes.

Erik, Sthlm sa...

Jävligt vasst och bra skrivet som vanligt. Hoppas att alla fattade ironin i sista stycket...