08 september, 2006

Vissa är dubbelt så lika värda

”Bosniska kandidater på alla Centerpartiets listor!” skriker annonsen ut till mig från privatblaskan Metro. Nu undrar jag inte om det skett en liten identitetskris i allt detta. För visst är det väl så, att bara svenska medborgare får kandidera i allmänna val? Och visst brukar väl etablissemanget, med tillhörande partier, definiera en svensk såsom ”person med svenskt medborgarskap”. Eller?

Hur kommer det sig att Centern nu påstår att de har bosnier i kandidatlistorna? Är dessa personer bosnier i vissa sammanhang och svenskar i andra sammanhang? Alla har samma värde, men vissa är dubbelt så loka värda? Men Centern lär inte komma in i Göteborgs fullmäktige i detta val heller – oavsett hur många bosnier de sätter upp på listorna.

På riksplanet har Centern gått ut med att man vill fördubbla invandringen genom att verka för ett USA-inspirerat arbetskraftsinvandringssystem. Och jag som trodde att vi redan hade alldeles för hög arbetslöshet…

6 kommentarer:

hasdrubal sa...

detta är ren och skär schitzopfreni a´la Centern.

z999 sa...

Varför just bosnier? Är det för att centern räknar dom som vita?

Jonas sa...

Det är ju lustigt att alla är lika mycket värda. Detta sägs illustreras extra tydligt i valtider då alla har en röst var. Intressant är ju då att många invandrare får ha två medborgarskap, svenskt och exempelvis bosniskt. De kan då rösta i två val. Dubbelt så lika värda där också!

Boink !! sa...

Weine , hjälp till att göra de 349 i riksdagen ARBETSLÖSA.

Anonym sa...

Så att dom kan lyfta stora pensioner? nej ner med dom till Stortorget! vad som väntar där kan ni läsa om i historieböckerna.
Det går minst 100 pers på varje ledamot, så det blir trångt på Torget. sen går det 10000 på varje 100, så ni som är hemma i matte kan lätt räkn ut den ungefärliga summan. Rent nationalekonomiskt skulle vi kunna betala utlandsskulden och ändå få pengar över.

Ps Dom kan få gå en omskolningskurs som bekostas av tidigare felaktiga pensionsutbetalningar

Detta är ett frivillig val, för demokratins skull.

Sol sa...

Ja , skär halsen av svinen. Det vore bra !. Kanske kan våra fina muslimska berikare träna sin strupskärar-teknik på de 349 x 1000 ruttna kräken. Då gör våra berikare en insats.