23 oktober, 2006

Amerikanska koncentrationslägren lagliga

George W Bush har nu gjort CIA:s hemliga koncentrationsläger runt om i världen lagliga. Den nordamerikanske presidenten skrev den 17 oktober under den lag som tillåter de amerikanska hemliga fängelserna som upprättats för de man anser vara terrorister. Dessa kan användas mot vem eller vilka som helst i världen då insynen i CIA:s och militärens rättsprocesser är obefintliga. Även hårdföra förhörsmetoder och hemliga militära rättegångar mot anklagade godkändes i och med undertecknandet av den nya lagen.

6 kommentarer:

Uri Geller sa...

det var bra. förpassa packet dit.

Weine Berg sa...

Förstår du att du kan tillhöra det "packet"? Vem som helst kan gripas och anklagas för terrorism. Beviskraven är låga. Men har du tur släpper de dig efter ett par års internering utan åtal...

Uri Geller sa...

Nej du Weine. Det begriper jag inte. Jag är ingen djävla terrorist ! Vem tar du mig för egentligen.? In med drägget i fängelsehålan bara , så man blir av med dom !.

z999 sa...

Uri, det är terroristerna som ska klämmas åt, eller hur? USA's judging by covering är egentligen en anpassning till att vi ska kunna leva med en massa potentiella terrorister mitt ibland oss (=islam).

Plocka bort eller dämpa ner islam i västvärlden skulle innebära att lagen inte behövs. Felet med lagen är att den kan användas till att plocka in personer som helt enkelt är obekväma av andra skäl, kanske nationalister. I vilket fall så öppnar den för att oskyldiga buras in, vill du verkligen ge den makten åt politiker?

Morgoth sa...

Uri Geller: Är då inte USA terrorister? 655 000 irakier beräknas ju ha dött sedan kriget 2003.

Uri Geller sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.