31 oktober, 2006

"En känsla av utanförskap"

Hur många fall av etnomobbning med våldsamma inslag mot svenska ungdomar sker varje år? Ingen vet och ingen får veta.

Fall där invandrade främlingsfientliga gäng misshandlar, rånar och trakasserar svenskar hör inte till etablissemangets prioriterade företeelser. Jag beskrev ett sådant fall i "TV4, varför är inte detta rasism?".

Den nya förintelsen?
Om invandrarungdomar befinner sig i motsvarande roll blir det annat ljud i skällan. I bästa fall är det strukturell rasism och i värsta fall är det en strävan mot en ny Förintelse.

Ett färskt lågvattenmärke måste vara artikeln Mobbade elever anmäler skolan om två invandrartjejer som går i en svensk skola. Och gissa vad de blev utsatta för? Bötning av svenska ungdomsgäng? Killar med namn som Oskar, Samuel och Erik som gruppvåldtog dem? Eller etniska svenska tjejgäng som misshandlade dem? Eller kanske lärare som gav dem låga betyg för att de inte hör hemma på skolan? Nej, inget av dessa ovanstående. Inte ens i närheten. Nej, deras traumatiska problem tar sig andra uttryck.

Obehagskänslor och DO-anmälan
De känner sig utanför och ovälkomna. Detta slutade med att de anmälde skolan till Diskrimineringsombudsmannen (DO) på grund av sina obehagskänslor. Bonus: helsidesartikel i Metro. Jo, man tackar. Här snackar vi offerstatus av rang.

Skyldig före dom
Att notera är att DO, i de fall platssökande invandrare inte får sökta arbeten, lägger bevisbördan på arbetsgivaren. Om invandraren anmäler en arbetsgivare för etnisk diskriminering är arbetsgivaren skyldig till detta – tills han själv lyckas bevisa att så inte är fallet. Omvänd bevisbörda kallas det och praktiseras vanligtvis i diktaturer. När domen väl fallit mot arbetsgivaren är det dessutom förbjudet att överklaga. Så dras en slipsten i Det Nya Sverige.

5 kommentarer:

Morgoth sa...

Det här var äcklande att läsa, man skiter fullständigt i svenska elever som utsätts för misshandel, bötning ocg trakasserier men ger dessa en hel sida! Fyfan!

Anonym sa...

underbart ! sverige blir allt mer mångkulturellt !!!!!!!!!

Runka kuk sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Min väninna blev slagen för att hon var svensk. Var är hennes helsidesartikel?

chosen sa...

Artikeln finner du i senaste nr av expo.