26 oktober, 2006

TV4, varför är inte detta rasism?

TV4 är präktiga och goda – ger de sken av. Men skenet bedrar för TV4 har hitintills inte visat något tecken på intellektuell hederlighet och journalistisk objektivitet.

Som jag skrev i förra inlägget kampanjar TV4 denna vecka mot besvär (fiktiva eller verkliga) som immigranter har under beteckningen Nollrasism. Så är det för TV4 och resten av massmediapartiet: förklaringen till att immigranterna i stor utsträckning inte är integrerade i samhället är ”rasism”. Vilkas? Jo, svenskarnas.

Det är svenskarnas rasism som skapat immigranternas utanförskap. Det är svenskarnas rasism som skapat ett stort invandringsmotstånd bland gemene man. Det är svenskarnas rasism som skapat förorterna, anpassningskrav, invandrarbrottslighet, invandrararbetslöshet osv. Den reella orsaken till problemen går jag in på djupare på i mitt nästa blogginlägg.

Polariserat och svartvitt
Ska man tro TV4:s Nollrasism så drabbas svenskar inte av rasism och främlingsfientlighet från immigranterna. Svenskarna däremot anses ha både makten, viljan och ondskan att på olika sätt göra livet surt för de många immigranterna. TV4 har däremot aldrig vid något tillfälle medgett att det kan finnas rasism bakom brott mot svenskar.

Exemplet i Landskrona
Låt oss ta ett halvårsgammalt exempel. I regionaltidningen Helsingborgs Dagblad (HD) har problemen med unga immigranter i Landskrona avhandlats – låt vara att tidningen betraktar det som ett ungdomsproblem. Ett femtiotal immigrerade ungdomar trakasserar och misshandlar svenska ungdomar i Landskrona. Tre svenska ungdomar - med de fingerade namnen Jesper, Anders och Erik - berättar i regionaltidningen Helsingborgs Dagblad om detta. De tre svenska ungdomarna och ytterliggare ett tiotal har under två års tid förföljts av de kriminella immigrantungdomarnas rasism. I HD berättar de följande:

– Dagligen försöker de provocera fram bråk genom att skrika saker som ”svennejävlar” och ”vi ska knulla din morsa!”. Det känns som att det aldrig tar slut.
Orsaken till trakasserierna är enkla: offren är svenskar.

Svek och rädsla
Jesper berättar om hur han i vintras blev misshandlad av invandrargänget.

– Flera killar sparkade på mig när jag låg ned. Allt jag tänkte på var att skydda mitt huvud.
Till skillnad från resten av Landskronas svenska ungdomar vägrar de tre att lämna över staden åt de utländska gängen; de anser att de har rätt att umgås inne i centrum kvällstid utan att bli utsatta för immigranternas ockupationsmentalitet.

– Vi bor här och anser att vi ska kunna röra oss fritt. Men det gäller att ha ögon i nacken.
Dock vågar de inte polisanmäla brotten de blivit utsatta för - av rädsla för repressalier.

Föräldrarna törs heller inte göra något.

Polisen drar sig undan även de, och lämnar spelplanen öppen för gängen. Och kommunens representanter råder Erik, Jesper och Anders att avvika från platsen när de blir utsatta för utlänningarnas raseri och främlingsfientlighet.

TV4 visar enögdhet och feghet
Av detta fall kan man konstatera att de etniska rättigheterna inte är lika för alla i Det Nya Sverige. Jag har då inte sett TV4 ta upp detta och liknande fall i sin kampanj Nollrasism. Har du?

Till TV4: Vittnar inte det ovanstående exemplet på rasism som ni inte tar upp (eller till och med förnekar)? När kan svenska ungdomar vara offer enligt er? Vad ska ni göra när inte terrängen och kartan visar samma sak? När ska ni frankt och öppet beskriva verkligheten som den ser ut?


TV4:s Nollrasismkampanj

11 kommentarer:

Daniel sa...

Håller med! Det finns mer invandrargäng än vad folk tror, som driver runt och misshandlar svenskar just bara för att dom är svenskar.
Ta tillbaka Sverige innan det är försent.

Anonym sa...

Moderat riksdagsledamot i arbete för Irans regim?

http://riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=1111&iid=0296832736219

http://ardi.rastakhiz.org/art/2006/mod/060902.pdf

http://nimaliberal.blogspot.com/2006/10/integrera-moderaterna-i-fredags.html

http://www.ardi.rastakhiz.org/press/prs/06/061018.pdf

Be wise as serpents sa...

Hälsningar till Weine och till allmänheten !! : Lyssna ! Någon säger att " ondskan segrar när den goda människan inte lyfter ett finger ". Men jag vill tillägga att när vederbörande inte lyfter ett finger är han / hon inte längre god ( sic ! ).

Jonas sa...

Lyfter man för många fingrar på en och samma gång så blir det dock hets mot folkgrupp och det ska man akta sig för då det kan ge fyra års fängelse.

Bättre att som TV4 föringa svenskar då för det ger ett lyft i karriären istället för fängelse.

Morgoth sa...

Det bara att inse, det finns inte plats för oss ljushyade i den nya världen.

Morgoth sa...

Jonas: Problemet är ju att man gör det i syfte att hylla en grym tyrann.
Men jag anser dock faktiskt inte att en så gammal hälsning för den sakens skull ska vara olaglig.

Anonym sa...

Jag tog bort tv4 från min tv (för gott), blev så förbannad över det jag såg. För varje Mohammed som får stryk så får en Svenne sammanlunda, att säga det kan ju inte vara "främlingsfientligt" så man undrar vad tv4 håller på med.

z999 sa...

På tal om rasism så råkar det mångkulturella gettot som jag bor i vara extra hårt drabbat just för tillfället.
Länk
Svenskar vågar inte gå ut i den värsta delen av området just nu.

Inuti i tidningen så står det om en pensionär som har blivit rånad och nedslagen av ett "gäng". Anledningen till att just han valdes ut av dom var för hans hudfärg.

Den nye huddingbon sa...

visätra rules !!! ha ha ha

Erik, Sthlm sa...

Bra att informera om TV4:s stora hyckleri.

När man jämför den rasism som invndrarna utsätts för med den som svenskarna utsätts för så blir uttrycket "sila mygg och svälja kameler" mycket träffande för TV4:s och många andra mediers hållning

Anonym sa...

Läser oftast denna blogg,den är bra på att ta upp företeelser som mainstream-media medvetet eller ej inte tar upp.Det pågår en medveten och planlagd aktion från etablissemanget att ersätta,läs byta ut,svenskar och svenskens kultur mot främmande och mer exotiska inslag - ja,detta vet de flesta men väldigt få eller kanske ingen i de politiskt korrektas läger vet vad det kommer sluta.Trots detta fortsätter importen av folk från hela världen i oförminskad takt - trots att det inte pågår krig/oroligheter av större slag.Allt fler varningar hörs men förpassas av de styrande och deras lakejer till tystnad och självcensur.Dock är det glädjande att läsa och ta del av många kloka människors arbete,inte minst i blogosfärens värld,som kämpar för att föräderiet mot det egna folket ska uppmärksammas och få ett slut.
Ge aldrig upp din rätt till ditt land och din historia...