11 oktober, 2006

Strömavbrott=sammanbrott?

Natten till måndag försvann strömmen i nordöstra Göteborg. Sveriges andra största stad drabbades av följderna lika säkert som äpple faller till marken. Göteborgs nordöstra stadsdelar är nämligen stadens ”mångkulturella” område. Flertalet upplopp växte fram under strömavbrottet.

Aftonbladet skriver att "I Hjällbo centrum möttes polispatrullerna av en hätsk stämning och ett 100-tal ungdomar som kastade sten".

Dagis, äldreboenden, en bank och i stort sett alla skolor i hela Angered vandaliserades. Inbrottsförsök gjordes och över 400 larm utlöstes. Bakom alltihop låg flertalet "ungdomsgäng" omfattandes okänt antal hundra s.k. ungdomar. Händelserna är anmälda av polisen och rubriceras som våldsamt upplopp - men inga gripanden har gjorts.

Det skedda är symtomatisk med den verklighet samhället inrymmer. När strömmen/systemet slås ut vänder sig de utlandstrogna mot välfärdsinstitutionerna och orsakar förödelse, otrygghet och kapitalförstörelse av svidande mått. Onödigt att inflika är att skeendet är vanligt i USA i områden med liknande problematik under strömavbrott.

3 kommentarer:

Lucifer Rising sa...

Sådana här fina kulturyttringar förekom aldrig på Lennart Hylands tid.

Erik, Sthlm sa...

"S.k. ungdomar" - Ha-ha! vilken biljant formulering, den ska jag lägga på minnet. Vad får du allt ifrån?

Ungdomar förresten, när tidningarna skriver det så pekar de ju ut personer i en viss åldersgrupp. Aja baja!

Tänkte förresten (redan innan jag läste sista meningen) på de upplopp, inbrott, våldtäkter m.m. som följde i de mångkulturella områden där orkanen Katrina drog fram. I det mer homogena Thailand hade sådana incidenter inte alls samma omfattning trots att skadorna var värre.

Anonym sa...

varför inflika om det är onödigt?