22 december, 2006

Nästa man var en kvinna…

Tidningen Fokus har i år börjat med en ny utmärkelse: Årets svensk. Den som i år får utmärkelsen är paret Masoud och Shahnaz Garakoei, som trots att de varit utpressade av diverse kriminellt avskräde stått på sig. Med risk för livet har de båda krögarna vägrat ge efter för den brottsliga världens repressalier. Detta är starkt gjort och för detta förtjänar paret en utmärkelse.


I sammanhanget är det synd att Fokus valt att politisera utmärkelsen så att den på amerikanskt vis kan gå till vilken medborgare som helst, svensk eller inte. Och vad säger Fokusjuryn om paret Garakoei hävdar att de inte är svenskar?

Rakryggad vill verka i samma anda som Fokus och utser därför George W Bush och John McEnroe till årets svenskar. Grattis!

2 kommentarer:

Svensk sa...

Det är positivt att människor som har vågat stå upp mot kriminella nätverk får uppmuntran. Man läser ibland om domare, åklagare, vittnen med mera som har vågat gå emot den italenska maffian i Italien, trots uppenbara hot om livet, dessa är riktiga hjältar och de förtjänar allt stöd.

Däremot kanske "årets svensk" var mindre lämpligt i detta fallet. Lite som med Zlatan, media försöker få honom till en Supersvenk men i själva verket hade han ju hellre velat spela i det bosniska landslaget. Hur det är med det iranska krögarparet framgår inte ...

pølsemannen sa...

Det är ju en självklarhet bland svenska massmedier att som svensk betraktas en person med ett svenskt pass.

Faktum är att svensk, dansk, iranier. amerikan osv. är man i hjärtat och i hjärnan. Dokument som ett pass är inte avgörande i frågan.