22 december, 2006

SD Oskarshamn försvarar bifall till ökad invandring – partitoppen står handfallen

En av de två SD-ledamöterna i Oskarshamn har nu motiverat deras beslut att stödja en ökning av invandring till kommunen. På SVIC:s nya debattforum redogör SD Oskarshamn sin hållning med orden:


”-Våran tolkning är att våran politik inte skall omöjliggöra invandring. I
detta fall så rör det sig om en mycket begränsad invandring, enligt min mening, och torde inte numerärt vara något problem.”


SD Oskarshamn tycks därmed tro att deras kommun är en isolerad ö - inte en del av nationalstaten Sverige som ju redan har över en miljon för mycket av s.k. flyktingar. Attityden ”några till kan väl inte skada” är nonchalant och respektlös och hör inte hemma i ett parti som utger sig för att vara det enda som kan rädda den svenska kulturen.

SD Oskarshamn bör granska sina bevekelsegrunder och se efter om deras ställningstagande i kommunfullmäktige stämmer överens med det valmaterial som kommunens väljare fick före valet. Gör det inte det bör man omedelbart packa sig ut ur partiet med svansen mellan benen.

Vidare menar man på SVIC:s forum att man ”…tycker dock att vi gjorde en rimlig bedömning och att vårat beslut låg i linje med partiets politik”. Än har inte partitoppen reagerat på att inte bara SD Oskarshamn, utan även SD Sjöbo verkat för en ökning av invandringen till respektive kommun.

Däremot reagerade partitoppen mycket snabbt när det helt nyligen visade sig att en SD:are i Stockholmstrakten skrivit för en tidning som Expo och massmedia anklagar för att vara nazistisk. SD:aren fick lämna partiet eftersom SD:s partitopp är snabba att sparka på de som massmedia pekar på.

Partitoppen spelar med i maktens strategi att söndra och härska. Vad vill SD:s partitopp egentligen? Vill man förändra något överhuvudtaget när man väl kommit in i församlingarna? Eller handlar det bara om att fördela mandatstöden och bevilja sig själva arvoderade poster i partiet med hjälp av nämnda penningar? Jag anar att många gräsrötter i partiet är synnerligen besvikna på partitoppen.

26 kommentarer:

Erik Hellsborn sa...

Jag kan inte riktigt hålla med dig här Weine. Vad SD-Oskarshamn gör är ju just att se sin stad som en del av helheten Sverige. De aktuella invandrarmna är redan på plats i Sverige. Får dom inte komma till Oskarshamns kommun hamnar dom i en annan svensk kommun istället.

Anonym sa...

Partiledningen skiter väl i vad gräsrötterna tycker. Det kan man också ha förståelse för, med tanke på att många stannar i SD oavsett vad som händer. Så man sår för man skörda

Weine Berg sa...

Erik: Jag tror nog att deras väljare i kommunen har en helt annan syn...

Erik, Sthlm sa...

Det är ont om invandrare i Reinfeldts Täby; de kunde förslagsvis skickats dit stället!

Kan SD O-hamn ursäktas med orutin eller att de utsatts för psykning?

Morgoth sa...

Hellsborn: Med tanke på att kommunalvalet gick bättre än riksdagsvalet så kan man ju dra slutsatsen att väljarna tänker mer på vad SD kan göra för dem direkt lokalt än på riksnivå.
Att då svika de invandringskritiska väljarna i kommunen genom att rösta för ännu mer invandrare i kommunen genom att hävda att Oskarshamn måste offra sig för resten av landet imponerar därför inte på sd-väljarna i Oskarshamn, eller vad tror du?
Kommunfullmäktigeledamöter ska väl främst arbeta för kommunens bästa och inte för landets som är riksdagsledamöternas område.
Så även om flyktingarna hamnar i någon annan svensk kommun så får det alltså bli så och det ser jag som rätt ur Oskarshamns perspektiv.

Eric sa...

Till erik hellsborn...Du har tydligen inte förstått någon ting.Sd skall inte hjälpa migrationsverket att placera ut invandrare i kommunerna.Sd skall säga nej tack, så att migrationsverket,regeringen och riksdagen förstår att vi inte vill ha fler invandrare.

Erik Hellsborn sa...

Re: Weine, morgoth, eric

Jag tror också att många lokala sd-väljarna ogillar ställningstagandet, men nu var det inte vad det här handlade om.

Anonym sa...

Här borde ps gått in hårt med partipiskan! Dagens partistyrelse är ett gäng clowner som jag hoppas blir kortvariga. Sedan dom tog makten har Sd i princip bara lockat till sig högerpopulistiska missnöjespolitkers utan något som helst ideologiskt tänkande.

Anonym sa...

Till Erik Hellsborn: Antingen har du gjort en riktig julgroda eller så är du för ett mångkulturellt Sverige.Det här är ett mycket allvarligt övertramp som har skett i Oskarshamn och Sjöbo.Det bör väckas uteslutningsärenden mot dessa personer.Det skall bli mycket intressant att se hur partistyrelsen agerar.Följs det här av tystnad från partistyrelsens
sida får vi ett kvitto på att sd
har liberaliserats och att PS.bara är ute efter pengar och position 2010.

Anonym sa...

Ska Sd kämpa för ett svenskt eller ett mångkulturellt Sverige? Fy fan.

Erik Hellsborn sa...

Re: Anonymous

Utveckla tack! För Sverige som helhet spelar det ingen som helst roll om Oskarshamn säger ja eller nej till flyktingar. Dom är redan i landet och om dom inte får komma till Oskarshamn hamnar dom i någon annan kommun. Varför är det så viktigt för dig att vissa kommuner ska ta emot massor av flyktingar och andra inga alls? Vad anser du motiver uteslutningar?
De nödväniga förändringarna av invandringspolitiken måste göras på riksnivå, de beslut på som fattas på kommunal nivå är i det långa loppet rena petitesserna.

Re: Anonymous 2

Sverige blir varken mer eller mindre mångkulrurellt av huruvida enskillda kommuner tecknar avtal med Migrationsverket eller ej. Dom är som jag redan nämnt i landet, ett mkommunalt beslut kan inte ändra på det.

Weine Berg sa...

Om alla gör som Oskarshamn har vi ett stort problem. Om ingen gör som Oskarshamn däremot har vi snart inget problem liknande det samhället har idag.

Erik Hellsborn sa...

Re: Weine

Tror du? Om inga kommuner frivilligt tar emot flyktingar lär rikadagen snart tvinga dem.
Som sagt är dom redan här, de kan inte skickas hem förren efter en prövning och någonstans måste de bo fram tills dess. Själv är jag för s.k. "Safe havens", men det är inget som kommer bli verklighet förrän SD sitter i riksdagen.

Morgoth sa...

Erik Hellsborn: Men SD Oskarshamn är ju en lokal avdelning som ska kämpa för sverigedemokratin lokalt.
Att man hellre ser att "flyktingarna" skickas till någon annan kommun är ju i därför självklart. Det finns gott om invandrartäta orter där de kan sättas.

Anonym sa...

Till Erik Hellsborn: Vi måsre sätta STOPP STOPP STOPP för invandringen NU.Detta som skett i O-hamn SÄNDER HELT FEL SIGNALER.
Dessa sd politiker har SVIKIT sd och väjarna i O-hamn,och bör skiljas från sina uppdrag.
Om alla kommuner säger nej tack till fler invandrare, är problemet löst
SÅ ENKELT ÄR DET ERIK

Anonym sa...

Det spelar ingen roll Hellsborn. Om alla kommuner tackar nej till flyktingmottagande, så blir det ett problem för rikspolitiken.
Sd bör, och ska enligt mitt tycke, på alla sätt, kämpa mot de mångkulturella Sverige. Jag skäms över att jag hjälpt detta parti under hela valrörelsen!

Oskarshamnsborna har röstat på Sd för att man inte vill ha invandrare i kommunen!!!

Anonym sa...

Det kanske trots allt inte är så konstigt att Åke och compani har sådant starkt stöd i partiet när, Sd, nu i princip, bara attraherar högerpopulister och annat avskum till sig. Sd kommer, i och med alla falanger, sluta som Ny demokrati gjorde, dvs i diket!

Erik Hellsborn sa...

Jag har redan sagt allt som behöver sägas. Mina tidigare inlägg räcker och jag har ingen mer att tilläga i den här debatten.

Ja, utom möjligtvis att personerna ifråga inte kommer att uteslutas om någon nu trodde det. Åkesson själv har sagt att han inte har något att invända mot deras beslut. (Vilket är ganska självklart. Det är en kommunal fråga, inget som riks ska lägga sig i.)

Weine Berg sa...

All heder till dig Erik för ett bra arbete du vanligtvis utför, men jag anser att du är något naiv när det gäller nuvarande partitopp.

Tydligen så har en av deras förtrogna helt nyligen åkt fast för rattfylleri, men han förläts på stående fot av partiledningen. Men ve den som kritiserar att en PS-medlem adopterar indier...

Robert sa...

Vad är det här? Har SD blivit ett parti som stödjer multikulti?
Vad ska man rösta på då?

Anonym sa...

Det stämmer Weine. Är man allierad med partistyrelsen så kan man i princip komma undan med allt.
Bunkern i partiet åker ut en efter en, medans tex Hellsborn rekomenderar "nazilitteratur" och kommer väldigt lindrigt undan.

Att inte medlemmarna tröttnar på partistyrelsen är för mig en gåta!
Hade jag haft rösträtt på Rå hade jag med glädje röstat bort skåningarna för alltid.

Erik Hellsborn sa...

Nu är vi inne på ett annat ämne.
Jag kan inte hålla med om att lojala till Ps skulle "komma undan med allt".
Fallet Gorm Lind visar att det inte är så.

Anonym sa...

Gorm Lind var inte allierad med ps.
Hela Sd trollhättan var avvikande mot den nya partilinjen. Efter att Gorm Lind vart utesluten så uttalade han sig i media att uteslutningarna handlade om personliga intriger och inte om slarvig ekonomi.

Windeskog, bröderna Emanuelsson, Torbjörn Kastell och hela Sd Trollhättan är bara några exempel på uteslutningar riktade mot bunkern. Vilka står nu på tur? Rinderheim, Jocke Larsson? En sak är då säker; ps har försvagat bunkerns ställning i partiet och jobbar med att skrapa bort de sista resterna för gott.

Erik Hellsborn sa...

"Gorm Lind var inte allierad med ps."

Eh, jo?

anne sa...

Thanks, Thanks, Thanks

Anonym sa...

Jag är inte sverigedemokrat och jag är inte rasist men jag är jävligt less på att sverige importerar så jävla mycket invandrare.
Sverige är ett förändrat land, låt gå för det, men när i helvete ska importeringen sluta? Jag tycker att ordspråket bevara sverige svenkskt är väldigt bra även fast det inte är tillämbart i dagens sverige. Bevara sverige blandat, nåväl - låt det vara så men se nu för fan till att stänga igen gränserna och sluta med importeringen. Jag vill inte att sverige ska vara ett arabland men titta er omkring och se hur det ser ut.Och jag vill inte att så jävla mycket pengar ska sättas till invandring.

MVH

Janne