31 januari, 2007

Apropå kännbara straff...

Att Sverige skulle ha stränga straff för brott mot människor och egendom kan få påstå. Jag minns en dokumentär jag såg för några år sedan på TV.

Det handlade om livstidsdömda som satt på E-bunkern i Kumla. Där berättade de intagna hur jobbigt det var att inte veta när man skulle få komma ut. På lördagarna var det särskilt tufft för då fanns inte så mycket personal så livstidsfångarna fick själva svassa ner i tofflor och mjukiskläder till köket och helt på egen hand breda sina smörgåsar. Samtliga i bunkern var mördare.


Bilden här intill visar dubbelmördaren Leif Axmyr i sin cell. Ja, nog lär han väl sig sin läxa?


Och betänk detta: Interner i Sverige har en lagstadgad rättighet att vara ute i friska luften en timme per dag. Pensionärerna på äldreboenden har inte denna rättighet.

2 kommentarer:

Morgoth sa...

Men vad är det här? Ingen LCD-TV!!?
Vad händer med svenska fängelser? Man kan ju nästan tro att fångarna avtjänar ett straff...

Anonym sa...

Fittjamordet, kan vi diskutera i evighet men glöm inte de som friades helt, och kunde gå hem till sina kompisar och garva arslet av sig. Sverige är slut.
Skadestånden till dessa bastarder fixar väl "våra" fina advokater, så att dom skyldiga kan inhandla sig en ny BMW. Glöm inte att advokaterna själva gör en rejäl hacka på skattebetalarnas pengar.