17 januari, 2007

Blodiga etniska motsättningar i Söderhamn

Realpolitiska följder av samhällselitens blindstyrepolitik visar sig med all tydlighet i Söderhamn i veckan som gick. Mångkulturella gäng i kommunen har hamnat i bråk med kommunens svenska ungdomar.

Kvällstidningarna rapporterar att så unga som 10-åringar är inblandade. Att forma läsarnas åsikter är inget man avstår från heller denna gång. Man skriver att Söderhamn ”haft problem med främlingsfientliga grupper". Vad främlingsfientligheten består i, eller vilka grupperingar man åsyftar, låter man vara osagt.

Främlingsfientlig är den som ifrågasätter massinvandringens, tvångsintegrationens och mångkulturens blotta existensberättigande i ett modernt samhälle. Undra varför grunderna för massinvasionspolitiken inte får debatteras i det offentliga rummet så är du per definition en suspekt person med dunkla avsikter och är sannolikt därtill främlingsfientlig.

Men bilden massmedia vill ge är uppenbar: bråken är ursprungligen svenskarnas fel och invandrarnas dåd och gärningar är blott motreaktioner på de trångsynta svenskarnas illvilliga existens. SVT:s rubrik lyder: Rasism i gängbråk mellan barn

SVT citerar sedan Hälsinge-Kuriren där ungdomspolisen Lasse Melin uttalar sig. ”Han tror att barnen i det svenska gänget har påverkats av rasistiska stämningar i hemmet.
-Barn blir inte rasister om de inte lärt sig av sina föräldrar”
Samma sak skriver också Expressen.

När jag läste om nyheten kände jag mig ganska säker på att det inte var invandrarnas fel. Men i den verkliga världen, utanför luftkonditionerade tidningsredaktioner, vet folk i kaosets närhet hur landet ligger. De vet att det inte är någon förment svensk rasism som skapat dagens stora problem i samhället. Men de tiger.

Söderhamns kommun har hursomhaver tillsatt en samordnare som ska reda ut de etniska motsättningarna mellan ursprungsbefolkning och ockupanter.

De Rakryggadläsare som har inblick i den sociala situationen i Söderhamn får gärna höra av sig med erfarenheter på hur läget är i kommunen på adressen rakryggad_blogspot@yahoo.se

3 kommentarer:

Morgoth sa...

Demokraturen är här!

Anonym sa...

Sug på den här Weine:

"Det här [Stockholms län] är inte längre en region för infödda svenskar utan en plats där människor från alla världens hörn möts."

Per Unckel ny landshövding i Stockholms län i SvD.

Erik, Stholm sa...

"Barn blir inte rasister om de inte lärt sig av sina föräldrar."

Ett fult sätt att försöka skambelägga svenska föräldrar och därigenom pressa dem till att påverka sina barn till att ge upp sina rättigheter och tillhörigheter.

Utsagan är inte heller genrellt sann, ens med etablissemangets vidlyftiga definition på rasism. Det finns många fall där barn, till sina föräldrars förfäran, blivit "rasister" - d.v.s. kritiskt inställda till oassimilerade invandrare - p.g.a. saker de utsatts för i skolan eller på fritiden.

"Barn blir inte rasister om de inte lärt sig av sina föräldrar."
gäller i minst lika stor, troligen högre, grad de invandrade barnen från vissa grupper som från sina föräldrar får höra att svenskar är "orena", svenska kvinnor är horor och det svenska samhället dekadent o.s.v.
Vilka attityder får barnen med sådana åsikter i hemmet? När ska samhället ta i på skarpen med dessa attityder?