18 januari, 2007

Inte längre för svenskar

Bloggaren Svensk gjorde mig uppmärksam på ännu ett oikofobiskt uttalande av en av våra ”folkvalda” ledare. Det är moderaten Per Unckel som denna gång uttrycker sin bristande tilltro till svenska folket och behovet av att ersätta oss med folk från hela världen.

Såhär ser den nye landshövdingen för Stockholm på den landsdel han valts att vara hövding över: ”- Det här är inte längre en region för infödda svenskar utan en plats där människor från alla världens hörn möts.”

Detta säger Unckel i en artikel i Svenska Dagbladet med rubriken ”Stockholm ska bli mer tolerant”.

Men var trivs Unckel bäst om han själv får välja? Ja, inte är det ”där människor från alla världens hörn möts”. I samma SvD-artikel som herr Unckel talar om att Stockholm inte längre är en svensk stad, anger han sitt personliga lilla paradis som ”Storholmen mellan Lidingö, Vaxholm och Danderyd”. Jo, jag tackar - din unkna hycklare!

Det är just detta som är pudelns kärna. De som pratar sig varma för teorin om de europeiska folkens utbytbarhet är just de som isolerar sig från de invällande folken. Detta gäller oavsett om det är politiker, journalister eller finansfjantar. Hyckleriet är detsamma vartän i de övre skikten man än vänder sig.

Jag har tidigare berört denna problematik och föreslagit åtgärder för hur man ska komma tillrätta med detta demokratiska problem. Politikerna är en sak – de kan i bästa fall väljas bort. Men journalister, redaktörer och företagsledare? Hur röstar man bort dem?

7 kommentarer:

Jimmy S. Windeskog sa...

SOm jag, och även Weine, sagt i flera år - det är inte SVeriges vänster utan snarare dess höger som är det största hotet mot svenskheten.

Det visar ju detta hyckleri tydligt.

Det känns i det ämnet väldigt lätt att tippa att SVerige kommer att slå nya invandringsrekord nu när vi har en ny högerregering.

Erik, Sthlm sa...

Man kan ju "rösta" genom att inte betala licens och inte prenumerera på dagstidningar, inte surfa på nätversioner av svenska dagstidningar i onödan och absolut inte klicka på deras annonser.

När tidningarna hör av sig för att erbjuda prenumerationer bör man artigt men tydligt redogöra för varför man inte önskar prenumerera.

Varjager sa...

Samma skiva om och om igen. Ingen av våra så kallade folkvalda är för Sverige. Hela parti eliterna i riksdags partierna är korrupta och villiga att köra dubbelspel för att vinna media ros.

Kör på Weine, din blogg är en daglig måste.

Anonym sa...

Jo visst är det så. Dagens högerpartier genomsyras av en vidrig liberalism som sätter kapitalet framför nationen och dess folk. Liberalisternas enda intressen ligger i pengar, och därför är också de svenska folket en utbytbar vara. Till och med Syndikalisterna i Sverige är konstigt nog emot arbetskraftsinvandring från tredje världen. Liberalismens syfte är att på ett egoistiskt sätt, suga ut tredje världen på dess naturresurser och arbetskraft - av egna ekonomiska intressen. Den svenska högern är också emot kollektivavtal då deras tankar med arbetskraftinvandring är att dumpa priser och löner på marknaden.
Allt detta gör man utan att tänka ett dugg på omständigheterna och konsekvenserna kring vårat sätt att leva, våran frihet och våra löner. Man säljer ut både folk och land för att kunna fortsätta göda sina redan tunga och feta plånböcker. /Patrick S

Anonym sa...

"Det känns i det ämnet väldigt lätt att tippa att SVerige kommer att slå nya invandringsrekord nu när vi har en ny högerregering."

Eftersom asylsökare beräknas fördubblas detta år mot i fjol, så kommer det nog garanterat, med all säkerhet, att vara så. Dock så kommer arbetskraftsinvandringen att markant öka under de kommande åren av borgligt styre. /Patrick S

Morgoth sa...

Är syndikalisterna emot arbetskraftsinvandring?
Och jag som ständigt får höra rasistanklagelser från skolans syndikalister.

Anonym sa...

Ja det är dom, Morgoth, fast då högubildad i form av arbetskraft från tredje världen.