24 februari, 2007

Den adliga farsoten

I veckan som gick uppmärksammade massmedia att en hund blivit misshandlad av sin ägare med machete. Hunden Ludde hade blivit slagen så illa att blodstänk fanns både på väggar och på golv. För massmedia verkar dock det viktigaste i ovannämnda nyhet vara att man kunde ge gärningsmannen etiketten ”adelsman”. Han kallades alltså inte ”39-åringen”, ”ynglingen”, ”västsvensken” eller ”hundägaren”. "Adelsmannen slog sin hund med machete" skrev Expressen. ”Adelsman slog sin hund med machete” hette det i Metro.

Alltid när man tar upp den här diskussionen med massmedia om hur de väljer vilka etiketter de ska sätta på människor (när det gäller t ex brottslingar med invandrarbakgrund) heter det alltsomoftast att ”ursprunget inte haft betydelse för brottet ifråga”. Därför skriver inte massmedia att det oftast är muslimska invandrare som gruppvåldtar svenska flickor och som rånar ungdomar på mobiler och kläder.

Av detta kan man således läsa in i massmedias rapportering om hundmisshandeln att man anser att gärningsmannens adliga bakgrund haft betydelse för det brott han nu har begått. Man förklarar dock inte hur. Undrar vad i den adliga bakgrunden som fick mannen att begå ett sådant avskyvärt brott?

Svensk massmedia är nästan uteslutande vänstervridet - så det skriker om det, till och med. Allt till höger om dem själva är främmande och hotfullt. De lär dock aldrig skriva "lagerarbetare misshandlade hund" och inte heller "invandrargäng våldtog 13-årig svensk flicka". Vänsterns fördomsfulla syn på adeln lyser igenom i gällande fall. Så vi får fortsätta läsa nyheter där adelsmän, läkare och ”ungdomar” begår brott. Men kanske något mer medvetna om massmedias självpåtagna roll som mamma åt svenska folket.

Fotnot: Den s.k. adelsmannen fick ett urfånigt straff på 3000 kr i böter för sin råa misshandel. Men det bästa i denna miserabla händelse är naturligtvis att Ludde nu fått en ny ägare. En ägare som bryr sig och pysslar om sin hund.

3 kommentarer:

Anonym sa...

WTF? Lever vi på medeltiden lr?

Svensk sa...

Ja snart är vi tillbaka i medeltiden!
Lite mera krav från dom "brittiska" muslimerna på det engelska samhället ...
http://www.mcb.org.uk/downloads/Schoolinfoguidance.pdf

Erik, Sthlm sa...

Massmedias manipulativa dubbelmoral är mycket stötande.