25 februari, 2007

Vad är problemet - egentligen?

Politiker, proffsdebattörer och andra kategorier av ja-sägare brukar framhålla att dagens samhälle präglas av öppenhet och tolerans – samtidigt som det enligt samma ja-sägare finns en jättehemsk s.k. rasism infogad i både strukturer och folks vardagsrum. Rasismen är uppenbarligen så osynlig att myndigheter och utredningar skapas enbart för att synliggöra den. Vad är problemet egentligen?

Låt oss pröva tesen om att dagens samhälle kännetecknas av öppenhet och tolerans. Öppenhet är en sorts frihet och om medborgarna känner sig fria finns det sannolikt stor öppenhet. Men statistiken visar att samhället inte är så öppet att folk faktiskt kan leva fritt. Våldtäkterna har ökat med 161 % sedan 1996.

I sin rapport Våldtäkt – en kartläggning av polisanmälda våldtäkter skriver BRÅ att gruppvåldtäkter ”…utgör därmed 11 procent av samtliga våldtäkter…” av den sammanställda statistiken i skriften. I samma skrift konstaterar man på sidan 51 att antalet barnvåldtäkter sexfaldigats (!) sedan 1985.

Grov misshandel ökade enligt BRÅ:s statistik under åren 1996-2006 med 43 %. Antalet personrån ökade under samma tid med 32 %. Många människor undviker att vistas i vissa stadsdelar, områden och på en del gator - särskilt somliga tider på dygnet. Man får nog konstatera att det enda öppna i dagens Sverige är gränserna.

Vad gäller tolerans är det bara att se hur åsiktsfriheten beskärs allt mer. Först började man med att jaga nazister. De hängdes ut i tidningarna och blev utsparkade ur det militära. Nu blir sverigedemokrater uteslutna ur sina fackförbund, avskedade från sina jobb och förhindrade att utöva sina lagstadgade friheter, exempelvis rätten till fri opinionsbildning. Detta görs enbart på grund av deras personliga åsikter. Martin Niemöller formulerade den pågående processen med följande ord:

Först kom de för att hämta judarna
men jag höjde inte min röst
för jag var inte jude.

Sedan kom de för att hämta kommunisterna
men jag höjde inte min röst
för jag var inte kommunist.

Sedan kom de för att hämta fackföreningsfolket
men jag höjde inte min röst
för jag tillhörde ingen fackförening.

Sedan kom de för att hämta mig
och då fanns ingen kvar
som kunde tala för mig.


Samtidigt kräver muslimska organisationer att samhället anpassas alltmer efter islam.

Om man efter allt detta ändå hävdar att samhället är öppet och tolerant kanske man helt enkelt bor i ett för tryggt område… Vad är problemet – egentligen?


Fotnot: Samtliga siffror avser anmälda fall enligt BRÅ:s statistik.

Pdf:
Våldtäkt – en kartläggning av polisanmälda våldtäkter

6 kommentarer:

Knute sa...

68-generationen - som jag själv tillhör - önskade det här samhället åt sina barn.

Och bland barnen återfinns de 2000 talibanjournalister som bestämmer vad vi ska tycka.

Om man är anhängare av demokrati och mänskliga rättigheter är huvudfienden dessa krypande och fjäskande massmedia. De har ju makt och inflytande. Ensamma skulle islamisterna ha varit hotfulla men knappast samma påtagliga hot.

Fröken Sverige sa...

Det är en vidrig framtid som dagens barn har framför sig.

Varenda en som bidraget aktivt till dagens invandringspolitik, borde ställas inför krigsrätt för landsförräderi.

/FS

Varjager sa...

Vi kommer aldrig få se några av de ansvarig i domstolen. Det kommer endast att dömas i folkets minne. Låt oss därför fortsätta sätta ljuset på de som fördärvade folkhemmet.

Svensk sa...

Weine, här har du lite intressant läsning från vårt kära grannland i väster:
"Ber imamer om hjelp mot voldtekt

Menn med utenlandsk opprinnelse står bak 65 prosent av voldtektene og voldtektsforsøkene i Oslo. Nå ber Voldtektsutvalget imamene sette voldtekt og norsk kvinnesyn på dagsordenen."
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1662801.ece

Hur var det nu, våldtäkt hade inget med kultur att göra?

Erik, Sthlm sa...

Härlig spänst i retoriken.

Beträffande nazistuthängningen så passade tidningarna på att skriva om SD i samband med nazisterna och på så sätt försöka klumpa ihop dem.

Peter sa...

Varför inte tala om fördelarna med mångkulturen? Mångkulturen har ju gett svenskarna pizza. Hur skulle svenska folket överleva utan pizza?