18 april, 2007

I Sverige sätts svenska pensionärer sist i kön

Att vara svensk pensionär i Det Nya Sverige betyder ofta att vara utan status, trygghet och värde. Som om det inte är svårt nog att vara pensionär i sig, straffas svenska pensionärer för att de har byggt upp landet.

Det finns konkreta exempel som visar vad åsiktsminoriteten inom massmedia och politik strävar efter. Ett exempel är att invandrade pensionärer har rätt till etniskt äldreboende, att vårdas av sina egna. DN skrev, redan i oktober 2001 om etniska äldreboende för exklusivt invandrade pensionärer, att ”förutom språket handlar det om att få leva i den kultur man är van vid, tillsammans med personer som har samma referensramar, så att man inte behöver förklara så mycket. Det skapar trygghet..."

Luis Narvarez, ordförande i Stödföreningen för äldre spansktalande, förklarar varför det är viktigt för hans målgrupp att vårdas av sina egna:

"- Utöver möjligheten att få tala sitt modersmål är målet att de boende ska känna trivsel och omtanke. Trivsel innebär att de ska få träffa likasinnade, och omtanke att de ska uppleva det de känner igen…"

Redan 1999 fanns det, enligt en kartläggning som Svenska Kommunförbundet stod för, tjugo etniska äldreboende för invandrare. I Stockholm, Göteborg, Västerås och Örebro fanns det fler än ett. Hur många finns det för svenska pensionärer som inte vill vårdas av främlingar? Inget. Inte ett enda faktiskt. Det är förbjudet för svenskar att få specifikt svenska vårdare. I Sverige - år 2007.

Strukturell ojämlikhet
För svenska pensionärer är det inte en rättighet att leva i den kultur man är van vid. Det är inte valbart att vårdas av personer som har samma referensramar som dem själva och känna trygghet i den gemenskapen. De har inte rätt att kräva uteslutande svensk personal som gör att de känner igen sig och upplever trivsel med likasinnad personal.

I Trollhättan uppmärksammades det för några år sedan att en del svenska pensionärer inte vill bli vårdade av invandrare. När så äldreboendet i fråga försökte tillmötesgå förfrågan genom att vägra invandrare jobb på boendet blev det genast feta rubriker om ”diskriminering” i tidningarna. DO klargjorde läget för personalchef Per Johansson:

”- Ska man följa DO har kommunen ingen skyldighet att tillhandahålla en personlig assistent om vårdtagaren inte vill ha den som kommunen först erbjuder. Tackar vårdtagaren nej blir det helt enkelt ingen assistent..."

Men detta är förbehållet svenskar (som ju för övrigt inte erkänns som en folkgrupp i Det Nya Sverige). Invandrare har fler rättigheter än svenskar – i Sverige. Det är dags att sätta stopp för vanstyret av Sverige. Gör man inget motvärn förtjänar man vad som följer med passiviteten - Så ser realiteten ut. Ditt land – ditt val.

2 kommentarer:

Pelle sa...

Det är bedrövligt hur det är i Sverige!
Min morfar jobbade 52 år i ett stålverk och var sjukskriven två dagar för lunginflammation under hela det långa arbetslivet.
Han hade knappt så han klarade sig på slutet, men de fåtal invandrarade muslimska bidragsparasiterna i byn han bodde i åkte runt i sedvanliga lyxbilar efter "pensionen" (från vad? De jobbade ju aldrig från -70 talet då de kom fram till pensionsåldern.) medan han fick puttra runt på en gammal Crescentmoppe med Sachsmotor.
Om jag nu inte dör långt i förtid som min far gjorde bävar jag för att bli gammal i Sverige. Ett Sverige som mer och mer verkar bli en enklav i det muslimska Kalifatet...

Weine Berg sa...

Och betänk detta: det anses inte som diskriminering att svenskar inte får anställas vid det etniska invandringsboendena.

Med andra ord och en krass titt på verkligheten diskrimineras svenskarna från båda hållen. Svenska pensionärer får inte bo i etniska äldreboenden och svenskar får inte heller jobba på etniska äldreboenden. Hur länge ska detta få fortgå?