03 april, 2007

Massinvandring inte längre berikande, Billström?

Nog har vi, år ut och år in, fått höra hur berikande massinvandringen är och vilka enorma möjligheter som följer med den? Invandringen är inte alls en belastning och om den mot förmodan skulle vara det så beror det på att vi (dvs. svenskar i allmänhet) inte släpper in dem i samhället. Så har trallen gått i decennier.

Men beviset för att det är propaganda står migrationsminister Tobias Billström när han nu besöker Syrien och Jordanien. Anledningen till besöket är den massiva invandring av irakier till dessa länder som USA har skapat genom sin invasion av Irak. I Jordanien finns 700 000 irakier och i Syrien cirka 1 miljon. Därmed skulle man kunna anta att både Syriens och Jordaniens välfärd är säkrad för flera generationer framöver, om man ska extrapolera det svenska etablissemangets vackra fraser om massinvandring och mångkultur. Men Billström säger:

- Situationen i Irak är allvarlig och i dagsläget kan vi inte se något slut på våldet. Därför är det viktigt att omvärlden agerar för att underlätta situationen som inströmningen av irakier orsakar i dessa länder.

För en svensk tonåring som gått i den svenska skolan - där kunskap numera har ersatts med färdigtuggade ställningstaganden - måste detta vara oerhört förvirrande. Hur kan en tillströmning av människor vara en belastning? Är inte massinvandring berikande? Eller har Billström, Syrien och Jordanien fastnat i en social konvention – normer de inte klarar av att bryta? Eller är det så att Sverige skiljer sig så drastiskt från resten av världen att de förutsättningar som gäller vid massinvandring upphör när det handlar om Sverige?

För att få klarhet i dessa svåra frågor har jag skickat mina undringar till migrationsminister Tobias Billström. Svar läggs ut på bloggen i traditionell ordning.

6 kommentarer:

z999 sa...

Nu är det så att Jordanien tar emot folk från närliggande områden och man kan ju då tycka att det skulle vara en mindre belastning. Tyvärr så skiljer sig jordanier och irakier mer än till exempel finnar och svenskar.

Det är till och med större skillnader mellan folk från olika delar av Irak än mellan svenskar och till exempel engelsmän. Våldet i Irak är alltså en rak effekt av mångkulturen i Irak, en mångkultur som England en gång i tiden har skapat där. Mångkulturen som skapades i Libanon genom palestinska flyktingar en gång i tiden skapade även där ett blodigt krig.

Anonym sa...

Haha, och detta är ju ändå etniskt närbesläktade folk. Tänk om det var somalier som flydde till Syrien istället.

Anonym sa...

....Ska bli intressant att höra vad Billström har att säga.

z999 sa...

Anonym:
"Tänk om det var somalier som flydde till Syrien istället."

Syrien skulle säkert inte tillåta det. Även om syriska makthavare inte tillåter folk att rösta och yttra sig hur som helst så är de i alla fall intresserade av något som kan kallas folksjälen (den allmänna andan som är speciell just för Syrien eller hur man ska uttrycka det).

Varjager sa...

Jag tvivlar på att de kommer att svara dig, men heder åt tanken!

Glad påsk!

Johan Björnsson sa...

Ha ha, det ska bli intressant att se vad svaret blir. Tyvärr så blir väl utgången den att svaret kommer att utebli, då inget svar i världen kan undgå att visa att man faktiskt har målat in sig i ett hörn i o m detta uttalande.