24 april, 2007

Negativa kommentarer till ytan

Artiklarna på Rakryggad kommenteras ofta, vilket i sig är ett erkännande. Däremot är det sällan att det inkommer negativa kommentarer. Det är så pass sällan att en kommentar som inkommit den senaste tiden antyder att negativa kommentarer rensas bort av mig. Detta är inte sant – jag vill verkligen ha debatt. De få kommentarer jag har rensat bort är antingen ”spam” eller påhopp på andra personer som faller under lagstiftningen om förtal. Sammanlagt under det ett och halvt år som Rakryggad har funnits har färre än 10 kommentarer rensats bort och ingen av dem har rensats bort för att de är negativa till Rakryggads artiklar.

Men som sagt inkom det en negativ kommentar häromveckan på en gammal Rakryggad-artikel döpt till Gruppvåldtäkt på 15-åring. Kommentaren lyder i sin helhet som följer:

Anonym sa...
Eller som i det här fallet, så har Svenskar "berikat" flickan!Givetvis kommer inte detta inlägg publiceras eftersom endast rasistiskt-korrekta inlägg tillåts här!


Nu till vad detta inlägg egentligen skulle handla om. Anonym antyder att bara rasistiska inlägg tillåts på Rakryggad. För att vidga denna fråga uppmanar jag alla som läser på denna blogg att ge konkreta exempel på rasism som förekommer på www.rakryggad.blogspot.com

Jag hoppas därmed på en konstruktiv debatt.

8 kommentarer:

Robsten sa...

Ja dels måste vi "systemkritiker våga kritisera varandra. Jag tror att vi vanligtvis får så mycket stryk av etablissemanget så därför vill vi ogärna ge varandra kritik. Det är ju så att genom kritisk debatt så skärper man tanken och retoriken, man hjälper varandra genom saklig kritik, gärna med glimten i ögat. Sossar kommer väldigt sällan till min blogg i alla fall, centerpartister likaså, jag får i stället besöka deras bloggar och vara den "främlingsfintlige", det är väl en roll som ankommit på mig, man får ta det med jämnmod.
Bloggar att föra en någorlunda fruktsam debatt i är Schlaugs blogg och Anna-Lena Lodenius. Bloggar att slå huvudet i väggen mot är väl egentligen de flesta, senast var jag inne på Joel Malmqvists blogg, han är fan i mig inte klok, inte de som kommenterar heller.

Anonym sa...

Tja, för det första måste vi väl återigen konstatera att bara för att någon är född i Sverige så är han/hon/den/det inte automatiskt en Svensk utan en Svensk Medborgare, precis på samma sätt som att en kalv inte blir ett föl bara för att den är född i stallet.

Så FORTFARANDE gäller det att det ALDRIG har hänt att en kvinna har blivit gruppvåldtagen av SVENSKAR! Att kvinnor gruppvåldtas av Svenska MEDBORGARE av diverse svarta, bruna, gula etc. kulörer sker dock i stort sett dagligen.

För att så kommentera ditt inlägg, Sanningen är Sanningen även om den inte alltid smakar sött och därför är uttrycket "rasistisk" idag endast ett skällsord utan väsentlig mening.

Läsaren sa...

robsten, du blir beskylld för att vara den "främlingsfientlige" när du besöker sossar, centerpartister och annat pack. Jag har efter många års studier om invandringen inte fortfarande fått klart för mig vad man lägger i begreppet "främlingsfientlig"? Oavsett var man vänder sig med frågan ex till sossar centerpartister och dylikt pack, kvarstår frågan. Även tänkande människor som Järvenpää, Milld m.f. har problem att ge begreppet en definition. Kanske du vet?

Robsten sa...

Det är det som är grejen, ordet "främlingsfientlig" är ALDRIG definierad, inte vad jag sett och jag läser mycket. Ordet "rasist" är definierad, det finns dock flera slarviga tolkningar, man har börjat med "kulturella rasister" och dyligt. De flesta PK använder ordet helt enkelt för de som är för en restrektiv flyktingpolitik, i den bemärkelsen är jag absolut främlingsfientlig, även om jag aldrig visat någon människa någon fientlighet, förutom Sahlin och Westerberg då naturligtvis.

ahmed sa...

Den där bilden på tjejen som blev våldtagen av svartingar, och sedan en bild på amerikanska soldater som våldtar folk på andra sidan jordklotet,.. istället för att vakta sin gräns exv.
Är det ironi? Eller förstår ni inte ens de basala processerna i dagens globala värld?
amerikanism multi-kultur osv..

Weine Berg sa...

Ahmed: Jo, kanske om du förklarar på ett sakligt och konstruktivt sätt...

Anonym sa...

Nu ljugs det igen i den här bloggen!

"Så FORTFARANDE gäller det att det ALDRIG har hänt att en kvinna har blivit gruppvåldtagen av SVENSKAR!"

Det är ren och skär LÖGN!
Här är BEVIS!

"Malmöfallet, var en gruppvåldtäkt, en 25-årig kvinna som våldtogs av två män i sitt hem.

Det var två helt vanliga svenska killar i samma ålder, med vanliga jobb, vanliga efternamn och vanliga bostäder, berättar hon."

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=27138&a=321314

Det finns även statistik från 90-talet!

"Av de personer som misstänktes för gruppvåldtäkter under 1990-talet var 58 procent svenskar,
32 procent invandrare (utrikes födda och folkbokförda i Sverige) och 10 procent personer som
inte var folkbokförda i Sverige. Av svenskarna hade en fjärdedel invandrarbakgrund (minst en
förälder född utrikes)."

Detta betyder när man räknat bort 1/4 del från Svenskarna så har vi 43,5% "etniska svenskar"!

http://www.bra.se/extra/measurepoint/?module_instance=4&name=0108074996.pdf&url=/dynamaster/file_archive/050126/d694c96c3768ea4ae796823a25b1b274/0108074996.pdf

Så sluta LJUG så förbannat!

Weine Berg sa...

Anonym: Att invandrare utgör närmare 60 % av gärningsmännen i gruppvåldtäkter trots att de "bara" utgör 15-20% av befolkningen får anses vara en anmärkningsvärd överrepresentation. Våldtäkt är per definition ett fegisbrott som bygger på mindervärdeskomplex och alla våldtäktsmän ska straffas ytterst hårt, om jag får bestämma vill säga.

Värt att inflika är Rolf Edins kommentar till BRÅ:s sätt att hantera siffrorna i sin nämnda rapport. Edin skriver i sin kolumn i Metro den 8/5 -00:

"Brå hämtar sitt material från anmälningar där det förekommer minst två skäligen misstänkta. Alltså personer som är identifierade och uppsatta som misstänkta... Eftersom en övervägande del, cirka två tredjedelar, av gruppvåldtäkterna är ett resultat av en så kallad uppraggning eller ett överfall är det inget konstigt i att gärningsmännen inte är kända... Dessa brott har alltså enligt Brå i princip aldrig ägt rum eftersom de inte finns med i deras statistik.

Förra året anmäldes 3.237 personrån i Stockholms län. Om man skulle praktisera Brås sätt att föra statistik var det egentligen vara 484 rån."