23 april, 2007

Reinfeldts direktiv till etablissemanget: "- Åkesson ska inte ges en millimeter mer uppmärksamhet!"

Jimmie Åkessons debatt med Mona Sahlin tycks ha skakat om det politiska etablissemanget rejält. Mona Sahlin vill absolut inte ha någon mer debatt med Åkesson igen. Ohly praktiskt taget skakar i knäna vid tanken och Reinfeldt verkar nästan vara den som är mest rädd för debatt. Det visar hans kategoriska och demokratiförminskande uttalande om Åkesson: - Han ska inte ges en millimeter mer uppmärksamhet.

Det är lätt att anta att etablissemanget inte hade väntat sig den offensiv som Åkesson bjöd på, utan något mer simpelt och ovärdigt, mer lättkontrollerat helt enkelt. Nu blev Åkessons motstånd av saklig, ifrågasättande och offensiv karaktär. Sådana friska vindar tål inte det korthus som kallas Det Nya Sverige. Reinfeldts uttalande får ses antingen som ett direktiv till alla hans meningsfränder i åsiktsminoriteten som styr Sverige och debatten, eller som ett smått megalomaniskt sådant.

Detta parat med att han tidigare erkänt att han anser att vi svenskar är barbarer gör att vi nu kan sammanfatta det hela med att Reinfeldt är både oikofob och anti-demokrat. Det är tämligen symtomatiskt att denne man nu blivit statsminister i Det Nya Sverige – eller statsführer kanske vi ska kalla det?

8 kommentarer:

Krille sa...

Jag förstår om "Alfons Åberg" inte vill möta Åkesson i en debatt. Då riskerar han nämligen att få äta upp sitt idiotiska barbarutalande.

Nåt Åkesson givetvis skulle göra är att fråga honom, hur han tror det kändes för poliserna i Södertälje, att få höra nåt sånt.Dessutom just på årsdagen av skottlossningen. Dessa "polisbarbarer" hade lika gärna kunnat dött på kuppen. Men det spelar väl ingen roll, för de är ju bara värdelösa Svenska barbarer. Enligt "Alfons" så verkar det iaf som så.

Robsten sa...

Jag tror etablissemanget plötsligt förstod att det inte vankades några promenadsegrar här. Många hade trott att de etablerade politikerna skulle köra över Åkesson som en ångvält, typ en lallande idiot mot riktiga proffs. Flera debattörer ändrade märkligt nog åsikt efter debatten i TV4, innan var de för att "ta debatten", efter Sahlins insats var de plötsligt emot, "det är bättre att inte ge dem utrymme".

BJL GBG sa...

Bra Weine!
Fortsätt att blåsa på det "KORTHUS" som "Det Nya Sverige är".
Snart ramlar fasaderna av och den stabila stommen står kvar, som tidigare generationer skapat genom hårt arbete och egna försakelser.
BJL_GBG

Anonym sa...

Man behöver inte vara nationalsocialist bara för att man är demokratifientlig. En långsökt bild

Weine Berg sa...

Nej, jag tror inte Reinfeldt är ns-are. Meningen var att sammanföra en demokratifientlig person som Reinfeldt med den mest kända antidemokratiska symbolen för att visa vilken farlig väg Reinfeldt slagit in på.

Weine Berg sa...

För övrigt funderar jag på om jag riskerar fängelse när det nu finns en bild på min blogg med svastikan på? Någon som vet?

Erik, Sthlm sa...

Bilden var kanske lite väl stark i min smak.

"Alfons Åberg", ja han liknar ju honom, kul!

Anonym sa...

Du har helt rätt i att det behövs mer demokrati i dagens samhälle. Men det kommer vi inte få från politikerna, varken från höger, vänster eller mitten. Enda möjligheten är att ta den själv med hjälp av direktdemokrati. Lyckligtvis finns det ett parti för just det, Direktdemokraterna. Alla som är för mer demokrati och vill slå ett slag mot det politiska etablissemanget bör göra gemensam sak med dem. www.direktdemokraterna.org