21 juni, 2007

Dialog hos Luciano Astudillo (s)

I mitt försök att få svar på mitt öppna brev till riksdagen har jag på bl a Fredrik Federleys (c) och Luciano Astudillos (s) bloggsidor efterfrågat svar. Nedan följer en diskussion med en anonym på Astudillos blogg. Det är förvisso lätt att dra slutsatsen att det är Astudillo själv som inte vågar svara annat än anonymt, men så behöver det naturligtvis inte vara.

Länk till diskussionen.

Weine Berg:
- Hallå Luciano! När kan jag förvänta mig ett svar på mitt öppna brev till dig och alla andra riksdagsledamöter? http://rakryggad.blogspot.com/2007/05/ppet-brev-till-riksdagen.html

Anonym:
- Det förstår du väl Weine att man inte kan svara på alla knasbollars öppna brev!!! Då skulle man ju inte ha tid till något annat för tid verkar ju bland annat du ha alldeles för mycket av!

Weine Berg:
- Vad är knasigt med mitt öppna brev? Eller är du argumentslös men rik på skällsord?

Anonym:
- Alltså Weine, ditt öppna brev är så fullt av rena hjärnspöken så jag faktiskt på allvar funderar på om du verkligen mår riktigt bra. vad är det som fattas er som är så rädda att ni hittar på i princip vad som helst för att någon annan stackars själ skall lyssna på er? har ni inte fått tillräckligt med kärlek, är det så enkelt och samtidigt så hemskt?

Weine Berg:
- Hej du anonyme,

Jag börjar nästan tro att du är riksdagsledamot för inte heller du kan ju svara på enkla frågor, som t ex vad som är ”knasigt” i mitt öppna brev. Var det en svår fråga?

Intressant att du funderar över huruvida jag mår bra eller ej, men ska en diskussion mellan oss fungera ska du släppa den nedlåtande tonen du drar dig med. Därutöver vet jag inte vilka du åsyftar när du skriver ”ni” och ”er”? Jag är bara en (1) medborgare. Klumpar du ihop mig med några, möjligtvis?

Exakt vilka hjärnspöken är det du pratar om? WHO:s rapport om brain drain och fatal flows? Migrationsverkets statistik över utdelade uppehållstillstånd? Eller projiceringen av den demografiska utvecklingen i Sverige, kanske? Är det möjligtvis det nästan statistiska mönstret att politiker och journalister som propagerar för invandring bosätter sig i nära nog invandringsfria kvarter? Eller är det måhända ”hjärnspöket” om huruvida bistånd ger flest flyktingar hjälp genom hjälp på plats eller genom hjälp till integration i Rinkeby? Vad är det du anser vara hjärnspöken? För du är väl inte svarslös?

Weine Berg
www.rakryggad.blogspot.com

1 kommentar:

Anonym sa...

Nä dö Weine, det där är inte Luciano som skriver. Alldeles för felfri svenska för att vara han. Jag har haft en lång dialog med honom på hans blogg och det smyger sig in diverse fel i varje skrivelse. Se: http://luciano-astudillo.blogspot.com/2007/04/tuff-tuffare-tuffast.html
Dina svar är för 'perfekt' skrivna.
Janne