07 juni, 2007

Rakryggadläsare kräver svar av Gunnar Andrén (fp)

Den som följer bloggen har säkert stört sig på Gunnar Andréns ovilja att svara på frågorna i mitt öppna brev till honom och de 348 andra riksdagsledamöterna. Mäjlen från Andrén är många – svaren inga.

En Rakryggadläsare har kontaktat bloggen och berättat om sin kontakt med Andrén i samband med dennes slingrande. Rakryggadläsaren skrev till Andrén för att få svar på varför denne inte ens försökte svara på frågorna. Nedan följer mäjlväxlingen.

Hej Gunnar !

Jag mailar dig för att jag blev bestört när jag såg ditt svarsmail från Weine Berg på www.rakryggad.blogspot.com

Varför jag blev bestört, är för att du helt och hållet slingrade dig förbi Alla frågor Weine hade ställt till dig, och istället vill få det till att Weine blott bara är en simpel rasist, genom att i stort skett enbart nämna namn på personer som bör lämna Sverige för att de icke har hel svensk bakgrund? Är det ditt sätt att bemöta respons från väljare? Genom att att kasta sten, istället för att bemöta frågorna och kritiken?

Varför Gunnar? Du skrev i ditt svars mail till Weine "jag ser fram mot ett tydligt svar".
Han hade säkerligen gett dig tydliga svar, om du hade visat ett gott föredöme, genom att själv ge tydliga svar på det frågor han hade, istället för att inte ge ett enda svar.

Varför Gunnar?

Med vänlig hälsning

Staffan


----------------------------------------


Hej Staffan

Jag har svarat Weine i flera brev. Och alla som lagt ut sina kommentarer.

Vi får väl se vad Weiner berg gör med mina nya brev.

Jag försöker hålla god ton, även om Skunckes liknelse med att jag var en cancersvulst var svår att ta för den som likt mig förlorat min hustru i cancer.

I den fråga Du ställer anser jag mig emellertid vara på säker mark: Det är tillåtet även för riksdagsledamöter - som ju i grunden är vanliga människor - att ställa frågor.

Där är vi lika. Och det är den rättigheten jag utnyttjat.

Är det fel? Vad är Din åsikt?

GA

10 kommentarer:

Anonym sa...

Drar han in sin släkt också? Skam! Dom flesta idag inkluderat undertecknad har någon släkting, käresta osv som har gått bort i förtid/sjukdom, tänk om man kunde ta dom pengar som slängs på multikulti och använda dom för att stoppa cancern istället.

Anonym sa...

Häpnadsvärt !
Har karl inte ens förstått att han som folkvald representant i denna representativa demokrati har en stor skyldighet att vara öppen och med bästa förmåga svara på frågor från folket han skall representera och vars skattepengar försörjer honom och hans familj.

Många människor i Sverige är mycket mycket oroliga för hur politikerna säljer ut Sverige och svenskarna. Istället för att svara, försöker han förlöjliga, förnedra och söka svar så han kan sätta etiketter på frågeställaren. Skamligt !!!

Ja, han har rätt att ställa frågor, men blogginnehavaren är inte ledamot i riksdagen, m.a.o. inte i position att behöva svara, motivera, och klarifiera förd självmordspolitik som han är delaktig i.

Detta är en jävla skillnad....

MVH

z999 sa...

Han skrev så här också:
"I den fråga Du ställer anser jag mig emellertid vara på säker mark: Det är tillåtet även för riksdagsledamöter - som ju i grunden är vanliga människor - att ställa frågor.

Där är vi lika. Och det är den rättigheten jag utnyttjat."

Frågorna handlar om att trivialisera ett stort problem. Gunnar använder en fyra fem exempel på invandrare och låter dom få bli vägledande för hur man ska hantera en lagstiftning som gäller tusentals människor. Han borde fatta själv hur genomskinligt det blir när han drar exempel som drottning Silvia som om hon skulle vara representativ för invandrarna som kommer till Sverige.

Jag kan förstå att hans sätt att resonera runt invandringen låter bra när han får stå oemotsagd och dra oändliga monologer om hur bra invandringen är, men när hans åsikter luftas bland vanligt folk så blir det en annan sak.

Varjager sa...

Klart är att han får fråga, men han är folkvald och skall svara. Vi folket betalar hans lön.

Anonym sa...

Hej Weine.

Kalasbra blogg.

Väldigt intressant läsning.
Katastrofalt att våra politiker sticker huvudet i sanden när det blåser, inte ens "standard" svaren kunde de hitta.
Men det var väl inget nytt.
Förresten har du jämfört Brå:s två olika undersökningar ( 85 - 89 samt 97 - 01 ) ang brott och straff?
Där lyser det överrepresentation i vissa sammanhang.
Ha du tid och möjlighet att titta på detta, skulle vara intressant att se din syn på saken.
Mvh Glenn Köping

Anonym sa...

Fy fan Gunnar, ska det vara så jävla svårt att svara.

Jag betalar din lön...så mer intelligens tack. snacka om tvåansiktad, hycklare

Weine Berg sa...

Tjena Glenn. Tack för de värmande orden! Nej jag har nog inte studerat skillnaderna mellan dessa undersökningarna. Får ta och göra detta vid tillfälle.

Anonym sa...

Att besvara en fråga med en motfråga...Verkar va en okunnig pajas den där Gunnar, AVGÅ

Erik, Sthlm sa...

Håller med om att folk inte ska liknas vid cancersvulster.

Men det vore snyggt om han kunde göra en ansats att svara på frågorna.

Anonym sa...

man skall inte kalla folk för cancersvulster...det är ingen dialog på rätt nivå..

Men eftersom jag själv röstat moderat...tycker jag ändå att moderaterna kan stå för vad man egentligen tycker(se josefsson tidigare reportage, samt vellinge moderaterna syn på invandring) jag vet flera invandrare som kämpar och driver eget heder åt dom...de e inte lätt (e själv egenf.(. jag tycker dock man skall begränsa invandringen...samt alla som dock kommer hit skall leva efter sv. regler etc..religonsförbud hade varit bra då det är upphov till mycket tjafs...bättre att tro på sig själv o andra människor än ngn fikitiv figur som ingen kan bevisa existerar....kom lite ifrån ämnet nu men var bara tvungen.

tack

P