04 juni, 2007

Svar från Sofia Arkelsten (m)

sofia.arkelsten@riksdagen.se

Hej, hej


Du skriver att du gärna vill ha dialog. Samtidigt kan jag inte tolka ditt mail på annat sätt än att du lagt fram ett antal åsikter som du kallar fakta och dessutom en slutsats som du vill att vi ska ställa upp på. Jag delar inte din uppfattning.


Nu kommer du att publicera detta på din blogg och lägga till din egen kommentar - men det är inte att föra dialog och det är inte särskilt rakryggat.


Men jag tror på yttrandefrihet och din möjlighet att skriva vad du vill trots att jag inte delar din inställning till andra människor.


Hälsningar/Sofia


* * * * *Sofia ArkelstenRiksdagsledamot (m),

Stockholms stad

Member of Parliament

+46 8 786 58 13

+46 70 358 44 43 Sveriges riksdag,

100 12 Stockholm

http://arkelsten.blogspot.com

-------------------------------------------------------------------

Hejsan Sofia,

Tack för ditt svar. Nej, jag lägger inte till mina egna kommentarer, utan jag lägger ut det svar jag får från dig och den respons jag skickar tillbaka till dig (det som du nu läser).

Eftersom det är ett öppet brev jag skrev till dig, och dina 348 kollegor, bör ju också de svar som inkommer från er riksdagsledamöter läggas ut. Eller hur?

Du antyder också att det jag lägger fram i mitt öppna brev inte är fakta. Här kommer mina kommentarer angående de fakta jag publicerade i mitt öppna brev:

Fakta 1. Angående lönedumpningen tror jag ingen nationalekonomiskt utbildad motsäger mitt påstående att en ständig ökning av arbetskraft till en betydligt mindre ökning eller t o m minskning av arbetstillfällena inte leder till lönedumpning. Är inte detta fakta?

Fakta 2. Angående brain drain/fatal flow som västvärlden sysslar med gentemot tredje världen rekommenderar jag dig att läsa WHO:s rapport ”Migration of healthworkers” (http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs301/en/index.html). Är inte detta fakta?

Fakta 3. Angående Migrationsverkets statistik över utfärdade uppehållstillstånd åren 1980-2002, finns den att beskåda på verkets hemsida http://www.migrationsverket.se/. Är inte detta fakta?

Fakta 4. Här handlar det om ett projicerande av dagens situation med nativiteten hos svenskdelen av befolkningen kontra fortsatt massinvandring plus nativiteten hos invandrarbefolkningen. I slutänden är det ju enkel matematik. Är inte detta fakta?

Fakta 5. Varje krona satsad i områden där behovet finns gör nästan alltid mångdubbelt större nytta eftersom hjälpen på plats inte behöver anta formen av möbelbidrag och liknande utan enbart handlar om vad flyktinghjälp ska handla om: mat, kläder och vatten till så många skyddsbehövande som möjligt. Med andra ord så hjälper man oerhört många fler på plats eller genom Safe Havens med samma summa pengar än genom invandring. Är inte detta fakta?


I din avslutning skriver du att du inte delar min inställning till andra människor. Jag utgår från att du klistrat på mig diverse fördomar om människor som kritiserar riksdagens flykting- och migrationspolitik. Om inte det framgått av mitt öppna brev så är Det Nya Sveriges flyktingpolitik enbart vackra ord och slöseri med resurser, för att inte kalla det direkt förskingring av medel från riktiga flyktingar – de som faktiskt behöver hjälp. Men visst är det uppenbart att jag har en annan människosyn än dig.

Vad jag förstått bor du på Kungsholmen i Stockholm. Du får ursäkta mig min dåliga stockholmskunskap, men ungefär hur många olika etniciteter finns det på Kungsholmen? Finns det en stor bredd av kulturer där? Det skulle nämligen sticka i ögonen på folk om du t ex sitter i riksdagen och representerar ett parti som vill ha en mycket stor invandring och sedan själv bosätter dig i ett område som är i stort sett etniskt rensat från andra än svenskar.

Nu när jag skickat dig en precisering på de fakta jag åberopat hoppas jag på ett konstruktivt svar från dig.

Mvh,
Weine Berg
www.rakryggad.blogspot.com

4 kommentarer:

Anonym sa...

God help us !!
What ignorance and stupidity from a member of parlament !!

Anonym sa...

Hej Weine! Brukar läsa din 'braiga' blog åtminstingen nån gång i veckan, alltid något läsvärt. Ditt öppna brev till riksdagen tog trots allt priset! Kanonbra formulerat. Sen är det ju rena parodin vad gäller svaren. Man häpnar trots att man visste hur det ligger till. Inte ett enda svar på en enda fråga, det säger väl allt. När jag inte har nåt att säga så brukar jag försöka hålla k....n. Kan man inte svara på en fråga är det oxo bättre att säga det rent ut (rakryggat!) eller så är man tyst och slipper visa sin dumhet eller enfald. Det hela är ju minst sagt sorgligt - folkvalda i maktposition som inte presterar bättre - man undrar var det skall sluta. Ska bli intressant att se om du får fler "svar".
Ha de
Janne

Fransson sa...

Bra Weine!!! Äntligen någon som förstår och som står upp för det. Rakryggat!!!
Många står bakom Dig!! Jag ser fram emot att se hur Sara kommer att svara på dina fakta den här gången. Kommer hon svara tro? Hur kommer det låta då? Man kan bara gissa. Men det skulle vara intressant om man vi fick ett rakryggat svar tillbaks.

z999 sa...

Det här med frågor och svar till politiker är det bästa du gjort Weine. Det åskådliggör verkligen hur det ligger till.

Och Kungsholmen är extremt invandrarfritt kan jag tala om (och det är f-n ingen diskutabel åsikt det heller). Skattebetalarnas förening har förresten gett ut en skrift om invandringens kostnader som stöder det du skriver angående invandringens kostnader och effekter för samhället.