03 juli, 2007

Sista gnällartikeln

Jag har tidigare kritiserat partitoppen i Sverigedemokraterna för det jag anser vara hyckleri, svek och feghet men jag har också berömt Jimmie Åkesson för hans insats mot oikofoben Mona Sahlin. En del SD:are som regelbundet läser min blogg menar att även om viss kritik är befogad så gynnar den inte Sverige. Och på sätt och vis har de rätt: det finns större och fulare fiskar att granska och ifrågasätta i Det Nya Sverige. Åsikten äger således riktighet, men samtidigt vet de flesta som läser bloggen att jag har svårt att hålla igen med kritik mot sådant som faller sig fel inom mitt rättspatos domäner. Så även om jag inte kommer att avhålla mig från rättmätig kritik framöver kommer jag heller inte att så grundligt ägna mig åt ett parti som har så ringa makt i Det Nya Sverige som SD. Min kritik ligger dock fast och kommer att ligga kvar på min blogg även framöver.

Att denna artikel publiceras just idag är i sig också lite av kritik mot SD. Idag är det nämligen tremånadersjubileum av senaste uppdateringen av SD:s ungdomsförbunds hemsida. Att inte ha något alls att uppdatera med under tre månaders tid (!) i ett ungdomsförbund som, enligt egen utsago, finns över hela Sverige är i sig en bedrift och ett hån mot dagens svenska ungdom som är i skriande behov av ett alternativ.

Något slående hur partiet har förfallit under nuvarande ledning är synen på svenskarnas land Sverige och vilka rättigheter som följer med att vi har ett eget land. Förr hade Sverigedemokraterna ett klistermärke där det stod ”Arbete åt svenskarna först”. Detta är en helt självklar inställning då Sverige är svenskarnas land. Men idag säger Jimmie Åkesson i en utfrågning, i Expressen den 19 april 2007, att ”Kompetens ska alltid komma i första hand.” En helt ny utgångspunkt med andra ord. Jag ställer mig frågande till hur man kan säga sig företräda svenskarna när man inte ens kan hävda att svenskarna har rätten till de svenska jobben?

En andra punkt är hur man hanterar sina medlemmar. Det har varit ett antal avhopp av sd-representanter från kommunfullmäktigen sedan valet 2006. Siffran är vid det här laget tvåsiffrig. Men denna information får inte medlemmarna från partiet. Inte ens på partisidan informeras det om detta. Nej, det blir i dags- och kvällstidningarna som medlemmarna får veta att det har skett. Likaså när medlemmar ska uteslutas. Går man till partiets hemsida (http://www.sverigedemokraterna.se/) kan man inte någonstans hitta information om vare sig uteslutningsärenden eller avhopp och vad dessa innebär för respektive kommun. Däremot lägger man snabbt upp information om en företrädare för ett annat parti går med i SD. Känns lite obalanserat.

Min sista punkt är att SD från och med årets riksårsmöte inte anser att det är viktigt huruvida Sverige bebos av svenskar eller inte, bara de som bebor Sverige bevarar svensk kultur. Ordagrant säger man i sitt nya invandringspolitiska handlingsprogram att: ”Partiet tar avstånd från…läror där det etniska ursprunget räknas som det enda eller avgörande kriteriet för nationstillhörighet.”

Dagens SD sålunda hyser den konstiga åsikten att vi svenskar inte är viktiga, men att vår kultur är det. Än besynnerligare blir det när de ledande företrädare för partiet inte kan berätta vad vår kultur är. Inte ens vice partiledare Jonas Åkerlund kunde svara när han intervjuades av TV3 i frågan. Det närmaste en definition som partitoppen åstadkommit är att Zlatans kroppsspråk inte ter sig svenskt.

Partiets nya åsikter har redan ställt till det för partiet när partisekreterare Björn Söder skulle kommentera Kristdemokraternas tillbakadragande av sin folder med bara blonda människor på bilderna. "Man tar sig för pannan" var Söders enda kommentar. En till intet förpliktigande kommentar som inte tar ställning till något över huvudtaget – kulturtillhörighet syns ju nödvändigtvis inte på utsidan. Etnicitet spelar ju ingen roll för SD. Men ändå ville han suga upp ett potentiellt missnöje med KD:s agerande. Detta är populism i sin renaste form. Inte heller bör Kristdemokraternas omgjorda folder, som utlovas ha utlänningar på bilderna, uppröra Söder. På vilka grunder skulle han kunna uppröras?
Expressen: Läsarna grillar sverigedemokraterna
Sverigedemokraterna: Invandringspolitiskt program
Rakryggad: Ideologiska sammanbrott som realpolitisk överlevnadsstrategi
Björn Söder: KD ber om ursäkt för blonda barn i broschyr

Rakryggad: Vad har det tagit åt SD:s partiledning?
Rakryggad: Pampfasoner i SD:s partitopp

13 kommentarer:

Anonym sa...

SDU är rena skämtet. Jag förstår inte hur SD riks kan tillåta att det vanstyrs som det gör. Skandal!

Magnus sa...

Weine en liten rättelse: När EXPO ringde upp mig hade jag redan vetskap om att uteslutningsärende hade öppnats mot mig. Jag fick dock reda på detta sent precis som de övriga som var föremål för ett uteslutningsförfarande. Jag fick stöd av min lokala partiförening till 110 % (vilket jag är mycket tacksam över såklart).

Inledningsvis så var jag själv också beredd att kämpa för "min sak", men bestämde mig till slut att fyra dagar före det att uteslutningsärendet skulle tas upp att avsäga mig detta självmant. Detta dels beroende på att det finns gränser för vad man orkar ta i form av lokala skriverier och jobb t ex.

Att jag för EXPO uppgav att jag inte kände till detta har snarare att göra med att jag anser den "demokratiska tidskriften" EXPO är en alltigenom oseriös tidskrift som jag anser att alla från SD inblandade borde bojkotta helt i den mån det är möjligt.

Så att du vet.

I övrigt så håller jag med i mycket (dock ej allt!)av det som du skriver på din blogg -Hoppas du fortsätter det goda arbetet, det behövs. Om detta sen kan hjälpa till att bringa bättre ordning på SD kan vi ju bara hoppas på.

MVH Magnus

Weine Berg sa...

Magnus: Jag fixar detta omedelbart. Men om du vill bojkotta Expo ska du överhuvudtaget inte uttala dig till dem, anser jag..

Magnus sa...

Du har helt rätt i detta. Saken är bara den att jag fick emot en hel del samtal denna dagen och dagarna innan detta.

MVH Magnus

Jimmy S. Windeskog sa...

Bra skrivet Weine.

Ett av SDs största problem inför valet är onekligen hur SD:s företrädare skall kunna framstå som trovärdiga när de inte ens själva tror på vad det säger.

Vad det gäller uteslutningar, i mitt fall fick jag informationen att jag uteslutits av SYdsvenskan - en vecka senare informerade Björn Söder mig om uteslutningen.

SD skall skötas som ett företag när det inte gäller honom sjäv och hans vänner, som han sagt

Folkomrostning Nu! sa...

Om makt korrumperar sa ar risken att ett parti forlorar en del av sin sjal enbart for att vara till lags. Det behovs inte i sverige, man maste sta for sin sak, den blir mer betydelsefull med tiden. Jag undrar om SD vill utvisa flyktingar som ljugit om sin flyting status och hur man ska undersoka det. Jag tycker det vore sjalvklart.

Anonym sa...

Folkomrostning Nu

Skulle Sd visa sig vara för mesiga i gällande att inte utvisa personer som myglat till sig flyktingstatus så skulle de inte bli långvariga vid makten. Dvs att minst 95 % av de som fått stanna pga flyktigskäl skulle utvisas då färre än 5 % är riktiga flyktingar enligt FN:s Geneve konvention.

Men när personer från superliberala SDU klättrar superfort upp i olika positioner i huvudpartiet så är frågan helt klart befogad.

Kulturkamp sa...

Ett tydligt bevis på hur inkompetent SDU:s förbundsordförande i Stockholm är. Personligen tror jag att han innehar den positionen enbart för att han är trogen skånefalangen. Läs gärna mitt blogginlägg om SD publicerad 070705

http://www.kulturkamp.blogspot.com

Jimmy S. Windeskog sa...

Japp, det stämmer. Martin Kinnunen har bara posten för att han hjälpte till att ljuga innan Jansson avsattes. Det var också därför han blev heltidsanställd för SD trots att han knappt är aktiv.

Underbart är dock kort. Nu skall tydligen Kinnunen vara osams med Björn Söder och få sparken från sin anställning hos SD innan året är slut. Säg det som vara för evigt!

Anonym sa...

Winde, Kinnunens flickvän och sverigedemokraten, Michaela Stellnert, ligger tydligen också pyrt till. Hon har tydligen ett uteslutningsärende riktat mot sig viskar några säkra källor.

hon ska tydligen inte ha varit så fåordig på sin personliga blogg med att i huvudsak syssla med personangrepp riktat mot folk inom partiet. Bland annat "nazibeskyllningar" och dylikt har förekommit.

Erik, Sthlm sa...

Brukar andra partier skylta med uteslutningsärenden och lista vilka som blivit uteslutna på sina webbplatser? Det skulle förvåna mig eftersom det är dålig reklam och ger negativa associationer.

Om de inte gör det kan man väl knappast klandra SD för att följa samma mönster?

Syftet med att lägga pengar och arbetstid på en webbplats/partitidning på nätet är väl

a) att sprida information om vilken politik partiet vill föra
b) att argumentera för denna politik på olika sätt
c) att förmedla en positiv bild av partiet för att öka opinionsstödet
d) ...

På vilket sätt skulle ovanstående mål främjas av en fokusering på uteslutningar?

Weine Berg sa...

Erik, Sthlm; Ja, andra partier brukar informera om när deras representanter hoppar av sina uppdrag. Andra partiers medlemmar och sympatisörer slipper läsa om deras representanters avhopp i kvällstidningen...

Likaså uteslutningar så brukar andra partier vara konsekventa (t ex för att klargöra för andra vad som är acceptabelt och inte) och redovisa detta. Man visar då vart gränsen går och man visar sig handlingskraftig. Borde inte SD göra detsamma om man nu vill bli betraktade som ett vanligt parti och som ett seriöst alternativ?

Anonym sa...

Eric, Sthlm. Jag är inte medlem i sd längre (2 år sedan senast), och anser att partistyrelsen har agerat på likande sätt själva vid ett flertal tillfällen. Det finns inget som heter partilojalitet inom Sd. När Winde vart utesluten gick man ut i tidningen en vecka innan ens Winde fått beskedet om ett uteslutningsäre riktat emot sig. I tidningen fick han dessutom läsa om vilken hemsk "rasist" han var.

Så många som Martin Kinnunen försökt och försöker få uteslutna ur partiet, jämt och ständigt, slår bara tillbaks mot honom själv nu. Han har jävlats allt för länge nu, så det är inte mer än rätt att hans flickvän hängs ut efter så pass grov partiskadlig verksamhet som hon faktiskt sysslat med. Jag anser att det hon gjort är långt värre en vad Winde gjorde. Tycker att det borde vara ett tidningsärende också, precis som för Winde. Jag är numera glad att slippa hönshuset Sd, så någon form av lojalitet finns de då inte från min personliga sida.