18 augusti, 2007

”Finns det några tidigare exempel på fingerade attacker, för att söka sympatier?”

Nyligen har SD, Sverigedemokraterna, utsatts för en serie attentat. En ledande sverigedemokrats sambo utsattes för ett kidnappningsförsök av tre maskerade män den 15 augusti i år, samma dag hotades en av partiets kyrkopolitiker Eva Nyman, den 8 augusti misshandlades två sverigedemokrater av ett gäng i Gävle, den 3 augusti vandaliserades partiets lokaler i Gävle – förövarna utgav sig för att tillhöra samma organisation som hotade Nyman.

Partiet är hårt ansatt av extrema krafter, men även av mörkerkrafter utanför medieföretagen. Allt detta på grund av att partiet förespråkar att immigranter ska anpassa sig till Sverige, istället för tvärtom.

Hur hanterar medieföretagen kidnappningsförsöket på SD:arens sambo? Journalistens fråga ur denna Expressenartikeln säger allt:

"Finns det några tidigare exempel på fingerade
attacker, för att söka
sympatier?
- Inte vad jag vet. säger Säpos informationsdirektör
Anders Thornberg."

Expressen misstänkliggör offret. Man skiftar fokus från förövarna till den som utsattes för brottet. Detta usla beteende bevisar Expressens moraliska halt. De har ingen. Ska man leta efter fingerade politiska hot ska man leta på Aftonbladets redaktion som under en period anlitade nazister för att hota diverse kändisar, däribland Pascalidou (har glömt vad hon heter i förnamn) för att piska upp den politiska stämningen och sälja fler lösnummer.


Hur granskar samhället medieföretagens verksamhet? Inte alls. Låt oss ändra på detta.

4 kommentarer:

Ove N sa...

Det finns många tidigare belagda fall av våldsövergrepp mot SD, men det är väl bara väntat att media kommer att göra vad de kan för att misstänkliggöra offren och implict hylla förövarna. Allt i gammal god
svensk "demokrati"ordning.

Fredrik Vilborg sa...

Du har helt rätt i att tidningar och dylikt likt sExpressen ska börja granskas. Detta har Sd och Sverige allt att tjäna på, liksom Sd också på samma sätt har allt att tjäna på att riksdagspartierna granskas.

Anonym sa...

Det är nog grekinnan Alexandra Pascalidou, programledare för det obehagliga programmet Mosaik, som du tänker på.

Jonatan

Weine Berg sa...

Precis rätt, Jonatan.