18 augusti, 2007

”Patriot Act” i nytt ljus

Efter attentaten mot World Trade Center 2001 där de tre världskända byggnaderna - i frånvaron av fysikens lagar – kollapsade, drev Bush igenom lagen Patriot Act. Lagen tillåter bl.a. polis att gå in och söka igenom bostäder utan husrannsakningsorder. Avlyssning av telefon och e-mail, genomsökning av privatpersoners medicinska, finansiella och andra papper och register är också sådant som med lätthet nu kan göras.

De som varnade att dessa befogenheter mot terrorism kan komma att användas mot annat än terrorism ser nu ut att få rätt. I Tennessee har polisen börjat använda denna möjlighet i andra ärenden där misstankar finns om reguljär brottslighet. Vid ett tillfälle tog sig FBI in på privat mark, Del Rio Cockfighting Pit, och kopierade ägarens hårddisk – utan tillstånd. Tre månader sedan meddelades husägaren att man hade genomsökt hans byggnader. Man misstänkte brottslig aktivitet.

Användningsområdena kommer sannolikt att expanderas än mer då ett imperium med konstant massinvandring och kapitalism är i behov av medborgarkontroll som inte hindrar fri rörlighet för människor, varor och tjänster.

Än så länge har jag inte greppat vad som är patriotiskt med Patriot Act. Ett mer deskriptivt namn torde bara Police Act, Big Brother Act eller Control Act. Vart tog den amerikanska patriotismen vägen?

1 kommentar:

Anonym sa...

Sverige lyder under denna lag då vår regering samarbetar med USAs samt det nya Eu-fördragets nermontering av frihet.Alla misstänkta terrorister blir hämtade och så småningom förda till ett fångläger som tex Guantanmo.Det har även öppnats upp gammla Gulag i öst som avänds.Kom ihåg du kan räknas som Terrorist för dom mest bisarra sakerna.En Italiensk EU minister har rakt ut sagt ,att dom som är EU-motståndare är lika med terrorister. Kriget mot terrorn är egentligen kriget mot varje individs frihet och intigritet.Ni vet väl att AL-Queda är namnet på ett dataregister inehållande bla muhadjiner som CIA användes sig av under kriget i Afghanistan på 80 talet.Gissa vem som fick vapen och pengar av CIA ?Ingen mindre än Usama Bin Laden ,han slogs själv ibergen i Afganistan mot Sovjet.Familjen Bush
har länge gjort affärer med både familjen Bin Laden samt semestrat med dom.På 80talet så startade bin laden och bush ett oljebolag i hop .Även Saudi Arabiens kung gör affärer med Bush.Inom familjen Bush så är det inget nytt att göra affärer med fienden Prescot Bush den nu sittande presidenten Bushs farfar gjorde bla affärer med Hitler &co.Men många tror att Presidenter eller Statministrar är är dom som bestämmer, på pappret ja,men i själva verket används dom som marionetter åt bilderbergare frimurare och andra hemliga sällskap.Som bakom kulliserna ser till att få sin agenda igenom, och i den räknas knappast folkets bästa ,vi är ju deras slavar.
Johan C Skåne