08 augusti, 2007

GP förklarar hur du ska tycka

Bränderna som anlagts den senaste tiden i Angered ska enligt Göteborgs-Posten förstås
mot bakgrund av att ”förorten i nordöstra Göteborg är hårt drabbad av arbetslöshet och många invånare är bidragsberoende för sitt uppehälle”.

Så avslutar man i alla fall en av sina artiklar om de brandattentat som skett i den tidigare svenska stadsdelen Angered. I övrigt handlar det om anonyma ”gäng” enligt medieföretagen, däribland GP, som tänder eld på bostäder.

Men om nu GP:s bortförklaring av brandattentaten stämmer borde ju en lösning vara att helt enkelt dra in bidragen? Bidragsberoende tycks stimulera till molotovkastande in i bostäder, därför bör man undanröja ett av incitamenten för denna brottslighet. Så enkelt vore det kanske om GP:s enkla bortförklaring hade någon som helst förankring i verkligheten.

Sanningen har mer med rotlöshet att göra, är min gissning. Andra och tredje generationens invandrare är inte rotade i vare sig sina föräldrars eller den svenska kulturen, och i MTV-samhällets förlovade värld erbjuds bara ytliga identiteter som inte stillar någon oro. Den som anser att de verkliga problemen är för jobbiga att ta itu med kan svälja medieföretagens diktamen att det hela handlar om att de stackars invandrarna är arbetslösa och får bidrag. Vi andra agerar enligt terrängen – inte kartan.Källa
GP: En anhållen för bränder i Angered

4 kommentarer:

Anonym sa...

Utan invandrarna stannar Sverige?
Utan invandrare stannar brandkåren,, hemma!

Varjager sa...

Vad alla människor vet är att Sveriges samhälle som vi känner är på väg att rämma. Vi får inte kritisera utan att spärras in. Ingen har frågat folket om vi vill ha dessa mördare och mordbrännar i bland oss. Det är dags att folket själva börjar visa för våran PK-elit vad vi tycker och tänker.

Erik, Stockholm sa...

Folk var arbetslösa förr också men inte f-n sprang de runt och eldade upp egendom i stor skala för det!

Weine Berg sa...

Erik, det var huvet på spiken!