10 augusti, 2007

Trots bristande resurser kan Landstinget tvingas genomföra omskärelser

Landstinget och vården är en av de samhällsfunktioner som drabbats hårdast av politikernas välfärdsangrepp – trots samma höga skattenivå. Nu visar det sig att landstinget kan tvingas göra omskärelser på pojkar – som om inte resurserna behövs till livsviktiga funktioner längre.

Att förslaget stöds av Folkpartiet är inte så förvånande och inte heller att det får fullt stöd från Göran Lägghunds konturlösa Kristdemokraterna egentligen. Landstingen är inte alltigenom positiva till kravet eftersom man anser att man har andra funktioner än religiösa ritualer som bör prioriteras. Sossen Ylva Johansson anser att landstinget bör genomföra omskärelser eftersom landstinget sedan tidigare utför ”medicinskt omotiverade uppdrag”.

Personligen anser jag att inga som helst religiösa ritualer ska utföras av landstinget. Det kan den privata sektorn anlitas för på privatpersonens bekostnad.

DN: Omskärelse kan bli landstingsplikt

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, omskärelser ska inte heller utföras på privata kliniker på personer under 18 år. Omskärelser ska vara totalförbjudna oavsätt kön när personen i fråga är under 18 år. Annars ska omskärelser klassificeras som grov mishandel och ge högt straffvärde.

Anonym sa...

Nej ingenting förvånar en längre i detta pajasland. Frågan är väl snarast när landstinget också ska börja tvingas att omskära de muslimska flickorna också? Tänk vilken besparing för dessa föräldrar det skulle bli att slippa fara ända ner till Afrika och anorstädes för att framledes få denna stympning utförd här på ort och ställe.

Karl

Anonym sa...

Måste imamer övervaka omskärelsen? I så fall ser jag två möjligheter.
1. Landstingen tillhandahåller imamer med olika religiös inriktning. I så fall blir de tvugna att hyra in "konsulter". För om de anställer imamer blir det trassligt med diskrimineringslagstiftningen. Tänk om tex Weine söker jobbet.
2. Den som "är i behov av svensk sjukvård" ansvarar själv för att ta med en imam. I så fall undrar jag på vems bekostnad det då sker. Måste förresten det kirurgiska ingreppet ta hänsyn till en massa religiöst hokus pokus? På vem faller då ansvaret för utgången?

Är detta med att blanda ihop religion och sjukvård inte i själva verket ett brott mot svensk sjukvårdstradition. Man undrar så smått var det slutar om vi slår in på den vägen. Häxdoktorer? Handpåläggning?

Hur som helst kan man, efter händelserna i Storbrittanien, undra om det är så klok att integrera islam och sjukvård.

Jonatan

Varjager sa...

Sverige PK dårarnas paradis....

Fröken Sverige sa...

Det är ju ytterst logiskt ju, att vi ska sköta deras barbariska ritualer...när folk dör i köer till cancerbehandling...

Fy faan, vilka pinsamma politiker vi har!

/FS

Weine Berg sa...

Jonatan, du har så rätt.