16 september, 2007

Bosnien återkallar medborgarskap

I kriget i Bosnien slöt många utländska islamister upp vid de bosniska muslimernas sida. Bland annat ditbussade av USA för att sättas in mot kosovoserberna.

En bosnisk kommission har nu dragit in 500 av 1300 medborgarskap som delades ut till utlänningar under och efter kriget.

I Det Nya Sverige är det annorlunda. Här kan inte ens medborgarskap som skaffats med lögner av kriminella utlänningar med hjälp av korrupta svenska byråkrater dras in. Detta har Mona Sahlin fastslagit.

Det Nya Sverige sätter individers väl och ve före samhällets bästa. Så harkrankt och så skrämmande. Var finns människorna som kan fatta svåra visa beslut?

3 kommentarer:

Jimmy S. Windeskog sa...

Detta samtidigt som folkpartistiska "Sverigedemokrater" påstår att man helt enkelt inte KAN ta tillbaka medborgarskap....

Weine Berg sa...

Det blir väl så när man accepterar fiendens spelregler..

Walle sa...

Så hær: Ett medborgarskap ær något speciellt och viktigt. Det går att diskutera villkoren før att få ett medborgarskap. Tyskland har extremt tuffa villkor, Sverige har ganska rimliga och det finns lænder dær det ær ænnu enklare.

Ett uppehållstillstånd ær något man kan dra in. En person med uppehållstillstånd ær en gæst - en person med medborgarskap ær en av oss. Så fungerar resonemanget. Ett medborgarskap ær en ømsesidig handling. Jag ær skeptisk till dubbla medborgarskap av den anledningen. En person som bara har svenskt medborgarskap ska aldrig kunna bli av med den. Då infør man en særbehandling av medborgare.

Lite som en provanstællning kontra fast anstællning. Ska vi kontrollera folk ska vi gøra det innan de blir medborgare...

Ytterst få lænder agerar på annat sætt, baltlænderna, Israel och tydligen Bosnien.