02 september, 2007

Hadithamassakern utfördes av USA

I Haditha, Irak, massakrerades 24 civila för två år sedan. Nu berättar amerikanska marinsoldater att de ligger bakom massakern. Deras order var att döda samtliga i den lilla byn – så skedde också. Kvinnor, barn, män. Alla dödades i sina hem.

Allt mer information om den grymma ockupation USA bedriver i Irak dyker upp ju längre fiaskot fortsätter. USA-militär stoppar slumpvis civila irakier som färdas i bil, radar upp dem och skjuter dem på nära håll med M16-karbiner visar vittnesmål i brittiska Telegraph.

Den 22-åriga amerikanska soldaten Darrell Anderson berättar:
”- Vid stoppskyltar dödar vi oskyldiga hela tiden. Om vi blir beskjutna från gatan, förväntas vi skjuta på alla som finns i närheten. Om jag är på marknaden skjuter jag civila som köper grönsaker.”

Även de legoknektar (”contractors”) som hyrts in för kriget i Irak drar sitt strå till stacken. På länken i slutet på artikeln hittas en hemmavideo där ett par legosoldater har filmat när de från bil beskjuter och dödar civila irakier som färdas i sina bilar till och från jobbet, affären etc. I utredningarna som följde just dessa skjutningar friades männen.

Motståndet i USA är inte tyst. Den välkände regissören Brian de Palma är kritisk till hur massmedia förhåller sig i Irakkriget:


”- In Vietnam, when we saw the images and the sorrow of the people we were traumatizing and killing, we saw the soldiers wounded and brought back in body bags. We see none of that in this war. It's all out there on the Internet, you can find it if you look for it, but it's not in the major media. The media is now really part of the corporate establishment."

Men som bekant är USA ockupanter i Irak för att bekämpa ondska, beslagta kärnvapen som inte finns, bekämpa al-qaida som heller inte fanns i Irak förrän USA ockuperade landet och för att bekämpa en diffust definierad terrorism.


Länkar
Artikel
Telegraph: Chilling new evidence of Haditha massacre
Film Legosoldater beskjuter civila irakier

Inga kommentarer: