23 september, 2007

Öppet brev till Sydsvenskan

Hej Sydsvenskan!

I fallet med gruppvåldtäkten på Föreningsgatan i Malmö (natten till den 10 september) släppte polisen ett mycket detaljerat signalement på de tre förövarna. Ni skriver inte ett ord om detta signalement. Varför inte?

I fallet med mördaren i danska Sundbylille kallar ni först den misstänkte mördaren ”skåning” och sedan ”dansk”, samtidigt som dansk TV släpper både namn och foto – just för att denne misstänkte mördare ska åka fast, just för att han är beväpnad och farlig för allmänheten. Men ni drar inte ert strå till stacken för att fånga in denna efterlyste mördare. Varför inte? Varför hjälper ni inte polisen? Varför varnar ni inte allmänheten?

Varför vågar ni inte tro på människors förmåga att hantera sanningen? Ni verkar vilja leka mamma och pappa åt vuxna människor.

Er syn på medborgarna framstår som helt förkastlig och oförenlig med upplysningens ideal. Klarar ni inte av att berätta sanningen och låta folk själva ta ställning till den? Vad ska man tro om er? Ni tycks vara en pekpinnecentral som skriver folk på näsan vad de ska tycka och hur de ska tänka.

Riktiga journalister hade velat göra ett samvetsgrant jobb med övertygelsen om att sanningen i sig är värd det och att läsarna har kapaciteten att själva reflektera och tänka. Jag tycker inte ni ska vara rädda för att människor faktiskt tänker själva. Ingen vill få mörbultade och formpressade sanningar nerkörda i halsen.

Upp till bevis! Är ni journalister eller är ni politiker? Ni kan inte vara båda. Antingen rapporterar ni eller så propagerar ni.

Väntar på svar.

Weine Berg

7 kommentarer:

Anonym sa...

Bara på dom jävlarna.Men räkna inte med ett seriöst svar.Journalisterna blir av med sina jobb om dom inte håller sig till politisk korrekthet "sanningar".
Johan C Skåne

Anonym sa...

Bra ínlägg som vanligt. Medierna ljuger vidare och den fege svensken sväljer allt.

Greger Rutgerson sa...

Bra Weine,

Det behövs fler som du i kampen mot åsiktsförtrycket och den av politikerna påtvingade mångkulturen!

Anonym sa...

Från Kurtan,
så ska en slipsten dras, avslöja dom dj-----na "one by one"

Excellente !

MVH

Erik, Sthlm sa...

Härligt flyt i retoriken. Den slog det gnistor om!

katinka Glahd sa...

Jag tycker att dessa lögnare till journalister skulle skämmas.
De kränker de ca,1000 rapporterare som dött ute på fältet sedan år 2000. Mördade eller dödade i strider som de rapporterat ifrån.
Här sitter de på sina breda,bekväma arslen och har inget att frukta men döljer ändå sanningen för läsarna.
Det är äckligt helt enkelt och för att prata med Astrid Lindgrens ord, djävligt fisigt!
Och inte förstår man varför de gör detta och sysslar med villospår, när vi har tillgång till Inter-net? Obegripligt helt enkelt!

Anonym sa...

På tal om raporterning eller propaganda.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article852990.ab