20 november, 2007

Brev till riksdagen och regeringen: Svar från Egon Frid (v)

Hej!

Jag kan i detta fall hålla med näringsministern i att vi har haft oerhörd stor hjälp av invandrande folk att bygga Sverige så jag kan inte förstå det kränkande i detta.


Med vänlig hälsning

Egon Frid, Riksdagsledamot (v)

Civilutskottet och ers. Trafikutskottet

Riksdagen 100 12 Stockholm

08-786 46 69, 070-300 66 07


----------------------------------------------------------

Hejsan Egon,


Tack för ditt snabba svar. Olofsson har inte sagt att vi har haft hjälp av invandrade folk - hon har sagt att invandrade folk har byggt Sverige. Det är stor skillnad. Vilka har byggt Sverige? Vallonerna? Sammanlagt kom färre än 3000 valloner till Sverige, varav minst hälften åkte hem när kontraktstiden gått ut (kontrakten kunde vara tre eller fem år). Är det dessa som byggt Sverige? Eller var det tyskarna, holländarna, araberna, afrikanerna? Vilka byggde Sverige - om inte svenskarna?


Att det kom ett fåtal tusen valloner till Sverige under en begränsad tid passiviserade inte oss svenskar. Att det tidvis har kommit en rännil av utlänningar till Sverige krymper inte de enorma insatser som gjorts av oss svenskar, döda som levande. Andra folks insatser för Sverige går inte att mäta med det vi svenskar gjort för Sverige under vår existens.


Jag skulle kunna räkna upp storheter från vårt lilla folk, som exempelvis Anders Celsius, Carl von Linné, Astrid Lindgren, Christopher Polhem, Selma Lagerlöf och Olof Skötkonung, men jag nöjer mig med att hänvisa till den lille mannen – de vanliga svenskarna som genom årtusenden skött sina liv, sin mark, sitt hus, sin by, sin militärtjänst, sitt boskap, sitt företag och sitt levebröd. Det är ur deras blod, svett och tårar Sverige skapades - det är ur deras blod, svett och tårar som vi skapades.


Med Olofssons förakt spottar hon på våra gemensamma förfäder, på dina föräldrar och allt det som gjort Sverige till en unik del av världens mångfald. För att bli lite personlig kan jag berätta för dig att en av mina förfäder hette Staffan Olsson. Han blev pikenerare i Karl XII:s armé år 1701 och stred för Sverige. År 1707 dödades han i kriget mot Ryssland. Han offrade sitt liv för att han föredrog ett svenskt Sverige före ett ryskt Sverige. Han dog för att du skulle kunna leva ditt liv som svensk, och nu håller du med om att han inte har byggt Sverige. Uselt. Skamligt. Oacceptabelt.


Mvh,

Weine Berg

4 kommentarer:

Johan sa...

Ja vad ska man säga, typiskt politiker svar tycker jag iaf.
Han gör sin egna tolkning av hennes uttalande. I min värld går det inte att missförstå det hon sagt. Hon säger att svenskar inte byggde landet, och inte som Egon tror eller kanske till och med vill att hon skulle ha sagt något i stil med att Svenskar inte ensamma byggde landet. För hade hon sagt det hade det passat bättre till det svar du fick...

Anonym sa...

Du (Rakryggad) blir bara bättre och bättre! Men jag tror inte att dessa människor (politiker) går att påverka med vare sig känsla eller logik.Dom går helt i det internationella storkapitalets tjänst, detta inkluderar den "moderna vänster" som människan du skrev till företräder. Däremot är det intressant för oss bloggläsare att se hur illa det är ställt. Och vi är ju en maktfaktor vi också.

Weine Berg sa...

Johan: Precis. Han vränger till uttalandet till något han kan stödja.

Anonym: Tack... Ja, de är blinda och vet inte längre skillnaden på sina egna åsikter och det internationella storkapitalets.

Anonym sa...

Weine dina brev till dessa etablisseangsvurmare är mycket bra. Du bör dock ändra färgerna på texten til svart på din blogg, det blir mer lättläst.