07 november, 2007

David Lynch betvivlar den officiella konspirationsteorin

David Lynch, mannen bakom produktioner som Twin Peaks, Mulholland Drive, Eraserhead, Wild at heart, Blue Velvet och Inland Empire, sällar sig nu till den snabbt växande skaran av människor som ifrågasätter den officiella versionen om vad som hände i USA den 11 september 2001.

” - It's just an event that has many questions and no answers.” säger David Lynch.

Attacken mot World Trade Center och Pentagon har fått långtgående effekter på USA och övriga västvärlden, utan att detta ifrågasatts nämnvärt vare sig i USA eller i Sverige. Detta tack vare de stora medieföretagens nedtystande av uppenbara logiska luckor i den officiella versionen.

Det var attacken som var ursäkten för att föra över mer makt till president George W Bush, inskränka de medborgerliga rättigheterna, tortera misstänkta, kriga mot Irak och Afghanistan osv osv. Tidigare var det exempelvis den amerikanska kongressen som beslutade om USA skulle starta krig. Nu är det president Bush som på egen hand bestämmer detta.

I praktiken upphävdes den amerikanska konstitutionen genom införandet av lagen med det missvisande namnet, Patriot Act. Patriot Act II är nu på gång att införas och innebär ytterliggare restriktioner för medborgarna och långtgående befogenheter för myndigheter och underrättelseorganisationer. Trots allt detta har man ännu inte lyckats bevisa att Usama bin Laden låg bakom attackerna, än mindre gripa honom.

David Lynch tycker att ett flertal underligheter i den officiella konspirationsteorin om attackerna gör honom tveksam. Lynch nämner exempelvis hålet i Pentagon efter attacken och det faktum att ett Boeing 767 är för stort för att få plats i detta. Han menar också att det är underligt att gräsmattan, där planet ska ha flugit fram bara centimeter över denna, är helt orörd.

Precis som jag, har också Lynch funderat på varför myndigheterna inte kan offentliggöra en enda film som visar ett Boeing 767 från de 85 övervakningskamerornas bilder som vakar över Pentagon. Som någon tidigare sa om attentatet: ”If the government have nothing to hide – why is it hiding everything?”

Som många skeptiker ifrågasätter även Lynch också det faktum att tre stålbyggnader rasade efter attentatet mot World Trade Center, trots att bara två byggnader träffades av flygplan. Om det kapade flygplanet som ska ha kraschat utanför Shanksville, Pennsylvania, säger Lynch:

”- In Pennsylvania, the plane that went down, there was just a hole in the ground, there wasn't any wreckage,there wasn't any skid marks, there wasn't any tear in the earth, and no one has ever really found out about that.”

Läs även min artikel om attacken här.
Intervjun med David Lynch kan ses här.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tur att fler och fler Vaknar upp i USA.Detta börjar bli farligt jag vill
helst inte att dom anfaller Iran och startar ett nytt världskrig.
Många tror att allt kommer att bli bättre efter valet 2008 då Bush förmodligen sparkas ut.Det blir förmodligen Hilary Clinton som vinner valet eller mycket talat för det.Om hon vinner kommer hon& hennes man Bill Clinton om inte Bush redan gjort det,göra allt för att lura in USA i ett nytt världskrig.Eftersom presidenten iUSA med hjälp av patriot act 2 får styra som en diktatur. Så spelar det ingen roll om kongressen&folket är motståndare till att anfalla Iran.
Johan C Skåne

Anonym sa...

Om inte Hillary Clinton väljs så är det för modligen New Yorks fd borgmästare Giuliani som flyttar in i Vita Huset.
Johan C Skåne.

Anonym sa...

Rakryggad: har du foliehatt på dig när du tittar på tv också?

Weine Berg sa...

Anonym: Var har du argumenten? Tror du alltid på vad de med mest makt säger till dig?

Du är en nyttig idiot i dubbel bemärkelse. Du inte bara gapar och sväljer den officiella propgandan, du smädar också de som vågar tänka själva.

Du är säkert stolt över dig själv, för det är väl därför du är anonym...

Anonym sa...

Det har gjort många program om själva incidenten på både national geographic channel och discovery channel.

Vad jag kommer ihåg av dessa är att det var det brinnande flygbränslet som försvagade stålsklettet så pass mkt att konstruktionen tillslut inte orkade hålla upp sin egna vikt.

Det är ju inte orimligt att misstänka att marken som mosades ihop under tornen kan ha skapat sådana vibrationer att dom intilliggande husen helt enkelt rasade samman som om det hade varit en jordbävning.