08 november, 2007

Rakryggat av Dansk Folkeparti!

Till skillnad från den ryggradslösa svenska regeringen och deras kopior i oppositionen så vågar Dansk Folkeparti (DF) ta ställning för den nordiska kulturen gentemot mellanösternkulturen med Muhammed i spetsen. Det bevisar man nu när man drar det till sin spets. Med valaffischer som visar en tecknad Muhammed lyder budskapet ”Yttrandefrihet är danskt, censur är det inte.”

DF:s partiledare Pia Kjaersgaard säger att: ”– De danska värdena är en del av valkampen, eftersom vi måste se upp med att de inte går förlorade.”

Den muslimska organisationen Islamisk Trossamfund:s talesman Kassem Ahmed menar att Kjaersgaard inte ska ha uppmärksamhet för detta:
”– Det är hon inte värd. Vår politik är att ignorera provokationer från Dansk folkparti. Vi vill hellre ha en dialog med dem som vill förvalta yttrandefriheten på ett anständigt sätt.”

Därmed delar Islamisk Trossamfund plattform med de svenska riksdagspartierna som också tycks inbilla sig att det finns olika tolkningar av yttrandefrihet.

Dessa lever helt i en egenkonstruerad fantasivärld där verkligheten inte spelar någon roll och där allt kan moduleras om enligt deras vilja och önskningar. Omvärlden håller på att köra förbi dem, men de ser inte detta och riskerar att hamna i bakvattnet. Där hör de hemma så länge de inte vågar stå upprätta.

1 kommentar:

Anonym sa...

Lycka till ikväll DF!