12 december, 2007

Flicka rövades bort och våldtogs

Under måndagkvällen var den 16-åriga flickan på väg mot en hållplats i Mölndal för att åka med bussen. Klockan var runt nio då en liten bil med två män i 20-25-årsåldern stannade till och drog in flickan. Bilen körde sedan iväg till en parkeringsplats där flickan våldtogs av den ene av ”männen”. Efter detta släppte de båda fegisarna flickan. Förhoppningsvis får dessa båda manssläktets skamfläckar samma behandling som denne våldtäktsman.

Enligt punktSE har flickan ”…lämnat ett signalement som beskriver två män i 20-årsåldern.” Huruvida det är polisen eller medieföretagen som vägrar släppa signalementet, återstår att se.

Det är relativt vanligt att våldtäktsmän och pedofiler benämns som ”sexbrottslingar”, men min ståndpunkt har jag gjort klar tidigare här på bloggen. Jag anser att det är missvisande och rättshaveristiskt att kalla sådana för sexbrottslingar. Deras våldtäkter och övergrepp har lika lite med sex att göra som våldsmäns slag och sparkar har med smek och kärleksfullhet att göra. Sex är något intimt och ömsesidigt.

Således finns det inte några sexbrottslingar, enligt min definition. Det finns bara våldsbrottslingar och ovan nämnda grupp av perverterade våldsbrottslingar. Den senare kategorin består av just pedofiler och våldtäktsmän och skiljer sig från den förstnämnda kategorin våldsbrottslingar genom att de använder andra, eller fler, kroppsdelar än händer och fötter för att skada sina offer.

För mer läsning om våldtäkterna i Det Nya $verige rekommenderas artikeln Våldtäktsvågen i det statsfeministiska Sverige, av Lone Nörgaard (ursprungligen publicerad i Jyllands-Posten den 2 juni 2004).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vill bara säga att jag, min familj och mina vänner uppskattar vad du gör något otroligt!

Tusen, tusen tack och en riktigt God Jul till dig och dina nära och kära. Gud välsigne ditt mod och din vilja!

Varma bamse kramar ifrån oss till dig.

Weine Berg sa...

Anonym: Oj, tack det var oväntat positiva ord. Stort tack och en god jul tillbaka till dig, din famil och vänner!