23 december, 2007

Rösta om EU-konstitutionen!

En Rakryggadläsare (Tack för tipset, Johan!) har skrivit och berättat för bloggen om motståndet mot EU-konstitutionen (som är den lag som kommer att stå över alla medlemsländers lagar). Om Reinfeldt och hans europeiska gelikar får bestämma ska inte EU-medborgarna få rösta om denna omstörtande lag eftersom risken är stor att vi röstar emot den. Om du tror på demokrati, självständighet och frihet är det att rekommendera att skriva under den protestlista som länkas nedan. Enade vi stå!"Processen med att utarbeta en konstitution för Europa pågår för fullt, målet är att nästa fördrag ska implementeras innan valet till EU-parlamentet i juni 2009.Denna process får inte fortgå utan deltagande och godkännande av Europas medborgare. Nästa EU-fördrag kan inte antas utan att folket tillfrågas!
X09.eu syfte är att samla underskrifter från hela Europa med kravet om en folkomröstning om nästa EU-fördrag.
X09.eu är en följd av det öppna brev till Europas premiärministrar som följande tio ledamöter från EU-parlamentet, från sju olika politiska grupper, undertecknade efter stats- och regeringschefernas toppmöte i Berlin den 25 mars 2007:

Anna Zaborska, Slovakien (EPP)
Panayiotis Demetriou, Cypern (EPP)
Max van den Berg, Nederländerna (PSE)
John Attard-Montalto, Malta (PSE)
Diana Wallis, Storbritannien (ALDE)
Silvana Koch-Mehrin, Tyskland (ALDE)
Ryszard Czarnecki, Polen (UEN)
Gérard Onesta, Frankrike (GREENS/EFA)
Tobias Pflueger, Tyskland (GUE)
Jens-Peter Bonde, Danmark (IND/DEM)
X09.eu stöds av andra EU-parlamentariker, nationella politiker samt ideella organisationer i samtliga 27 medlemsländer."Inga kommentarer: