01 december, 2007

Sanningen om Klüft-härvan

Det har varit mycket uppmärksamhet kring ett montage med Carolina Klüft som jag använt mig av på min blogg. Men det hela hade inte fått sådana proportioner om det inte varit så att medieföretagen stigmatiserat min blogg med ord som ”högerextrem” och ”rasistisk”.

Det började i onsdags kväll då en Kristofer Bergström från Aftonbladet ringde mig. Han ville ställa frågor om min Klüftbild och nämnde att Carolinas far, Johnny, skulle ringa mig dagen därpå. Bilden visar en tjej (Carolina Klüft) inlindad i svenska flaggan med texten ”Svensk, våga säga nej till globaliseringen. Vägra bli en minoritet”.

Efter frågor om varför jag använder bilden och vad jag vill säga med den frågar han om mina politiska åsikter. Jag svarar att jag är mot globalisering och att jag inte är mot invandring. Ett visst mått av inomeuropeisk invandring kan jag tänka mig - periodvis. Men vad får jag läsa i denne Bergströms artikel? Jo, där heter det att ”… Klüftbilden [har] använts på en invandringsfientlig sida”. Bergström menar att bilden ber ”..om folkets stöd för invandringsfientliga åsikter.” Slutsatsen blir således att det är invandringsfientligt att vägra bli en minoritet och att stoppa globaliseringen.

Morgonen därpå ringer TV4 och väcker mig på min lediga dag och vill ställa samma frågor. Jag svarar snällt på alla frågor i alldeles för god tro. Resultatet blev att TV4 i sin artikel skrev att Rakryggad är en ”främlingsfientlig sida”. Vidare hävdar man att ”Han kallar sidan för en systemkritisk blogg, men för fram rent rasistiska budskap och är uttalat helt emot invandring.”

Hur kan ett nej bli ett ja? Jo, man svarar nekande på en journalists fråga. Även TV4 hade således bestämt sig redan innan vad man skulle skriva, man behövde bara några citat från mig som sedan inlemmades i en kategoriserande och stigmatiserande textmassa.

Fler samtal
I vilken ordning alla ringer efter detta minns jag inte, men strax efter åtta på morgonen ringer Johnny Klüft, Carolinas pappa. En pressad och försiktig, men sympatisk, man frågar efter mig. När formaliteterna är avklarade redogör jag för varför tidningarnas skrämselpropaganda om mig och min blogg inte stämmer. Johnny svarar att journalisterna är fantastiska på att ljuga och förvränga. Jag kan inte annat än att hålla med. Men trots allt sätter journalisterna agendan och jag går därför med på att ta ner bilden av den enkla anledningen att jag inte vill att Carolina ska kletas ner av de åsikter som medieföretagen påstår att jag har.

Kort efter detta ringer Expressen, Sveriges Radio, Växjös lokalradio, Smålandsposten och några till som jag inte minns vilka de är faktiskt. Karl Andersson på Expressen får efter intervjun med mig fram rubriken ”Stjärnan används i rasistpropaganda på internet”. Jaha, nu är jag rasist också, suckar jag för mig själv. Men ingenstans i alla dessa artiklar av moralpolitiska pekpinnar säger man vad som gör min blogg till rasistisk eller högerextrem. Det visar på en enorm makt - de behöver inte förklara sig för någon.

Stefan Ferm på Smålandsposten skriver ”Mannen nyttjar bloggen för att torgföra främlingsfientliga åsikter.” I intervjun sa han till mig att jag har ganska extrema åsikter, men han preciserade inte vad. Kanske att jag anser att alla ska ha rätt att opinionsbilda och inte bara de som har råd att driva tidningar och tv-kanaler?

Sveriges Radio försöker i det närmaste att idiotförklara mig när de skriver ”Bloggaren hävdar själv att han först inte såg att det var en av våra mest kända idrottstjärnor på målningen”. Som om jag har låtsats att inte veta vem Carro är. Det jag sa var att när jag först såg bilden och skannade in den, inte såg att det var Carolina (bilden är tecknad och inte särdeles lik, i mina ögon) och att det var först senare som någon nämnde för mig att det föreställer Carolina.

Hela denna härva har till och med skapat reaktioner i grannlandet Danmark. Där lyder rubriken i Belingske Tidende ”Svensk darling misbrugt af racister”. Sannolikt handlar det om ett rent översättningsarbete från någon svensk blaska, men jag kommer ändå att kontakta dem.

Stämmer anklagelserna?
En bild på en tecknad tjej är den föregivna orsaken till uppståndelsen kring min blogg. Jag har inte placerat in mig i ett fack, men över en natt blev jag utsedd till både extremist och rasist. Men det förskräckliga i det hela är inte att bilden använts av en privatpersons blogg, utan snarare att den har använts av en privatpersons blogg som av medieföretagen utpekas som mycket suspekt. Hade en blogg som handlat om krukväxter använt bilden hade det inte lett till rubriker och Johnny hade sannolikt inte blivit upprörd. Nu blev han dock upprörd – utan att ha besökt min sida. Varför blev han upprörd? Jo, en journalist hade berättat att bilden används på en jättehemsk bloggsida.

Det första man måste fråga sig är varför medieföretagen använder etiketter i det här fallet? Det andra man bör göra är att undersöka vad dessa termer står för och jämföra dem med det påstådda åsiktsinnehållet på bloggen. De olika invektiven som medieföretagen har klistrat på mig, i avsikt att få läsarna i rätt tankebanor, är främlingsfientlig, högerextrem, rasistisk och invandringsfientlig. Låt oss titta närmare på dessa stämplar.

Främlingsfientlig - fientlig mot främlingar? Om du inte vill att dina grannar ska sova i ditt hem, betyder det då att du är fientlig mot dem? Hela invektivet faller på ren logik.

Högerextrem – extremt långt åt höger? För ett etablissemang som är vänster är naturligtvis det de inte sympatiserar med höger. Det som de inte sympatiserar med och som de dessutom ser som ett hot blir då retoriskt något högerextremt. Vad är höger med mina åsikter? Att jag är emot globalisering? Att jag hellre hjälper riktiga flyktingar än medelklassinvandrare? Eller att jag hävdar yttrandefrihet åt alla? Att jag föredrar traditionell invandring före global massinvandring?

Rasistisk? Är en vägran att bli en minoritet rasism? Vad är då försöken att göra oss till en minoritet? För det är så det är: med nuvarande utveckling med avseende på migration och nativitet så kommer vi svenskar att vara minoritet i Sverige inom en eller två generationer. Är det rasism att vilja motverka detta? Var har jag sagt att vissa raser är överlägsna andra? Låt oss ta ett hypotetiskt exempel: Låt oss säga att Sverige dras med en enorm invandring från andra kontinenter. Låt oss säga att detta över tid, tillsammans med immigranternas högre nativitet, leder till att bara 0.1 % av befolkningen är svenskar. Är det då rasism att ha försökt stoppa detta – eller är det rent av rasism att ha genomdrivit denna utveckling? Alla folk har ett egenvärde. Det gäller utan undantag. Vi svenskar kan inte ersättas, bytas ut eller dödas utan att världen blir fattigare. Och jag hävdar också att jag kan tycka detta utan att jag ska antas tycka illa om andra folk.

Invandringsfientlig? Jag har många gånger kritiserat den globala massinvandringen på ett flertal grunder. Jag har vid ett antal gånger påpekat att jag föredrar traditionell invandring före global/interkontinental massinvandring. I en diskussion med moderaternas Lars Elinderson skrev jag nyligen följande:”Min ståndpunkt är snarare att kulturellt utbyte med andra länder inte alls måste ske genom invandring. Detta i synnerhet med vetskapen om hur allvarliga följder etniska motsättningar bevisligen får. Mig veterligen bedriver inte exempelvis Japan massinvandring från andra kontinenter och de är heller inte isolationistiska eller har en usel samhällsekonomi. Inte heller behöver vi invandring från Frankrike för att få hit franskt mode, för att ta ett exempel. Svenskar behövde inte flytta från Sverige i mängder för att Linnés och Celsius insikter och upptäckter skulle spridas. Exemplen kan göras många på hur man kan bygga framtidens politik genom att lära av historien – till skillnad från dagens radikala och oprövade politik.Genom tiderna har utbytet med andra länder och folk fungerat alldeles ypperligt, men under andra halvan av 1900-talet skedde något som ställde allt på ända. Av någon anledning kom de som bestämmer på idén att tidigare erfarenheter inte har något att lära oss – nu skulle man prova annat. Sagt och gjort, en massiv invandring från helt andra kontinenter och kulturer drogs igång. Och se var vi står idag. Det går ju inget vidare – det kan nog både du och jag vara överens om.”


Hur kan man få detta till att jag skulle vara ”invandringsfientlig”? Är det inte något sorgligt över påståenden som inte kan beläggas? Jag tycker det. Etiketter och stämplar är till för att döda debatten. De är till för att ogiltigförklara en debattdeltagare. Då slipper man diskutera sakfrågorna som denne funderar på. Då kommer inte de känsliga frågorna upp på bordet.

Man sköt budbäraren och trodde att frågeställningen försvann. Riktigt så enkelt fungerar det dock inte. Särskilt inte om budbäraren vägrar att dö. Och som alla nog märker fullkomligt blomstrar bloggvärlden där vanliga människor, som du och jag, fritt ger en egen decentraliserad tolkning av vad som sker i samhället och runt om i världen.

Jag kommer att skriva till varje journalist som har utmålat mig till något jag inte är. De ska förklara och belägga vad de har för grund för de invektiv de använder på mig. Har de ingen grund ska de komma med en ursäkt. Så beter sig civiliserade människor. Det är inte för mycket begärt. Jag vet att chanserna att de ens kommer att bemöda sig att rafsa ihop ett svar är mindre än antalet kokosnötter i Lappland en mörk vinterkväll, men jag kan inte se mellan fingrarna bara för att de har tolkningsprivilegiet.

Flera artiklar har dock citerat en del slagord från min blogg, vilket är positivt. Dock har man försökt dölja bloggens adress. Ve om läsarna själva fick ta ställning. Under torsdagen, som var den aktuella dagen, hade jag 1500 unika besökare mot normala 250-300. Dagen efter, alltså fredag, hade jag drygt 800 besökare. Jag har fått mycket stöd från människor via nätet och många nya besökare har lovordat bloggen. Allt detta gläder naturligtvis men det är oroande att Friidrottsförbundet funderar på att stämma mig. Kanske ändrar de sig när de märker att jag inte har några pengar. I vilket fall tror jag knappast de kan vinna detta specifika fall. Den som lever får se.

En kamrat sa, mitt i denna härva, att jag är för snäll och godtrogen. Kanske stämmer det, men det betyder inte att jag inte kan bättra mig.Aftonbladet: Klüft utnyttjas av högerextrem sajt
Svenska Dagbladet: Carolina Klüft utnyttjas av främlingsfientlig hemsida
Sveriges Radio: Klüft utnyttjades av främlingsfientliga
Belingske Tidene: Svensk darling misbrugt af racister
Expressen: Stjärnan används i rasistpropaganda på internet
Smålandsposten: Carolina Klüft utnyttjad av främlingsfientlig hemsida
TV4: Klüft polisanmäler inte främlingsfientlig sajt

48 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerar till reklamen för din blogg.

Fredrik Vilborg sa...

Jag slår vad om att det är någon av riksdagsledamöterna som ännu inte svarat på ditt mäjl angående Olofssons svenskförnekelse som har "tipsat" tidningarna om "scoopet". Kanske är det Olofsson själv förresten? Stå rakryggad som bara du kan till skillnad från denne eller dessa. Dessa var det nog ja.
Underbar post förresten.

Anonym sa...

Det är fantastiskt glädjande att den svenskfientliga pressen äntligen har uppmärksammat din underbara blogg!

Mest synd är det ju att inte fler sanningssägare förstått att använda sig av skräpmedian lika effektivt som du.

Alla borde veta att det är fullt tillåtet enligt Svensk Lag att göra satir om vem som helst så länge som det inte är förtal. Dessutom har man endast rätten till en bild om den är väsentligen densamma som originalet.

En bearbetad bild utgör ett nytt konstnärligt verk och den äger du och inte massmedia!

Om det vore så att man måste fråga personen som avbildas först skulle den svenkfientliga median inte kunna publicera bilder på "kändisar" som papparazzi tagit i smyg, eller hur?!

Således, varför inte göra en bild på Zlatan också, så att lilla Mona Muslim blir så provocerad att hon gråter i TV4 om stygga Svenskar som är sådana hemska rasister.

Då får du 10.000 besök! Minst.

All reklam är bra reklam. Lycka till. Du gör ett mycket bra arbete.

Nisse sa...

Jo, jag hittade också hit via förtalet i Svenskan. Det skulle vara oerhört intressant att få veta från dem vad som skulle vara rasistiskt eller ens främlingsfientligt av det du skriver, men deras svårighet att motivera det illustreras väl av att de nogsamt undviker att nämna namnet på bloggen. För hemska tanke om läsaren skulle få för sig att oförmedlat ta reda på hur det förhåller sig.

Jag noterar också att ungefär samtidigt behandlas nyheten om att invandrarungdomar kastat sten på brandmän i arbete, med en bisats i vissa tidningar, medan det inte nämns alls i andra. Den förfärliga nyheten att någon olovandes använt en inte särskilt porträttlik bild av Carolina Klüft på sin blogg om invandringspolitiken, får däremot en hel upprörd artikel på framsidan i varje blaska med självaktning.

Om inte det visar hur sjukt mediaklimatet är i landet, så vet inte jag vad som kan göra det.

Ibland undrar jag om media har sådana här pseudonyheter om hotande "främlingsfientlighet" på lager att ta fram när de verkliga konsekvenserna av den misslyckade invandringspolitiken visar sig lite väl tydligt och en stjälpning av sympatierna hotar. På senaste tid har det ju varit lite för många mångkulturella mord, skolattacker och bränder för att etablissemanget ska kunna sitta lugnt med sina överslätande och kränkande lögner om svenskarnas barbari och brist på företagsamhet.

Kanske är jag överkänslig, men det har hänt lite för ofta för att undgå noterande.

Kurtan sa...

Snyggt jobbat Weine !

Så nu är det fastslaget. Svensk media med dess "journalister" ljuger, förvränger, förtalar, misstänkliggör samt undanhåller sanningen. Allt för att ha något att skriva om som kan dra läsare.

Att detta beteende skadar Sverige och medborgarna otroligt mycket skiter de tydligen i.

Journalister: varför inte skriva om våra politiker som sakta men säkert styr Sverige mot inbördeskrig !! Det är väl bättre än att förvränga verkligheten, eller är det inte det jounalister skall göra ?!

Weine: häng ut media och fortsätt avslöja dessa femtekolonnare för vad de är nämligen Sveriges dödgrävare (om de inte stoppas) !

Gillar förresten din "nya" illustering, undrar vem det kan vara ?! hmmm...

MVH

Weine Berg sa...

Anonym: Tackar :-)

Fredrik: Ja, det är nog så och jag får tacka denne person för nu har jag nått ut till människor som det annars kanske skulle ha tagit år att nå ut till.

Anonym2: Tack för de fina orden. Ja, rent teoretiskt finns det många sätt att skapa uppmärksamhet. Zlatan kanske är ett sätt? För det är ju ändå rätt tragiskt om de som använder Zlatan som argument för global massinvandring. Jag menar, vi har importerat 1.5 miljoner utlänningar och fått en (1) Zlatan...

Nisse: Ja det är precis så medieföretagen jobbar. De vänder på allt. Stort blir smått (t ex stenkastande "ungdomar") och litet blir stort ("Zlatan är förkyld").

Kurtan: Det kan vara svårt att tro, men den tjejen är faktiskt inte Carolina...

pølsemannen sa...

Eftersom Carolina Klûft är en atlet och som vilken atlet som helst kommer att ha en kortvarig kariärr inom arenorna, hon måste kunna samla så mycket pengar som möjligt. Om det går att sälja varenda foto av henne så bör hon eller snarare hennes farsa som tar hand om hennes affärer, göra det.

Eftersom hon är en SVENSK atlet, då måste hon för hennes (ekonomiska) skull, hänga med den "officiella" ideologin som styr Sverige nu.

Den ”officiella” ideologin i Sverige är nuförtiden ”Mångkultur framför allt” och ”Invandring, främst av okvalificerade religiösa fanatiker, är det enda sättet för effektiv löndumpning, ähhh.. ursäkta... jag menar för att berika det djävligt grådaskiga svenska samhället.”.

Detta ar givetvis den raka motsatsen till 1920 och t.o.m.1950 talets ideologi om ”Långskalighet framför allt” och allt detta tramset som Herman Lundborg och det ökända rasbiologiska institutet stod för.

Aj, aj, aj, det verkar som om svenskarna har inte fattat än, att ”Lagom är bäst” eller som antikgrekerna sa ”Pan metron ariston”.

Vill Ni läsa mina åsikter ang. varumärket ”Carolina Klüft” och dess marknadsföring klicka här.

Anonym sa...

jag har alltid undrat vem som är mest rasist den som för en politik som pressar folk till det yttersta både ekonomiskt o socialt.eller den som för en politik som upplevs som ansvarsfull, och har stöd av dom allra flesta utan ekonomisk press eller social press. alla pkare säger ju att det är integrations problem ändå ökar man flödet rejält, det är som att köra bil med pajade bromsar istället för att stanna och laga bromsarna ökar man farten mycket farligt och ointeligent

Anonym sa...

Jag tror att Carolina Klüfts pappa skulle ha ringt dig även om du låtit henne göra reklam för något av riksdagspartierna, eller liknande (fast jag tror inte han hade tordats protestera om din sajt hade varit för invandring). Jag minns själv att ABBA-medlemmen Benny Andersson på 70-talet inte torde erkänna vilket parti han tyckte var bäst och att det blev ett jävla liv när Annifrid Lyngstad erkände att hon var moderat.

Tycker att det var dumt av dig att låta Carolina Klüft representera något hon inte själv godkänt och som dessutom skulle kunna skada henne ekonomiskt. I hennes fall skulle det kunna vara fråga om miljonbelopp. Kom också ihåg att inte heller Volvo, Saab, Coca-Cola m fl företag inte kan utnyttja kändisar i sin marknadsföring utan deras tillstånd. Detta faktum belyser det olämpliga i att inte vara försiktig med att använda kändisar för sina egna syften.

Det är väl möjligt att du tyckte att eftersom bilden inte var hundraprocentigt lik Carolina Klüft så borde något sådant här kunna få passera. Jag vet ju också att Ove Pihl en gång använde ett foto av en person som var mycket lik Erik Carlsson "på taket" i en annons för Pommac på 70-talet. En del tyckte att det var litet fräckt. Och kanske tänkte du i liknande banor.

Men jag tror ändå att du tänkte fel här. Eftersom även invandringsmotståndare vet hur mycket det kan skada Carolina Klüft att bli förknippad med din blogg så tycker nog även de flesta invandringsmotståndare att du är litet pinsam i detta fall. I bästa fall tycker de väl att du var litet för fräck, ungefär som Ove Pihl när han gjorde sin Pommac-annons. Det visuella konceptet du tänkte ut var kanske inte dåligt. Men idén var ändå jävligt fel. Snälla Weine, kan du inte erkänna detta?

Är du rakryggad nog att publicera denna kommentar?

Och har du förnuft nog att erkänna att din idé var fel även om själva bildkonceptet gjorde sig hyfsat på bildskärmen?

Anonym sa...

Stå på dig du har mitt och många andras stöd!!!!

Weine Berg sa...

Anonym4 (svårt att hålla räkningen på alla som envisas med att inte hitta på ett namn):

Som jag sagt tidigare: Jag använder bara en bråkdel av bilden. Reglerna för fotomontage är hyfsat otydliga. En juridisk process skulle klargöra vad som gäller. Jag har också klargjort att jag inte försökt anspela på att det är Carolina. Kontenta: Jag har inte försökt skada Carolina på något sätt. Om du hade läst denna artikel du just kommenterade hade du sett att jag tycker det är synd om Carolina tagit skada av montaget. Jag har inget emot Carolina, tvärtom, hon gör väldigt bra ifrån sig när det gäller att representera Sverige.

Du skriver också att invandringsmotståndare tycker att mitt tilltag var pinsamt. Av alla de kommentarer (avser inte enbart kommentarer här, utan i verkliga livet, via mäjl, MSN och andra forum) har 99% varit positiva. Så jag vet inte vilka du representerar.

Vad gäller kommentarer på min blogg kanske det förvånar dig att jag nästan aldrig avvisar sådana. Jag avvisar bara "spam" och sådant som kan klassas som brott. Jag avstår alltid från att avvisa kommentarer som är kritiska till det jag skriver. Tro det eller ej.

Weine Berg sa...

Det finns de som tror att jag lagt upp en ny Klüftbild. Den föreställer absolut inte Carolina (jag skulle gärna se den som kan ta fram ett foto där Carolina förbannat river itu ett papper).

Alexander von Schewen sa...

Bra skrivet Weine. Särskilt det om rasism.

Vad gäller media är du dock alldeles för naiv. Media fungerar inte längre som en förmedlare och korrekta återgivare av nyheter. Det var ganska länge sedan dom upphörde med det. Nuförtiden är media mer propagandaspridare och en institution för åsikts och tankekontroll.

Vad du sade till dom där journalisterna hade ingen som helst betydelse, allt var redan klart på förhand. Du skulle hängas ut som en förskräcklig rasist, en hemsk människa som utnyttjar en ung framgångsrik idrottskvinna för att sprida din hatpropaganda.

Sen spelar det ingen roll att inget av det där stämmer, för media är inte längre objektiva nyhetsförmedlare, de är bara en samling propagandaenheter som basunerar ut dom budskap som ligger i makteliternas intresse att basunera ut.

Varjager sa...

Stå på dig! Jag håller din blogg högt i dagens media mörker.

Anonym sa...

Jag vet inte va ja ska tycka i det hela. Har själv sett den där bilden tidigare och reagerat smått. Men att du är lovligt byte för media visste vi vell i och med första bloggen kom till förra året. Jag tror detta kan bli nånting bra för dej. All publicitet är bra publicitet heter det. Du lär nog locka till dej mycket nyfiket folk som vill läsa dina bloggar. Antingen i asvky eller i beundran. Vilket fall som helst blir dom lästa ! vilket är ditt mål tror jag?

// Foffe

bloggupproret_2007@hotmail.com sa...

Hej!

Jag vill inleda med att säga att detta snart kommande påhopp ej har något med dej som person att göra. Du råkade faktiskt bara komma upp med din ensamma blogg vi en googlesökning efter något helt annat. Men nu kan jag ej hålla inne mitt hat mot bloggar längre. Alltså helt seriöst, vad fan håller du på med? Det finns ju inte en vettig själ som bryr sig om vad fan du hade för dig förra tordagen, förurtom dina trötta vänner som du förmodligen tvingar läsa denna blogg. Vore det inte enklare att bara skicka ett mejl till dem en gång i veckan där du förklarar vad du gjort den gångna tiden så att alla kan få sitt behov av "ditt liv" tillfredsställt. För du tror väl inte på fullaste allvar att någon läser detta. Varken denna kommentar, eller din blogg. Så vad har vi uppnått med detta? Absolut ingenting. Följaktligen anser jag att både du och jag skall sluta upp med dumheterna och hänge oss åt något med lite relevans och allmännytta istället. Eller vafan, skaffa en dagbok om du vill ha nån stans att vädra åsikter. Jag ville nämligen hitta en söt tjej som jag såg på tunnelbanan häromdagen och gjorde därför en sökning efter henne på google. Och vad får jag upp, jo, 1276230 dumma jävla bloggar, och inget om henne. Så hur vore det om vi rensade internet från dessa stolletyg och levle lite på riktigt i stället? Vad säger du? Jag är öppen för debatt om du känner att detta är något du stör dig på. Vänligen skicka ett mejl (bloggupproret_2007@hotmail.com) där du med några rader kan motivera varför du tyckte att jag skulle behöva läsa denna sörja. Och återigen, kom ihåg att detta vansinnesdåd á la Michael Douglas i "Falling down" ej är personligt riktat mot din blogg. Jag skulle dock bara verkligen vilja veta varför denna cancersvulst ej vill dö, och varför du tycker att jag ska drabbas?

Hoppas att du ej tar illa upp!

Hälsningar/

Bloggupproret 2007!!! Nu räcker det.

Weine Berg sa...

Bloggupproret: Min blogg har hittills denna vecka haft 3482 unika besökare. Så några bryr sig uppenbarligen. De har valt att besöka bloggen och ingen tvingar dem, så vem tvingar dig?

Letar du efter en tjej är du på fel ställe. Det här är ingen blogg för dina personliga självförverkliganden, utan för människor som oroar sig för vår gemensamma framtid. Frid vare med dig.

z999 sa...

Weine, du har mitt absolut fulla stöd. På något sätt var det kanske oundvikligt att just du skulle få den här uppmärksamheten.

Något som jag noterar i media är att man har en databas med foton på aktuella människor med olika sinensuttryck. Detta utnyttjas sedan för att få deras artiklar att verka mer trovärdiga. En bild av Carolina Klüft upprörd utnyttjades av aftonbladet. Bilden togs för två år sedan och leatdes fram för att utnyttjas nu.

...i ärlighetens namn så utnyttjas samma teknik av "extremhögern" ibland men knappast lika effektivt. Bilder där Mona Sahlin framstår som ohälsosam rökare är populära och oftast handlar det bara om att visa en ickefördelaktig bild på personen, inte att utnyttja tekniken på det sätt som görs i media.

anonym4 sa...

Om du plockar bort den nya Klüft-inspirerade (underdelen av hennes ansikte) bilden kan jag tala om för dig hur du skall hitta Pommac-annonsen med Erik Carlsson "på taket"-kopian utan att jobba ihjäl dig.

Tycker fortfarande att den här Klüft-grejen skadar invandringsmotståndet. Tror väl också att Carolina Klüft själv kan ha blivit sur.

(Jag tycker inte att du är orakryggad om du inte publicerar det här och avråder dig från att göra det. Men du gör ju som du vill.)

Tobias Struck sa...

Weine. Se detta som att eliten anser att du är för skicklig för få hållas. Tusan också, jag blir faktiskt avundsjuk på reklamen som du nu får.

"Att jag är emot globalisering? Att jag hellre hjälper riktiga flyktingar än medelklassinvandrare? Eller att jag hävdar yttrandefrihet åt alla? Att jag föredrar traditionell invandring före global massinvandring?"

Jag tycker precis som du och är inte det minsta rasist. Vore kul att höra din synpunkt om denna artikel:

http://tobiasstruck.blogspot.com
/2007/12/globalisering-p-de-rikastes-villkor.html

Anonym sa...

Suveränt Weine. Fortsätt kämpa!! Jag står bakom Dig och många med Mig!!

Anonym sa...

Rolf Weine Berg, du kanske ska läsa på lite om upphovsrätten först innan du "knycker" bilder.

Weine Berg sa...

Anonym5: Tack, det känns bra att veta!

Alexander: Nej, du har så rätt, så rätt. Förhoppningsvis går det att klämma åt dom framöver för deras beteende.

Varjager: Låter lysande! :-)

Foffe: Ja, att nå ut till så många som möjligt är naturligtvis viktigt, men kanske inte så viktigt om det innebär att bli uthängd som en hemsk människa.

Z999: Tackar! Jo, medieföretagen anpassar allt, inklusive foton efter vilken verklighet de vill framställa.

Anonym4: Nej, tack.

Tobias Struck: Javisst, jag återkommer om detta.

Anonym6: Det låter finemang det! Tack för stödet.

Anonym7: Ja, det borde jag. :- )

Johan Björnsson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Tobias Struck sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Bra jobbat Weine! All beröm åt dig, en riktig kämpe för vårt folk, stå på dig!

Mvh /Reactionary

Anonym sa...

Alexander von Schewen du har så rätt så.

Anonym sa...

Tobias Struck har du helt slutat skriva på Vaken.se?

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Weine Berg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Johan Björnsson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Johan c Skåne sa...

TILL :bloggupproret_2007@hotmail.com

Det finns krafter bakom våra politiker som inte
vill släppa fram verkligheten.Därför kontrollerar dom all mainstream media och vill inte att deras propaganda skall bli förstörd av sanningsökare.Så antingen är du en "nyttig idiot"som springer deras ärende, eller så jobbar du för dom.
Jag kan tycka att det skrivs mycket
skit på bloggar, men det skriv även mycket bra .Det är väl upp till var och en att välja vad man vill läsa och inte .Jag tycker du bör ransaka
dig själv och fundera över vad ett sk blog-förbud skulle innebära.Först förbjuds bloggar vad händer efter det tror du?Skall även privata hemsidor förbjudas?

Nafets sa...

Haha, ännu ett tecken på att svenskar är rädda för att vara svenksar. Usch, en del är inte riktigt kloka.

Anonym sa...

FÖRSLAG:

Förbjud allt utom mångkulturen.

Janne Pettersson sa...

Hördu Weine, du är allt bra främlingsfientlig och rasistisk du. Men oroa dig, det går att vänja sig av med att klumpa ihop människor i grupper. Om du ser på varje människa som en individ, så blir även du behandlad som en sådan.

Weine Berg sa...

Hejsan Janne,

På vilket vis är jag främlingsfientlig och rasistisk?

PS. Du vet väl att det är åtalbart att förtala människor? Jag återkommer i just denna fråga. DS.

Anonym sa...

Till Johan Björnsson Till Anonym som frågade ifall jag var nationalsocialist; har du alla hönsen i hönshuset?
-------------------------
Slingra dig inte ,du svarade inte på frågan.

Johan Björnsson sa...

Nej, jag är inte nationalsocialist.

Anonym sa...

Hördu Janne Pettersson

, du är allt bra SVENSKfientlig och OIKOFOBISK du.

Tobias Struck sa...

Johan B. Jag vet inte vad du menar med biokultur. Om du menar att det finns klara samband mellan ras och kultur, så tycker jag å min sida att det är ett väldigt komplicerat fält att beforska. Det finns naturligtvs genetiska faktorer som spelar in i beteendet. Men inidivider är så olika och miljön har en stor betydelse för barnets utveckling. Ibland när jag träffar adopterade negrer, indier etc. - så upplever jag dem som mer svenska i sitt sätt än jag!

Men detta var en rolig kommentar, Janne Petterson:

"Hördu Weine, du är allt bra främlingsfientlig och rasistisk du. Men oroa dig, det går att vänja sig av med att klumpa ihop människor i grupper. Om du ser på varje människa som en individ, så blir även du behandlad som en sådan."

Försök att se individen Weine och hans åsikter, istället för att klumpa ihop honom med rasister.

Förresten undrar jag om du verkligen tror att ditt rara bemötande väger tyngre för en rastlös arabisk tonåring - än hans klan och hans kompisar. Han lever mellan olika världar i Sverige. Vissa unga muslimer slits fruktansvärt av detta. Men när saker hettar till, så väljer de flesta sin grupp. Och då spelar det ingen roll hur mycket du har lagt huvudet på sned. Det blir en konflikt. Den kan inte lösas genom förståelse enbart. För värderingar kommer att stå mot varandra. Någon måste vika.

Janne Pettersson sa...

Rasism är att klumpa ihop människor för deras ursprung och tillvita dem egenskaper som de inte har. Det är ungefär vad du gör på hela din sajt. Och främlingsfientlig, ja... om du inte skriver under på etiketten främlingsfientlig så förstår du inte svenska.

Weine Berg sa...

Janne Pettersson: Du har alltså inga exempel på detta? Torftigt.

Anonym sa...

hej Weine,

har du läst vad ulf nilson skrev i expresssen förra veckan? han skrev att svenska folket håller på att bytas ut. han har inte fått löpa gatlopp för det.

tack för en bra blogg.

Johan C Skåne sa...

Janne P skall jag boka tid till dig
?Jag vet ett bra ställe, där du kan rehabilitera dig från Politisk Korekhet.Har du äns satt din fot i
ett mångkulturellt område? Eller ännu mindre troligt bott i ett?
Du har aldrig ställt dig frågan. Varför Sverige har blivit Mångkulturellt på bara ca 30 år?
Varför endast högst 5% av alla som kommer hitt är flyktingar?Varför Sverige tar i mot flest Irakiska flyktingar i hela världen om du bortser från närliggande länder till Irak.Södertälje tog i mot fler Irakiska flyktingar än Usa coh Kanada tillsammans.Skåne och Göteborg klarar inte av trycket och hela Region Skåne måste spara in på bland annat sjukvård.Jag fattar inte hur någon kan vara så korkad att han/hon tror att Sverige skall kunna rädda hela världen samtidigt, som vårt eget land lever på lånade pengar och har inte jobb och bostäder till dom som redan bor här. Om man verkligen vill hjälpa flyktingar så gör man det bäst på plats ideras näriggande länder.Du kan hjäplpa 100tals pers itex Afrika för samma summa en flykting familj kostar i Sverige en månad.

Tobias Struck sa...

Janne P. Tyvärr så klumpar invandrare ofta ihop sig själva. Det är mänskligt: Vi söker trygghet i gruppen. Men segregation och utanförskap genererar sociala problem. Dessa problem kan inte endast vara upp till infödda svenskar i gemen att lösa. En minskning av invandringen från annorlunda kulturer måste ske, för att den inföda skall bevara sin trygghet i sin kulturella identitet (om än i utveckling) och för att invandraren skall vara motiverad att anpassa sig till det nya landets moraliska konsensus. Tycker du själv att det är vettigt att Sverige tar emot nära 100.000 invandrare varje år (SCB)? Bara 7 % av dessa är flyktingar (Migrationsverket), så kom inte dragandes med att solidaritet är skälet. Jag förklarar motiven bakom detta på min blogg. De är ekonomiska och handlar om de rikastes girighet. Inget annat.

Jag har inte läst allt som Weine har skrivit men förmodligen är han förbannad på att det hyschas om problemen i de breda medierna. Han kanske generaliserar ibland, men det är värre att inte tala om problemen alls, så som elitens knähundsjournalister gör.

Vad gäller dig, så verkar du gå på tomgång. Debattera som en människa av kött och blod och inte bara med dina stigmatiserande ord utan exempel. Det verkar bara som att du vill vara Bror Duktig. Jag tror att du skiter i invandrarnas situation.

Själv har jag många invandrare som vänner och arbetskamrater. Min farmor och farfar var krigsflyktingar. Min invandringskritik är uteslutande humanitärt och ideellt motiverad.

Johan Björnsson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Weine Berg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tobias Struck sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.